ماهان شبکه ایرانیان

سیدعباس صالحی از دفتر تبلیغات اسلامی و مجله حوزه تا وزارت ارشاد/ اولین گزینه ارشاد که هر دو جناح با آن موافق هستند!

نکته جالب توجه در ارتباط با سیدعباس صالحی، اتفاق نظر هر دو طیف سیاسی کشور بر اوست. تقریبا از زمان اعلام نام او به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی وزارت ارشاد؛ هیچکدام از جناح‌های سیاسی نسبت به او موضوع‌گیری منفی نداشتند

سیدعباس صالحی

سرویس فرهنگی فردا؛ احسان سالمی: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در طی دولت یازدهم یکی از پرتلاطم‌ترین دوره‌های خود را پشت سرگذاشت. وزارتخانه‌ای که در یک دوره چهارساله حضور دو وزیر را تجربه کرد و حواشی بسیاری در آن به وجود آمد و حتی کار را به جایی رساند که در اتفاقی نادر، علی جنتی وزیر وقت ارشاد را وادار به عذرخواهی از مراجع اعظام تقلید کرد!

سیدعباس صالحی گزینه جدید مدیریت این وزارتخانه است که حسن روحانی او را به عنوان وزیر پیشنهادی ارشاد به مجلس معرفی کرده است. گزینه‌ای که به احتمال فراوان مشکل چندانی در مسیر گرفتن رای اعتماد از مجلس نخواهد داشت و در صورت رسیدن به این مسئولیت باید چهار سال مجری سیاست‌های فرهنگی دولت دوازدهم باشد.

اما در ارتباط با حضور سیدعباس صالحی در این سمت چند نکته قابل توجه و بررسی وجود دارد:

1. اولین نکته در ارتباط با صالحی، سابقه فعالیت‌های او پیش از معرفی‌اش به عنوان وزیر پیشنهادی ارشاد است. صالحی که هم سابقه تحصیلات حوزوی دارد و هم تحصیلات دانشگاهی، در سال 81 همراه با جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه با نگارش نامه‌ای به مقام معظم رهبری پیشنهاد راه‌اندازی کرسی‌های‌ آزاد علمی‌ در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه را مطرح کردند که با استقبال رهبری مواجه شد.

2. دومین نکته برجسته در فعالیت‌های صالحی پیش از حضور در قامت معاونت فرهنگی ارشاد را باید عضویت او در هیئت امناء دفتر تبلیغات اسلامی دانست. او در سال 89 با حکم مقام معظم رهبری به عضویت این هیئت درآمد؛ حکمی که نشان دهنده تسلط و آشنایی او با مسائل فقهی و اسلامی است و بدون شک این آگاهی می‌تواند در مسیر فعالیت او به عنوان وزیر ارشاد موثر و مفید باشد.

3. یکی دیگر از نکات جالب در ارتباط با کارنامه کاری صالحی، حضور فعال او در عرصه فعالیت‌های رسانه‌ای است. صالحی که فعالیت رسانه‌ای را از سال 61 در مجله حوزه آغاز کرده بود، در ادامه در سال از سال 76 مدیر مسئول نشریه پژوهش‌های قرآنی و از همان سال عضو هیات تحریریه نشریات فقه اهل بیت و کاوش فقه در فقه اهل بیت بود. صالحی در ادامه فعالیت‌های خود سال 78 مدیر مسئولی و سردبیری نشریه «پگاه» را بر عهده داشت که تاکنون 176 شماره از آن منتشر شده است.

4. صالحی در طول دولت یازدهم در مقام معاونت فرهنگی وزارت ارشاد فعالیت می‌کرد و در آن جا وظیفه ساماندهی به حوزه‌های مختلفی را داشت که مهم‌ترین آن‌ها اوضاع نشر و بحث مهم مجوز نشر و ممیزی کتاب بود که همواره جز موضوعات مناقشه برانگیز فرهنگی در کشور محسوب می‌شده است و معمولا یکی از وعده‌های انتخاباتی اغلب کاندیداها همواره بحث کاهش ممیزی‌های نشر است.

5. صالحی در حالی در دولت دوم روحانی به عنوان گزینه وزارت ارشاد به مجلس معرفی شده است که چند ماه پیش و در روزهایی که به دلیل پاره‌ای مسائل، حسن روحانی تصمیم گرفت تا علی جنتی را از وزارت ارشاد کنار بگذارد؛ اصلی‌ترین گزینه جایگزینی او عباس صالحی بود. اما روحانی در اقدامی عجیب صالحی‌امیری رئیس کتابخانه ملی را که بیشتر به واسطه سابقه امنیتی‌اش شناخته می‌شد؛ جایگزینی جنتی کرد.

6. کنار گذاشته شدن صالحی‌امیری آن هم بعد از یک دوره کمتر از یک ساله نشان دهنده ناامیدی روحانی از به سرانجام رساندن اهدافی است که دولتش می‌خواهد در حوزه فرهنگ و هنر به مرحله اجرا درآید که یکی از مهمترین آن‌ها آرام کردن فضای فرهنگی و هنری کشور بود ولی برخی از اظهارنظرهای وزیر ارشاد از جمله صحبت‌هایش در روز انتخابات و کنایه‌اش به رقبا باعث ایجاد دیدگاهی منفی درباره او در میان هنرمندان شد.

7. نکته جالب توجه در ارتباط با سیدعباس صالحی، اتفاق نظر هر دو طیف سیاسی کشور بر اوست. تقریبا از زمان اعلام نام او به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی وزارت ارشاد؛ هیچکدام از جناح‌های سیاسی نسبت به او موضوع‌گیری منفی نداشتند. حتی بسیاری از مخالفین سرسخت کابینه پیشنهادی دولت در مجلس نیز به درستی انتخاب فردی چون سیدعباس صالحی برای وزارت ارشاد اذعان کردند که این اتفاق در ارتباط با وزیر ارشاد در دولت‌های قبلی بی‌سابقه است.

8. استقبال از صالحی صرفا محدود به سیاستمداران نمی‌شود؛ چرا که اغلب اهالی رسانه و هنرمندان حامی هر دو طیف سیاسی کشور نیز با انتشار مطالب و پست‌های مختلف در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی رضایت خود را از انتخاب او برای در دست گرفتن سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده‌اند که این مورد نیز از جمله موارد کم‌سابقه در سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

9. یکی از اصلی‌ترین موضوعات پیش روی صالحی برای حضور در وزارت ارشاد تغییر در مدیران اصلی و معاونت‌های این سازمان است. موضوعی که به نظر می‌رسید با توجه به روحیه آرام صالحی چندان هم جدی نباشد ولی شنیده حاکی از آن است که مصاحبه‌های چند وقت اخیر برخی از مدیران سینمایی ارشاد باعث شده تا یکی از شرط‌های تعیین شده از سوی نمایندگان برای دادن رای اعتماد به صالحی، تغییر مدیران سینمایی ارشاد باشد.

10. هر چند که صالحی در حوزه مدیریت سعی کرده تا با رویکردی بی‌طرفانه و به دور از تنش عمل کند ولی در حوزه سیاسی برخی از اظهارات او باعث ایجاد جنجال‌هایی شد که ماجرای توئیت معروف او در ارتباط با عدم نمایش تصویر مرحوم هاشمی رفسنجانی در تلویزیون یکی از آن‌ها بود. البته به نظر می‌رسد رویکرد دولت دوازدهم در حوزه فرهنگ دوری از تنش‌ها باشد و با این فرض احتمالا صالحی نیز سعی می‌کند تا از این‌گونه اظهارنظرها دوری کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان