به گزارش خبرنگار مهر، فریدون عموزاده خلیلی، ضمن اعلام تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره دلیل حذف بخش نقاشی و عکس از این رقابت را تقویت استعدادهای ادبی و ارائه نگاه متفاوت تری به حفظ محیط زیست عنوان کرد و گفت:هدف اصلی برگزاری جشنواره ی سپیدار ایجاد انگیزه در کودکان ونوجوانان و ترغیب آنان به واکنش نسبت به مسایل محیط زیست بوده وهست. تصمیم گرفتیم کودکان را با محیط زیست آشتی دهیم، گرچه باید گفت که کودکان با محیط زیست آشتی تر هستند. لذا با این هدف ادبیات را انتخاب کردیم و روزنامه نگاری و مقوله های مرتبط با ادبیات هم در دستور کار قرار گرفت. گرچه سال های قبل نیز آثاری در حوزه ی نقاشی و عکس دریافت شد، اما رویکرد اصلی جشنواره نبوده و نیستند. با این حال این جشنواره از دریافت این نوع آثار هم استقبال می کند و ممکن است در صورت لزوم جایزه ای هم برای آن در نظر بگیرد، با این حال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان محیط زیست پیشتر گام هایی را با این موضوع در حوزه ی نقاشی برداشته اند و شیوه ی برنامه ریزی ما دیدن ضرورت ها و خلاها بود و این خلا در بخش ادبیات دیده شد.
این نویسنده کودک و نوجوا با بیان این نکته که علاقمندان همچنان فرصت دارند آثار خود را تا 15 شهریور به دبیرخانه این جشنواره ارسال نمایند یکی از دستاوردهای مهم این رویداد ادبی – فرهنگی را تشکیل باشگاه سپیدار خواند. وی در پاسخ به اهداف بلندمدت این مسابقه به بحث آموزش اشاره کرد: هدف دوم این رویداد، تاسیس باشگاه محیط زیستی بود. در این باشگاه کودکان ونوجوانان علاقه مند امکان آن را دارند تا از آموزش هایی در این حوزه بهره ببرند. اردوهای آموزشی – تفریحی، ارسال بسته های آموزشی، فیلم و عکس، و در واقع ترویج حفظ محیط زیست با کمک این اعضا بخشی از برنامه های ما بوده و هست که در جشنواره ی قبل گام های نخست تشکیل این باشگاه شکل گرفت و شهریور 96 نخستین اردوی این باشگاه برگزار خواهد شد.
دبیر سومین جشنواره ملی سپیدار، درباره شیوه عضویت در این باشگاه به ارسال اثر به جشنواره سپیدار اشاره کرد و گفت:این اثر بایستی در قالب متن باشد. پس از آن تمام شرکت کنندگان از سرتاسر ایران می توانند از برنامه های این باشگاه استفاده کنند. ضمن آنکه سپیدار قصد دارد از ظرفیت های سازمان محیط زیست نیز بهره ببرد تا کودکان و نوجوانان عضو باشگاه بتوانند از برنامه های آموزشی این سازمان نیز بهره ببرند.
خلیلی در پاسخ به رویکرد بلندمدت این جشنواره، موضوعی کردن آن را سبب محدود شدن تخیل و دغدغه های مخاطبان خواند. وی گفت: هدف این است که بچه ها در تولید مطلب آزاد باشند و بتوانند به مخیط زیست از جنبه های گوناگون نگاه کنند. اگر کودک و نوجوان به هر طریقی در حال ابراز احساسات خود نسبت به این موضوع است نبایدمحدودیتی برای او قایل شد، به طور مثال ممکن است دغدغه ی یک کودک در استان سیستان و بلوچستان دریاچه ی هامون باشد و نتواند واکنشی به دریاچه ی ارومیه داشته باشد.
کودکان و نوجوانان علاقهمند میتوانند آثار خود را به نشانی تهران، خیابان مطهری، خیابان میرعماد، پلاک 24، شرکت انتشارات فنی ایران، طبقه اول، دبیرخانه جایزه سپیدار یا پست الکترونیکی sepidar@entesharat.com ارسال و برای اطلاع از جزییات بیشتر این جایزه به سایت www.sepidaresabz.com یا کانال تلگرامی @sepidaraward مراجعه کنند.