یک کارشناس میراث فرهنگی گفت: در طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به «وزارتخانه گردشگری»، میراث فرهنگی و صنایعدستی را فراموش کرده و تنها دغدغهشان گردشگری است.
احمد ریاحی از کارشناسان پیشکسوت میراث فرهنگی به خبرنگار مهر گفت: این سازمان از سه بخش میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری تشکیل شده است که بخش اول نام آن با میراث آغاز میشود چون از ابتدا حفاظت از میراث ملی ارزش زیادی داشته و دارد اما اکنون که نمایندگان مجلس طرح وزارتخانه شدن را پیش کشیدهاند همه تنها درباره تغییر این سازمان به نفع گردشگری صحبت میکنند و حرفی درباره میراث فرهنگی و صنایع دستی نمیزنند.
ریاحی افزود: آیا قرار است که این سازمان سرجای خود باشد و تنها بخش گردشگری از آن جدا شود و یا همه آنها تبدیل به وزارتخانهای میشوند که گردشگری در اولویتش است و میراث فرهنگی و صنایعدستی زیرمجموعه کوچکی از آن؟
وی ادامه داد: آیا از محل میراث فرهنگی به درآمدزایی برای گردشگری میرسیم و یا میخواهیم از محل ورود گردشگر به میراثمان توجه کنیم؟ اگر میراثی در کشورمان نباشد، گردشگر چقدر راغب است به ایران بیاید؟ اکنون گردشگران شهرهای یزد شیراز اصفهان تنها برای دیدن میراث فرهنگی به ایران میآیند پس میراث فرهنگی کشور ماست که میتوان با حفاظت از آن به گردشگری رونق داد.
ریاحی معتقد است که باید برای گردشگری و میراث فرهنگی هر کدام یک وزارتخانه تشکیل داد چون میراث ملی ایران چنین قابلیتی را دارد.
وی با موافقان طرح تبدیل سازمان به وزارتخانه بر سر عدم پاسخگویی رییس سازمان موافق بوده و گفت: درست است که سازمان جایگاه ویژهای است اما مسوول آن خود را در برایر اتفاقات پاسخگو نمی داند در تمام این سالها همیشه گفته شد که سازمان پیکر نحیفی دارد و در زمانی آن را نابود کردند اما نگفتند خودشان برای ترمیم آن چه کردند چرا با وجود اینکه نیروهای زیادی در سازمان و پژوهشگاه کار می کنند اما هنوز بسیاری از پروژهها ناتمام است اگر بودجه ندارند چطور نیروی انسانی استخدام کرده و حقوق میدهد؟
این کارشناس افزود: بهتر است نمایندگان مجلس درباره نگرانی کارشناسان میراث فرهنگی و صنایعدستی بیشتر توضیح دهند و بگویند برای این دو بخش چه برنامهای دارند.