زمان مصرف آهن
>
مواد غذایی میزان جذب آهن توسط بدن را کاهش میدهند، بنابراین توصیه میشود که این مکملهای آهن را درست یک ساعت پیش از صرف اولین وعدهی غذایی روز با شکم خالی مصرف نمایید. در غیر این صورت، پس از صرف غذا، حداقل 2 ساعت صبر کرده و سپس قرص خود را مصرف نمایید. انتظار میرود که یک لیوان آب با این دارو نوشیده شود. کسانی که از ناراحتی معده ناشی از دوز آهن رنج میبرند، توصیه میشود آن را همراه با غذا مصرف کنند.
توجه: به خاطر داشته باشید که از دست دادن سریع خون به دلیل خونریزی داخلی و یا جراحت بایستی تحت کنترل در آورده شود، در غیر این صورت داروی تجویز شده، اثری نخواهد داشت. به منظور تسهیل جذب آهن، توصیه میشود که دوز آهن توصیه شده جهت مصرف بایستی به 2 تا 3 دوز کوچک تقسیم شوند. مکمل آهن مصرف شده در قالب قرص بهترین راه جهت بهبود کم خونی است به این دلیل که قرص پس از مصرف به سرعت حل شده، و به نوبهی خود به بدن اجازهی جذب سریع آهن را میدهد. مکملهای آهن مایع عموماً برای خردسالان و یا کسانی که مشکل بلع دارند تجویز میشوند.
عوارض جانبی آهن
>
شکی نیست که مصرف قرص آهن درمانی مؤثر برای کم خونی است، اما این مکملها متاسفانه عاری از عوارض جانبی نیستند. بنابراین صرف نظر از داشتن اثرات مطلوب، این شکل از آهن درمانی همچنین ممکن است عوارض جانبی ناخواستهای را به دنبال داشته باشد. با وارد ساختن قرصهای آهن برای درمان کم خونی به رژیم غذایی، عملکرد روده ممکن است مختل شود. بیماران ممکن است دچار یبوست شده و یا از اسهال رنج برند. رنگ غیر طبیعی مدفوع، که سیاه و یا سبز میباشند نیز در بیمارانی که مکملهای آهن مصرف میکنند، گزارش شده است. ناراحتی معده که معمولا با سوء هاضمه، درد شکم و تهوع مشخص میشود نیز در فهرست عوارض جانبی قرصهای آهن قرار میگیرند.
قرصهای آهن با انتشار آهسته
>
داروهای که به آهستگی آزاد میشوند، آندسته از داروهایی هستند که بدن آنها را بسیار آهسته جذب میکند. این جذب آهسته باقی ماندن اثر آنها را برای مدت زمان قابل توجهی تضمین میسازد. به طور معمول، عمل و اثر داروها بیش از 6 ساعت باقی نخواهد ماند. با این حال، تأثیر داروهای با جذب آهسته به مدت حداقل 12 ساعت باقی مانده و میتواند تا 24 ساعت به طول انجامد. پزشک ممکن است مصرف این مکملها را توصیه نماید به این منظور که تأثیر مواد تشکیل دهنده فعال مکمل آهن مدت زمان بیشتری باقی میماند.
قرصهای آهن و بارداری
تشخیص سطوح هموگلوبین پایین در طول دوران بارداری شایع میباشد. به دلیل تغییرات فیزیکی ناشی از رشد جنین در طول دوران بارداری، تقاضا برای افزایش آهن، به خصوص در نیمه دوم بارداری وجود دارد. اگرچه، مقدار خون در سه ماهه دوم و سوم به طور چشمگیری افزایش مییابد، افزایش قابل توجهی در هموگلوبین وجود نخواهد داشت. بنابراین، به منظور بهبود سطوح هموگلوبین، مصرف قرص آهن تجویزی توسط پزشک در طول دوران بارداری توصیه میشود. مصرف قرص آهن در دوران بارداری قطعاً به منظور مقابله به کم خونی مفید میباشد.
در صورتی که مصرف این مکملهای آهن را دوست ندارید، و میخواهید که از کم خونی جلوگیری کنید، مهم است که از یک رژیم غذایی متعادلی که میزان کافی از آهن خوراکی را برای بدن تأمین میسازد، پیروی کنید. وارد نمود مواد غذایی سرشار از آهن مانند سبزیجات سبز تیره در رژیم غذایی میتواند راهی طولانی در جهت جلوگیری از کم خونی طی کند.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبهی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیههای پزشک متخصص در نظر گرفته شود.