ماهان شبکه ایرانیان

گزارش مهر؛

رئیس جدید «مجمع» را بهتر بشناسید/نگاهی به سوابق «هاشمی شاهرودی»

آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام دارای مسئولیت های گوناگونی در انقلاب اسلامی بوده است.

رئیس جدید «مجمع» را بهتر بشناسید/نگاهی به سوابق «هاشمی شاهرودی»

خبرگزاری مهر- گروه سیاست: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی ترکیب جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام را برای یک دوره پنجساله دیگر معرفی کردند. بر اساس این حکم آیت الله هاشمی شاهرودی بعنوان رئیس دور جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی شده است.

شاهرودی، از مراجع عظام تقلید و فقهای شورای نگهبان است. حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب از سال 1369 وی را به عنوان مسئول تأسیس و رئیس مؤسسه «دائرة المعارف فقه اسلامی بر طبق مذهب اهل بیت(ع)» منصوب کردند. عضویت در شورای نگهبان به حکم رهبر معظم انقلاب در سال 1373، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس خبرگان رهبری و 10 سال ریاست بر قوه قضائیه در کارنامه آیت الله شاهرودی دیده می‌شود.

وی در مردادماه سال 1327 در کربلا متولد شد. تحصیلات مقدماتی را در مدرسه «علوی» گذراند و در سن 14 سالگی تصمیم به تحصیل دروس حوزوی گرفت. پس از آموختن دورهٔ مربوط به «سطح» به شاگردی دو شخصیت برجسته یعنی امام خمینی(ره) و شهید سید محمد باقر صدر رسید و درس «خارج» خود را نزد شهید صدر آموخت و در کمترین زمان ممکن یعنی در سن 27 سالگی از سوی شهید صدر به درجه اجتهاد نائل شد.

در پی تظاهرات مردم عراق پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و شورش مردم نجف اشرف، رژیم صدام طبق اظهارات رئیس اداره امنیت عمومی آیت اللَّه هاشمی شاهرودی را به عنوان محرّک و مشوّق این تظاهرات متهم کرد و قرار دستگیری او از سوی اداره امنیت عمومی صادر شد، مأموران امنیتی جستجوی گسترده‌ای را برای دستگیری وی آغاز کردند. در این شرایط شهید صدر از او خواست که فوراً از عراق خارج شود. او ابتدا به کویت رفت و از آنجا به ایران بازگشت. آیت الله هاشمی پس از ورود به ایران خدمت حضرت امام شرفیاب و با موافقت ایشان مسئولیت برقراری ارتباط میان نیروهای خارج از کشور به ویژه شهید صدر و حوزه علمیه نجف اشرف با امام خمینی(ره) را به عهده گرفت.

آیت الله هاشمی شاهرودی در سی ام مرداد ماه سال 90 طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، به ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه منصوب شد. وظایف اصلی هیأت، ارائه نظرات مشورتی در موارد حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه، اهتمام به منتفی ساختن اختلاف در مراحل رسیدگی با توافق طرفین، ‌ شناسایی آسیب‌ها و ارائه راه‌حل‌های کلی، جامع و قاعده‌مند، رصد رفتار قوا به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه قبل از بروز اختلاف و هم افزایی توانایی‌های قوای سه گانه تعیین شده است.

وی همچنین در 24 اسفندماه 1390 با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان یکی از اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان