کارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز» بعد از اعلام اینکه مالکان این فیلم خسارت میلیاردی از ارشاد دریافت کردند، فیلمش را به یوسف در چاه تشبیه کرد؛ چاهی که گویا میشود با پول آن را پر کرد!
سیدعباس صالحی البته از میزان مبلغ توافق سازمان سینمایی با سازندگان فیلم «رستاخیز» سخنی نگفت، ولی برخی شنیدهها حکایت از پرداخت 13 میلیارد تومان به عنوان خسارت به سازندگان این فیلم دارد؛ مبلغی بسیار درشت برای فیلمی که هزینه آن از سوی نهادهای دینی خارج از کشور تأمینشده و سازندگان آن پولی را بابت ساخت آن هزینه نکردهاند. اگر این میزان دریافت از ارشاد برای جبران خسارت صحت داشته باشد، یعنی مالکان این فیلم بدون اینکه دردسرهای اکران را تقبل کرده باشند و درآمد ناشی از اکران را با پخشکننده و سینمادار سهیم شوند و حتی عوارض شهرداری را پرداخت کنند، پولی را به دست آوردهاند که دیگر همکارانشان به هیچ وجه در سیستم فروش قادر به تحصیل آن نبودهاند و مشخص نیست چه مقدار زمان طول خواهد کشید تا برای اکران فیلمی در ایران چنین حاشیه سود میلیاردی به وجود آید. با توجه به نحوه تقسیم درآمدهای ناشی از اکران فیلمها میشود گفت، سهم 13 میلیاردی مالکان فیلم «رستاخیز» چند برابر سهم مالکان پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران است. این سود بدون احتساب درآمد احتمالی از اکرانهای خارجیای است که وزیر گفته رستاخیز میتواند داشته باشد.
گویا قرار است این فیلم در چند کشور خارجی اکران شود، مسئلهای که احمدرضا درویش میگوید در جریان آن نیست، اما معتقد است، رستاخیز مانند یوسف است که برادرانش وی را در چاه انداختهاند. آیا منظور از چاه در اینجا دریافت چندین میلیارد تومان از دولت است؟ این کارگردان که در دولت یازدهم بارها در برابر درخواست وزارت ارشاد برای اصلاح فیلم مقاومت کردهبود و حاضر نبود ایرادات متعددی را که به این فیلم وارد شده است، تصحیح کند، اکنون میگوید: ما فیلمساز هستیم و دوست داریم فیلم بسازیم، اما این بچهای که بزرگ کردیم مثل یوسفی است که در چاه گرفتار شده است، آن هم به دست برادران به ظاهر دلسوز خود. با این وجود من از هیچکس هیچ گلایه و طلبی ندارم، زیرا ساختن «رستاخیز» شانس بزرگ زندگی من بودهاست و همینکه این فیلم عاشورایی در کارنامه کاری من است، برایم کافی است و باعث افتخار من است.
درویش در حالی به ساخت این فیلم افتخار میکند که چند تن ازمراجع تقلید آشکارا نسبت به این فیلم موضع انتقادی گرفته و بعضاً «رستاخیز» را وهنآمیز نامیدهاند.