ماهان شبکه ایرانیان

ترمیم دندان‌های عقبی

تعویض آمالگام با کامپازیت در گفتگو با دکتر آصف‌زاده، متخصص دندان‌پزشکی ترمیمی‌و زیبایی دندان‌های عقبی‌تان را ترمیم کرده‌اید اما وقتی می‌خندید، پرکردگی‌های تیره‌رنگ این دندان‌ها از گوشه لبخندتان بیرون می‌افتد

ترمیم دندان‌های عقبی
تعویض آمالگام با کامپازیت در گفتگو با دکتر آصف‌زاده، متخصص دندان‌پزشکی ترمیمی‌و زیبایی
دندان‌های عقبی‌تان را ترمیم کرده‌اید اما وقتی می‌خندید، پرکردگی‌های تیره‌رنگ این دندان‌ها از گوشه لبخندتان بیرون می‌افتد. به دندان‌پزشکتان گفته بودید که به جای این ترمیم‌های سیاه، از مواد نقره‌ای برای ترمیم دندان‌هایتان استفاده کند اما او به شما گفته که این مواد برای ترمیم دندان‌ها عقبی مناسب نیستند. این روزها اما می‌توان حتی دندان‌های عقبی را نیز با مواد هم‌رنگ دندان به راحتی ترمیم کرد و حتی برخی از دندان‌پزشکان، سایر مواد ترمیمی را از مواد موجود در مطب خود حذف کرده‌اند و تمام دندان‌های جلویی و عقبی را فقط با مواد همرنگ دندان ترمیم می‌کنند. با این مواد می‌توان حتی پرکردگی‌های سیاه قبلی را از داخل دندان حذف و آنها را با این مواد هم‌رنگ دندان تعویض و ترمیم کرد. با دکتر فرخ آصف‌زاده، متخصص دندان‌پزشکی ترمیمی‌و زیبایی و عضو هیات علمی‌دانشگاه شاهد درباره ترمیم دندان‌های عقبی با مواد هم‌رنگ دندان گفت‌وگو کرده‌ایم.

آقای دکتر! دندان‌های عقبی معمولا زودتر از بقیه دندان‌ها پوسیده می‌شوند؛ چرا؟
 

بله؛ پوسیدگی‌های سطح جونده دندان‌های عقب، یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که درمان آن گذشته از مساله زیبایی، از جنبه سلامت نیز ضروری است؛ زیرا این پوسیدگی‌های جزیی پس از مدتی رشد می‌کنند و علاوه بر تخریب نسج دندان، ممکن است به عصب دندان نیز صدمه برسانند. در این صورت، به درمان عصب یا روت کانال نیاز داریم. به همین دلیل است که دندان‌پزشکان توصیه می‌کنند هر 6 ماه یک بار معاینه‌های دوره‌ای دندان‌پزشکی انجام شود تا در صورت بروز چنین ضایعاتی، در همان مراحل اولیه، جلوی آن گرفته شود.

دندان‌های عقبی را هم می‌شود طوری با مواد هم‌رنگ دندان ترمیم کرد که مانند یک دندان سالم به نظر برسند؟
 

بله؛ در سال‌های گذشته، دندان‌های عقبی را به طور معمول با مواد سیاه یا همان آمالگام ترمیم می‌کردند. ولی امروزه با توجه به پیشرفت‌هایی که در زمینه ساخت کامپازیت‌ها و چسب‌های دندان‌پزشکی صورت گرفته، با کمی‌دقت و صرف وقت می‌توان دندان‌های عقب را نیز با مواد سفید پر کرد و علاوه بر حفظ نسج دندان، زیبایی را نیز به آن افزود.

ترمیم دندان با مواد هم‌رنگ دندان نسبت به ترمیم دندان با مواد نقره‌ای چه مزایایی دارد؟
 

تراش حفره‌های کامپازیتی محافظه‌کارانه‌تر از آمالگام است و در نهایت، نسج دندان سالم‌تر می‌ماند.

این کار فقط در مطب دندان‌پزشکی انجام می‌شود یا می‌توان از حفره دندان قالب‌گیری کرد و مواد هم‌رنگ دندان را به صورت آماده و تراش‌خورده درون حفره دندان جایگزین کرد؟
 

در مواردی که تخریب نسج دندان بیشتر باشد و نتوان آن را به طور مستقیم با کامپازیت ترمیم کرد، می‌توان از روش‌های غیرمستقیم و پرکردگی‌های سفید لابراتواری استفاده کرد که به این نوع پرکردگی‌ها، «آنله همرنگ» می‌گویند.

چگونه این کار را انجام می‌دهند؟
 

این روش، 2 تا 3 جلسه طول می‌کشد. پس از تراش دندان و حذف پوسیدگی‌ها، از دندان مزبور قالب‌گیری می‌شود و قالب دندان به لابراتوار ارسال می‌شود. در لابراتوار پس از ریختن گچ مخصوص داخل قالب، نگاره مثبت دندان حاصل می‌شود که تکنیسین می‌تواند روی آن ترمیم همرنگ را که از جنس چینی یا کامپازیت لابراتواری است، فرم بدهد و به مطب دندان‌پزشک ارسال کند. در جلسه‌های بعدی، دندان‌پزشک، پرکردگی لابراتواری را پس از امتحان، در جای خود می‌چسباند.

اگر تاج دندان به‌طور کلی تخریب شود و دندان و لثه هم‌سطح شوند، باز هم می‌توان آن را با مواد هم‌رنگ دندان ترمیم کرد؟
 

در این موارد، پس از انجام معالجات ریشه و بازسازی تاج دندان، از دندان قالب‌گیری شده و برای آن روکش ساخته می‌شود.

آقای دکتر! بعضی‌ها می‌گویند این آمالگام‌های نقره‌ای سرطان‌زا هستند و نباید برای ترمیم دندان‌ها استفاده شوند. درست است؟
 

نه! هنوز در هیچ کتاب و منبع علمی‌ نیامده که استفاده از آمالگام برای بدن انسان خطرناک یا سمی ‌است. البته در برخی از تحقیقات علمی ‌به خطر جیوه آزاد برای محیط‌زیست، خانم‌های باردار و مبتلایان به بیماری‌های کلیوی اشاره شده ولی این به مفهوم کنار گذاشتن مزایای آمالگام، به خصوص در ایران نیست. قیمت ارزان، طول عمر نسبتا بالا و سهولت کاربرد از مزایای اصلی استفاده از آمالگام است.
منبع: www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان