کلیهها نقش مهمی را در سلامت ما ایفا میکنند. از جمله وظایف کلیهها میتوان به فیلتر کردن خون، تولید هورمون، جذب مواد معدنی، تولید اوره، از بین بردن مواد سمی و خنثی کردن برخی اسیدها در بدن اشاره کرد. از همین روست که کلیهها یکی از مهمترین اعضای بدن ما هستند و به رسیدگی و مراقبت نیاز دارند. این امکان وجود دارد که آسیب و مشکلات کلیوی سالها نادیده گرفته شوند؛ چرا که کلیهها حتی با 20% توانشان نیز میتوانند وظایفشان را انجام دهند. به همین خاطر بیماریهای کلیوی، "بیماری خاموش" نامیده میشوند و برای همین باید پیش از آنکه خیلی دیر شود، از کلیههایمان مراقبت کنیم. در این گزارش دو قسمتی قصد داریم 10 عادت مرسوم افراد که فشار زیادی به کلیهها وارد میآورند و میتوانند با گذر زمان به کلیهها آسیب برسانند را با شما درمیان بگذاریم. این بخش اول گزارش ماست:
1- عدم مصرف آب به اندازه کافی:
مهمترین مسئولیت کلیه فیلتر کردن خون و حذف مواد سمی و مواد زاید است. وقتی در طول روز آب کافی ننوشید، این سموم و مواد زاید انباشته شده و آسیبهای زیادی به کلیهها میرسانند.
2- مصرف بیش از حد نمک:
بدن شما به سدیم و نمک نیاز دارد تا خوب کار کند ولی برخی افراد بیش از حد نمک مصرف میکنند که این منجر به بالارفتن فشار خون و افزایش فشار بر روی کلیهها میشود. شما در طول یک روز نباید بیشتر از 5 گرم نمک مصرف کنید.
3- نگه داشتن ادرار:
خیلی از ما در طول روز به خاطر مشغلههای کاری و یا عدم تمایل به استفاده از توالتهای عمومی، ادرارمان را نگه میداریم. اما نگه داشتن ادرار باعث وارد شدن فشار به کلیه و در نتیجه بروز مشکلات کلیوی، ایجاد سنگ کلیه وحتی بی اختیاری ادرار میشود. پس هر زمان که لازم بود، سریع به دستشویی بروید.
4- مصرف بیش از حد شکر:
تحقیقات علمی حکایت از آن دارد که مصرف 2 نوشیدنی شیرین و یا بیشتر در طول روز، احتمال وجود پروتئین در ادرار را افزایش میدهد. وجود پروتئین در ادرار یکی از نشانههای هشداردهنده در مورد وجود مشکلات کلیوی است.