ماهان شبکه ایرانیان

فرایند پیری خیلی جالب تر از چیزی است که فکر می کنید

فرایند پیری یک پدیده بیولوژیکی است که هرکسی باید در نقطه خاصی از زندگی در معرض آن قرار گیرد. فرایند پیری توسط چند عامل مشخص شده است که جزئیات آن در مقاله زیر توضیح داده شده است

فرایند پیری خیلی جالب تر از چیزی است که فکر می کنید

فرایند پیری یک پدیده بیولوژیکی است که هرکسی باید در نقطه خاصی از زندگی در معرض آن قرار گیرد. فرایند پیری توسط چند عامل مشخص شده است که جزئیات آن در مقاله زیر توضیح داده شده است.
هر روز صبح وقتی از خواب بلند می شوید، اولین کاری که انجام می دهید این است که در آینه به خودتان نگاه می‌کنید. با گذشت زمان، عکس العمل شما چیزی متفاوت را بیان می کند. چند چین و چروک و چند تار موی خاکستری موجب تعجب شما می شود به خود می گویید آیا دارم پیر می شوم؟ و سعی می کنید فک خود را بکشید تا اطمینان حاصل کنید آیا خطوط خنده برجستگی روی پوستتان ایجاد می کند. در نتیجه، علائم نمی توانند پنهان شوند و شما آرزو می کنید ای کاش می توانستم آن ها را نادیده بگیرم. تصور کردن اینکه خودمان در حال پیر شدن هستیم، امری دشوار است، هر چند فرایند پیری اجتناب ناپذیر است، و در روزهای دیگر، هر انسانی دستخوش این پدیده طبیعی قرار می گیرد. با این حال، دلایل علمی پشت این فرایند وجود دارد که بعد از خواندن مطالب زیر برای شما روشن خواهد شد.

علل

عمدتاً فرایند پیری توسط ژن هایی کنترل می شود که به طور کلی با تغییر در ترکیب فیزیکی آشکار می شود. در انسان، این فرایند بستگی به عوامل محیطی و روشی دارد که افراد در زندگی شان در پیش می‌گیرند. عوامل ژنتیکی نقشی کلیدی را ایفا می کند. دلایل عمده پیری در زیر شرح داده شده است.

تغییرات سلولی:

با افزایش سن، تکثیر سلولی کاهش پیدا می کند. با افزایش سن، میزان شکل گیری لنفوسیت های T سیستم ایمنی بدن، کاهش پیدا می کند. این امر موجب می شود بدن مستعد ابتلاء به بیماری ها گردد. در نتیجه، از آن جا که بدن اکنون در معرض بیماری های بسیاری قرار می گیرد، اختلال در سیستم ایمنی موجب روند پیری در انسان می گردد.

عوامل ژنتیکی:

ژن های مرتبط با مکانیسم مرگ سلولی برنامه ریزی شده یا آپوپتوز نیز در پیری افراد تأثیر می گذارد. دانشمندان تحقیق دقیقی بر روی ژن های DAF-16 حیوانات برای پیدا کردن شباهت آن با FOXO در انسان، انجام داده اند. فعالیت این ژن ها، فرایند پیری را کنترل می نماید.

عوامل محیطی:

استرس های محیطی مرتبط با قرار گرفتن در معرض حرارت و نور بیش از حد، موجب فعالیت ژن های پیری می گردد. قرار گرفتن مداوم در معرض داروهای سمی و زهر آلود، روند پیری را تشدید می کند. شرایط کمبود اکسیژن و سوء تغذیه نیز مسئول پیری زود رس می باشد.

وضعیت سلامتی:

اختلالات ژنتیکی خاصی وجود دارد که به طور کامل فنوتیپ یک فرد را دستخوش تغییر می کند. سندرم هاچینسون گیلفرد، سندرم داون و سندرم ورنر باعث می شوند که انسان بسیار مسن تر از سن واقعی خود به نظر برسد. پوکی استخوان و آرتروز، عوامل اصلی حاکـم بر پیری در زنان می باشند. سموم تولید شده در بیماری پارکینسون، نورون-هایی را که مانع از حافظه در مغز می باشند را نابود می کنند. در بیماری آلزایمر، ماده شناخته شده ای که به آمیلوئید معروف است تولید می شود که سلول های مغز را از بین می برد. همه این عوامل در پیری طبیعی دخالت دارند.

شیوه زندگی ناسالم:

عمدتاً سیگار کشیدن بیش از حد سبب وقوع پدیده پیری می گردد. عدم ورزش، نداشتن استراحت و خواب کافی، استرس های روانی و غیره نشان دهنده علائم پیری زودرس می باشند. فاکتورهای دیگر مانند مصرف منظم غذاهای بیش از حد تند و کافئین، ظاهری پیر را ارائه می دهد. سبک زندگی تنبلی می تواند موجب شود فرد احساس پیری کند.

در افراد سالخورده

خوب، ما نمی توانیم روند پیری را متوقف کنیم، اما کسانی که در حال حاضر، در پیش رفتن به سمت پیری هستند، می توانند تلاش کنند تا در سنین پیری، احساس جوانی کنند. احساس به سمت پیری رفتن، پس از بازنشستگی از کارتان منجر به برتری شما می گردد. بنابراین، چگونه با پیر شدن کنار بیائیم؟ اولین کاری که باید انجام دهید، این است که سلامتی خود را حفظ کنید. این مسئله شامل یک شیوه زندگی سالم با عادات غذایی مناسب می باشد. این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد که بعد از سن سی و پنج سالگی، مصرف غذاهای ادویه دار مملو از کلسترول، چربی و کربوهیدرات ها را کاهش دهید. ورزش یوگا نیز برای اینکه تناسب اندام خود را حفظ کرده و انعطاف پذیر باشید، ضروری می باشد. در سنی که هستید، می تواند زمان بسیار زیادی را با خانواده و نوه های خود صرف کنید. شاد ماندن باعث می شود احساس جوانی کنید. می توانید فعالیت های مذهبی انجام دهید و کتاب های مقدس را برای وضعیت روانی بهتر مطالعه کنید. افراد مسنی که با زندگی و انرژی کنار می آیند، نسبت به افرادی که به طور مداوم از دوران پیری شکایت می کنند، عمر طولانی تری دارند.
فرایند پیری صرفاً یک پدیده بیوشیمیایی می باشد. امروزه، لوازم متفاوت درمانی وجود دارند که بر روی علائم پیری پوست اثر گذاشته و آن ها را محو می کنند. اگرچه، در حال حاضر مؤثر هستند اما نمی توانند فعالیت ژن ها را کنترل کنند. با این حال، با نگرش مثبت از سن پیری استقبال کردن، موجب می شود احساس جوانی کنید. و به همین دلیل، عاقلانه سخن گفته اند که سن، موضوع ذهن بر روی جسم است. اگر برای شما مهم نیست، پس هیچ اهمیتی ندارد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان