ماهان شبکه ایرانیان

پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرا؛

پایان جلسات رای اعتماد/ کابینه دوازدهم با ۱۶ وزیر تشکیل شد

فرایند بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی به پایان رسید و نمایندگان خانه ملت به ۱۶ وزیر پیشنهادی روحانی رای اعتماد دادند.

پایان جلسات رای اعتماد/ کابینه دوازدهم با 16 وزیر تشکیل شد

به گزارش خبرنگار مهر، امروز پنجمین و آخرین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رئیس جمهور است. در روزهای گذشته از میان 17 وزیر معرفی شده به مجلس، موافقان و مخالفانِ 15 وزیر پیشنهادی دیدگاه های خود را نسبت به برنامه های وزرای پیشنهادی  اعلام کرده اند و تنها بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی نیرو و ورزش و جوانان باقی مانده است.

امروز پس از پایان بررسی صلاحیت دو وزیر باقی مانده، رای گیری نهایی برای کابینه آینده انجام خواهد شد.  

مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی نیرو

از ابتدای صبح امروز، نمایندگان مجلس کار خود را با بررسی صلاحیت حبیب الله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو آغاز کردند. بیطرف دو موافق و مخالف داشت.

سیدابوالفضل موسوی بیوکی نماینده مردم یزد در مخالفت با حبیب الله بی طرف وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به معضل کم آبی در کشور گفت: آقای بیطرف برنامه جامعی برای حل مشکل آب ارائه نداده و نشانی از حل مشکلات در برنامه‌های ایشان وجود ندارد.

پس از موسوی بیوکی، هادی قوامی نماینده اسفراین دیگر نماینده مخالفی بود که پشت تریبون قرار گرفت. وی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به سدسازی های ترکیه در در زمان دولت اصلاحات گفت: مخالفت من با بیطرف به دلیل مسئله آب است. شما در دولت اصلاحات هشت سال وزیر نیرو بودید؛ در این مدت شما دچار خطای تشخیص در سرمایه گذاری شدید؛ شما باید از سیاست های دیپلماسی استفاده می کردید و وقتی که سدهای ترکیه ایجاد شد مخالفت می کردید، سدهایی که موجب ریزگردها و خشک شدن دجله و فرات شده است.

بیطرف موافق هم داشت! حسین امیری خامکانی نماینده زرند به عنوان چهره موافق با بیطرف سخنرانی کرد. وی با انقلابی و متخصص دانستن بیطرف گفت که وزیر پیشنهادی نیرو با رانت بالا نیامده و بر اساس آمار از وزرای موفق نیرو در بعد از انقلاب بوده است.

خامکانی ادامه داد: در زمان بیطرف تعادل تولید و مصرف برق بوجود آمد. خاموشی‌های خسته کننده زمان ایشان قطع شد. برق از بخش خصوصی خریده شد.

محسن علیجانی نماینده تهران هم در کنار خامکانی دیگر چهره موافق با بیطرف بود. وی در دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو گفت: بیطرف می تواند بحران آب را به خوبی مدیریت کند، در زمان هشت سال مسئولیت وی در وزارت نیرو، زیرساخت های خوبی در این زمینه ساخته شد. بیطرف از چالش های وزارت نیرو مطلع است و برای آن ها برنامه دارد.

بی طرف: آب یک دغدغه جدی در آستانه بحران است

پس از سخنرانی موافقان و مخالفان، نوبت به خود بیطرف رسید. بیطرف در پاسخ به ایرادات برخی نسبت به دوران مدیریت اش در دوران اصلاحات گفت: من پاسخگوی دوره مدیریتی خود هستم و عملکرد دوره گذشته در حیطه وظایف من نیست. مشارکت در تامین آب و برق را علاوه بر خدمت بی منت جزو ذخایر اخروی خود می دانم.

وزیر پیشنهادی نیرو در ادامه با اشاره به بحران آب در کشور تصریح کرد: همه به خوبی واقف هستیم که امروزه مسئله آب یک دغدغه جدی در آستانه بحران است. منابع آب تجدید پذیر کشور از 120 میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده به این ترتیب بخش‌ هایی از سرزمین ایران وارد شرایط آبی شده‌ اند.

وزیر بدون مخالف

پس از آنکه بیطرف سخنانش را به اتمام رساند، نوبت به بررسی صلاحیت مسعود سلطانی فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان رسید. سلطانی فر مخالفی نداشت؛ به خاطر همین علی لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت که چون مخالفی نیست بهتر است موافقان هم اظهارات خود را مطرح نکنند. گوش موافقان بدهکار نبود.

اولین موافقی که پشت تریبون رفت، محمدمهدی برونمندی نماینده ارسنجان و مرودشت بود. وی نداشتن مخالف برای سلطانی فر را گواهی بر مدیریت قوی دانست و تاکید کرد: سلطانی فر، فردی با هوش، با برنامه و خوش اخلاق است. تعامل خوبی هم با مجلس دارد. او 20 سال در سمت‌ های مختلف و استان های مختلف خدمت کرده است. در همین وزارت خانه وقتی هنوز به صورت تربیت بدنی اداره می شد معاون بوده اند. ایجاد زیرساخت های خوب و گردشگری در دوران مدیریتی ایشان بود.

وافق بعدی محمد قمی نماینده پاکدشت بود. وی با علمی، عملی و کارشناسانه توصیف کردن برنامه ‌های سلطانی ‌فر گفت: دراین برنامه ها به اسناد بالادستی و جوانان و امکاناتشان توجه شده است. ایشان در برخورد با ورزش، نمایندگان و استانداران نگاه سیاسی ندارد و عدالت محوری سرلوحه کارش است.

پس از قمی، نوبت به محمدحسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه رسید. وی با بیان اینکه نگاه به وزارتخانه ورزش، باید ارزشی و فرهنگی باشد گفت: در مدتی کمتر از 9 ماه به عنوان وزیر ارتباط خوبی با نمایندگان داشته است. ضمن اینکه حضور خوبی در استان ها داشته است. ایشان آرامش را به حوزه ورزش کشور آورده است و نگاه سیاسی به ورزش را تغییر داده است.

قربانی که از وقت خود برای دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش تجاوز کرده بود، با طعنه شیرین لاریجانی مواجه شد. رئیس مجلس خطاب به قربانی گفت: اصلا دفاع در وقت غصبی نتیجه معکوس دارد.

قرچه طیار نماینده گنبد کاووس دیگر نماینده موافق سلطانی فر بود. وی در دفاع از عملکرد 9 ماهه سلطانی فر گفت: در 9 ماهی که ایشان تصدی وزارت ورزش را برعهده داشتند نگاه ویژه ای به استان های محروم و کمتر توسعه یافته داشته است و برای توسعه زیر ساخت ها تلاش زیادی کرده است. در این مدت شاهد حاکمیت روح آرام بخشی در ورزش کشور بودیم.

پس از ایراد سخنرانی همه موافقان، سلطانی فر پشت تریبون رفت. سلطانی فر جلب سرمایه بخش خصوصی، کسب بیشترین سهمیه المپیک و پارالمپیک، کسب سهمیه مسابقات قاره ای و جهانی در رشته های مختلف، تصویب یک درصد بودجه سازمان ها برای ورزش، کاهش سن مدیران و روسای فدراسیون ها، تقویت ورزش قهرمانی و همگانی، تلاش برای
ارتقای ورزش بانوان در سطح بین المللی، توسعه ورزش جانبازان و معلولان، تکمیل و بهره برداری از 4 هزار پروژه نیمه کاره را از جمله برنامه های اجرایی خود در طول 9 ماه اخیر یاد کرد.

روحانی: هرکس را که شایسته و مفید برای کشور می بینید، انتخاب کنید

پس از سلطانی فر، نوبت به رئیس جمهور رسید. روحانی که در میانه اظهارات سلطانی فر وارد مجلس شد، برای دفاع از وزرای پیشنهادی کابینه آینده پشت تریبون قرار گرفت.   

روحانی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به ملاکش برای انتخاب وزرا گفت: اگر برای هر وزارتخانه‌ ای فردی بهتر، صالح ‌تر و توانمند تر پیدا می‌کردم، تردید به خودم راه نمی ‌دادم. هیچ ‌گاه بر مبنای اینکه این فرد با من رفاقت قبلی داشته و یا در چهار سال دولت گذشته چگونه با هم رفتار کردیم یا اینکه از چه جناحی و یا حزبی است، برای من مطرح نبوده است.

رئیس جمهور در ادامه با تشبیه رفع تحریم ها به قفل بازشده تصریح کرد: بعضی ها می خواهند همان جای اول بایستند. ما باید از جایی که ایستاده‌ایم، حرکت و تلاشی انجام دهیم، راه باز است، همه باید به صحنه بیاییم و تلاش کنیم و اینجا دیگر 24 میلیون، 16 میلیون و این جناح و آن جناح نداریم؛ همه باید به میدان بیاییم.

پیش از معرفی رسمی کابینه از سوی رئیس جمهور، برخی رسانه ها از بی میلی بیژن نامدار زنگنه برای تصدی وزارت نفت در کابینه آینده سخن به میان آوردند. روحانی در دفاع از وزرای پیشنهادی خود این موضوع را مطرح کرد و گفت: من چرا اصرار داشتم آقای زنگنه بیاید وزیر نفت شود، البته خودش پیشنهاد دیگری داشت و جوانی را انتخاب کرده بود که وزیر نفت شود و گفت به عنوان مشاور کنار او می ‌ایستم. پیشنهادش برای من وسوسه ‌انگیز بود، اما بعد از آنکه فکر کردم، گفتم آقای زنگنه، من صد میلیارد دلار سرمایه خارجی می ‌خواهم، این جوان می ‌تواند بیاورد؟ او به تردید افتاد. گفتم وزیری می ‌خواهم که اسمش برای جذب سرمایه برند باشد.

رئیس جمهور بعد از دفاع از تک تک وزرا خطاب به نمایندگان ملت گفت: خواهشی از شما نمایندگان دارم و آن اینکه هرکسی را که شایسته و مفید برای کشور می بینید، انتخاب کنید. شما نماینده مردم هستید و مردم شما را انتخاب کردند. خداوند ناظر و گواه بر اعمال ماست و به هر آنچه که تشخیص وجدانی شرعی شما نسبت به وزراست، عمل کنید. مردم ما خوشحال می شوند که دولت زودتر کار خود را آغاز کند.

پس از آنکه رئیس جمهور تریبون را ترک گفت، به محض پایین آمدن از پله ها توسط نمایندگان دوره شد. همین طور که روحانی مشغول خوش و بش با نمایندگان بود، علی لاریجانی در تذکری، مدام از نمایندگان می خواست با حفظ نظم جلسه، سر صندلی های خود بمانند تا فرایند رای اعتماد به وزرای پیشنهادی هر چه سریع تر آغاز شود.

آغاز رای گیری

بعد از پایان سخنان روحانی رای گیری آغاز شد و نمایندگان رای خود را به صندوق انداختند.

سپس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی 45 دقیقه تنفس اعلام کرد تا رای ها شمرده شود.

اعلام نتایج

همه وزرای پیشنهای رئیس جمهور به جز حبیب الله بی طرف از مجلسی ها رای اعتماد گرفتند.

از میان رای اعتماد گرفته ها نیز بیشترین رای نصیب امیر سرتیپ امیر حاتمی با 261 رای و کمترین رای نیز نصیب محمدجواد جهرمی با 152 رای شد.

از 288 رای، تعداد آرای کسب شده برای هر وزیر بدین شرح است:

سیدمحمد بطحایی وزارت آموزش و پروش:

238 موافق

35 مخالف

13ممتنع

محمد جواد آذری جهرمی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات:

152 موافق

120 مخالف

7 ممتنع


سیدمحمود علوی، وزارت اطلاعات:

252 موافق

22مخالف

13 ممتنع


مسعود کرباسیان، وزارت امور اقتصاد و دارایی:

240 موافق

 31 مخالف

15 ممتنع

محمدجواد ظریف، وزارت امورخارجه:

236 موافق

26 مخالف

26 ممتنع


سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزارت بهداشت و درمان:

253 موافق

18 مخالف

14 ممتنع

علی ربیعی، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی:

191 موافق

79 مخالف

15 ممتنع

علی حجتی، وزارت جهاد کشاورزی:

164 موافق

94 مخالف

23 ممتنع

علیرضا آوایی، وزارت دادگستری:

244 موافق

18 مخالف

23 ممتنع

امیر حاتمی، وزارت دفاع:

261 موافق

10 مخالف

13 ممتنع

عباس آخوندی، وزارت راه و شهرسازی:

188 موافق

75 مخالف

14 ممتنع

محمد شریعتمداری، وزارت صنعت و معدن:

241 موافق

25 مخالف

20 ممتنع

سیدعباس صالحی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

242موافق

25مخالف

21ممتنع

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزارت کشور:

250 موافق

25 مخالف

13 ممتنع

بیژن زنگنه، وزارت نفت:

230 موافق

35 مخالف

23 ممتنع

حبیب الله بیطرف، وزارت نیرو:

133 موافق

132مخالف

17 ممتنع

مسعود سلطانی فر، وزارت ورزش:

225موافق

39 مخالف

20 ممتنع

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان