ماهان شبکه ایرانیان

منشا-علیپور خطرناکتر از طارمی-علیپور است

چراغپور: الاهلی سه تا خورد؛ الهلال هم دوتا می‌خورد

اگر بازیکنان ما از نظر داشتن روحیه تهاجمی و انگیختگی روانی در سطح تیم های عربی باشند، مطمئن باشید که از نظر فوتبالی نه فقط الهلال که تمامی تیم های عربی را می بریم.

به گزارش "ورزش سه"، جلال چراغپور کارشناس فوتبال ایران دررابطه با شرایط تیم پرسپولیس پیش از بازی الهلال و راه های پیروزی بر الهلال صحبت کرده است که حرف های او را در زیر می خوانید:


زنگ خطر برای پرسپولیس


من در مورد پرسپولیس زنگ خطری را احساس می کنم. همان زنگ خطری که پیش از این برای استقلال هم به صدا در آمد و با اینکه این اتفاق به موقع رخ داد اما به آن توجهی نکردند. استقلال در دوگونه بازی می کرد، یک گونه آسیایی و یک گونه برای مسابقات داخلی... وقتی این تیم 6 بر صفر مقابل العین شکست خورد سیگنالی آمد که این تیم توان فوتبال دوگانه را ندارد. چرا که ما در فوتبالمان فاقد تکنولوژی ریکاوری هستیم. ما مثل بارسلونا نمی توانیم مسی را ظرف 72 ساعت برای یک بازی سنگین کاملا آماده در اختیار داشته باشیم. البته که این تکنولوژی کاملا پنهان است و نه در کتب و نه در مقالات فوتبالی هم وجود ندارد و ما هم تحصیلات و متخصصانش را نداریم.

اولین ضربه مشهود به پرسپولیس هم باخت به پیکان بود که به همان دلایل باخت شش بر صفر استقلال مقابل العین رخ داد. استقلال تیم جوانی بود و در آن زمان در رتبه پنجم یا ششم جدول بود اما در بازگشت از آسیا نظام تیمی اش به هم خورد و به رتبه های پایین تر رفت. همین سیگنال به پرسپولیس هم خورد. این تیم بعد از بازی با الاهلی در برابر پیکان شکست خورد. با تمام احترامی که برای آقای جلالی و دانش ایشان قائل هستم اما پیکان در شرایط نرمال تیمی در میانه های جدول ما است و شکست تیم صدرجدول مقابل پیکان یک زنگ خطر است.

ترکش های این باخت بلافاصله در بازی برابر سپاهان هم وجود داشت. باز هم با احترام برای آقای کرانچار سپاهان هم تیم سال های قبل نیست. درواقع شاید بتوان گفت که توانایی فنی کرانچار بازیابی نشده است. درواقع کرانچار هم «کرانچار» چهارسال پیش نیست. هرمربی که نتواند خودش را بروز کرده و دچار روزمرگی شود این موضوع در تیمش نمایان خواهد شد. باخت 4 بر صفر در مشهد ، یا باخت ها و مساوی های دیگر این تیم نشانگر چنین اتفاقی است. پس سپاهان وقتی می تواند از پرسپولیس امتیاز بگیرد یعنی چراغ دوم خطر برای مسئولان فنی این تیم روشن شده است. پرسپولیسی ها در حالی که دو زنگ خطر را در لیگ احساس کردند، چهار امتیاز هم از صدر عقب افتادند؛ اما نباید یادمان برود که ما در تاریخ فوتبالمان تیم هایی مثل گسترش، سایپا، شاهین اهواز و .... را داریم که بعد از بازگشت از مسابقات باشگاهی آسیا سقوط کردند و حتی به لیگ های پایین تر رفتند. در اینجا تنها نکته ای را که می توان به مسئولان فنی پرسپولیس گفت این است که لطفا از استراتژی همه یا هیچ استفاده نکنند. باید خیلی مراقب باشند که بهای بیش از اندازه در آسیا نپردازند و قهرمانی در لیگ داخلی خودمان را هم دست کم نگیرند چرا که این نیز ارزشمند است.


تجربه بازی در این سطح


من با این موضوع که می گویند تجربه حضور در این سطح از مسابقات وجود ندارد موافق نیستم. اما موافق این نظر هستم که به دلیل وجود تک مهره های خاص در فوتبال باشگاه های آسیا و تفاوتی که این تک مهره ها استفاده می کنند، بازیکنانی که تجربه کمتری دارند و با انواع و اقسام تکنیک ها و دریبل ها آشنا نیستند شگفت زده شده و ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند. اما نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که این موضوع در همه پست ها اتفاق نمی افتد و تیم های آسیایی در برخی از گلوگاه ها بازیکنان خاص و گران قیمتی دارند که تاثیرگذار هستند. ما اگر دنبال نقطه ضعف هایمان هستیم باید به بحث تکنولوژی اشاره کنیم. وقتی که کی روش به سراغ اشکان دژاگه و رضا قوچان نژاد می رود در واقع دارد تکنولوژی را به تیم ملی می آورد نه اینکه تیم ملی را به سطح این بازیکنان بکشاند. در آسیا هم همین اتفاق می افتد ضمن این که تیم ها ظرف های ثابتی دارند و تنها در بعضی پست های خاص بازیکنان گران قیمت می گیرند. بگذارید برای تکنولوژی فوتبالی یک مثال بزنم. ژاپن سال های قبل یک تکنولوژی خاص فوتبالی داشت و گری لینه کرد، زیکو و اسکیلاچی را به فوتبال این کشور برد چرا که برای تولید دفاع وسط سانترفورواردهای بزرگ دنیا را آورد و در واقع تکنولوژی ساخت دفاع وسط را وارد فوتبال این کشور کرد.


پرسپولیس-الهلال شبیه پرسپولیس- الاهلی


بازی امشب پرسپولیس و الهلال شباهت زیادی به بازی پرسپولیس برابر الاهلی خواهد داشت. چرا که الهلال هم مثل الاهلی یک تیم از کشور عربستان است و حکایت میوه هایی هستند که از یک درخت تولید شده اند. مزه و طعم و استایلشان شبیه است. در بازی قبلی برابر الاهلی پرسپولیس نمایش خوبی داشت و اگر صحبت برخی از دوستان درباره عدم تجربه این تیم در رقابت های آسیایی درست بود پرسپولیس نمی توانست از این دو بازی عبور کند.

منشا-علیپور خطرناک تر از طارمی –علیپور


من معتقدم عدم حضور طارمی می تواند باعث شود تا منشا و علیپور زوج خط حمله روان تر و خطرناکتری را از زوج طارمی و علیپور تولید کند. درواقع باید بگویم نبود طارمی هیچ مشکلی در خصوص گل زدن یا نزدن پرسپولیس ایجاد نخواهد کرد. بخش مهم بعدی در پرسپولیس میانه میدان است که این تیم در این بخش مشکلی از بابت بازیکن ندارد.  اشکال این تیم در میانه زمین عدم وجود بعضی از فاکتورها و یا ضعف در آن ها است. در میانه زمین پرسپولیس پاس های غافلگیرانه و با شدت و سرعت و زمان بندی درست خیلی کم تولید می شود. به همین خاطر وقتی مهاجمین پرسپولیس توپ را می گیرند مزاحمان زیادی دارند. اما به نظرم پرسپولیس با همین مجموعه بازیکنانی که دارد و حتی در آینده با چند خرید دیگر می تواند این مشکلاتش را نیز حل کند.


فرافکنی و توجیه برای باخت احتمالی


من می خواهم چیزی بگویم که شاید به مذاق بعضی ها خوش نیاید. وقتی حریف را قبل از بازی بزرگ می کنید در واقع از لحاظ روانشناسی دارید فرافکنی و حریف تراشی می کنید. واقعا چرا باید حریف تراشی کرد؟ درواقع کسانی که دارند این روزها الهلال را به عنوان یک حریف بزرگ و غیرقابل شکست جلوه می دهند، دارند بستری را برای عدم نتیجه گرفتن احتمالی آماده می کنند. اما به نظر من این روش مثبتی نیست چرا که در فوتبال روز دنیا، دیده ایم که در مسابقاتی در این سطح مربیان همواره ضمن تمجید از توانایی های رقیب می گویند که چیزی کم نداریم و برای برد آمده ایم. من می گویم اگر توانستم به الاهلی سه تا بزنیم می توانیم به الهلال دو گل بزنیم و این تیم را هم حذف کنیم.


ضعف و قوت های برانکو


ما برانکو را به دلیل این که با تیم ملی ایران کار کرده و در جام جهانی هم مربی تیممان بوده می شناسیم. ما بازی تیم ملی با مربیگری او مقابل پرتغال را دیدیم و درواقع شناخت ما از برانکو به امروز و دیروز مربوط نمی شود. از نظر من برانکو در زمینه مداومت و استمرار کار عالی است و بسیار با حوصله است. ضمن این که او عناصری را که در فوتبالش ساز ناکوک می زنند را بدون مماشات کنار می گذارد. اما برانکو از نظر شخصیت روحی، زمانی که در فضاهای دشوار قرار می گیرد را نمی توان خیلی خوب تحلیل کرد. تصمیماتی که در فشار می گیرد را گاهی نمی فهمیم یا متوجه نمی شویم چرا مثلا در دقیقه 93 تعویض می کند. یا اگر منشا به محض ورود گل می زند چرا روی نیمکت می نشیند. خیلی چیزها را در مورد برانکو نمی فهمیم و کسی هم نتوانسته مثلا تعویض های دقایق آخر او را آنالیز کند. با تمام این تفاصیل مجموعه خصایص و کلاس مربیگری او از مجموعه afc  بالاتر است.


فوتبال را می بریم؛ اگر روحی برنده شویم


من نسبت به بازی امشب پرسپولیس برابر الهلال حس مثبتی دارم. اما نکته ای که هست هروقت ما با تیم های عربستانی بازی داریم با یک مشکل روحی مواجه هستیم. نمی دانم از چه روشی اما عربستانی ها حالا با حرف های تاریخی، سیاسی ، اجتماعی یا هرچیزی که برای ما پیچیده است التهاب بیش از اندازه ای را برابر تیم های ایرانی در بازیکنان به وجود می آورند. آن ها همیشه با اعتماد به نفس بالا و روحیه تهاجمی به مصاف ما می آیند و این درحالی است که ما معمولا به بازیکنانمان می گوییم که اگر سیلی خوردی آن طرف صورتت را بیاور جلو تا یکی دیگر هم بزنند. به نظر من ما از طریق روانشناسی ، جامعه شناسی ، تاریخ و یا هر وسیله دیگری باید برخلاف آن چه تا امروز عمل کرده ایم، عمل کنیم و اگر بازیکنان ما از نظر داشتن روحیه تهاجمی و انگیختگی روانی در سطح این تیم ها باشند مطمئن باشید که از نظر فوتبالی تمامی تیم های عربی را می بریم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان