ماهان شبکه ایرانیان

انتقاد روسیه از سازمان منع تسلیحات شیمیایی

دیر بخش کنترل منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای وزارت امور خارجه روسیه می‎گوید که کارکنان کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی، تحقیقات در مورد حادثه خان شیخون را از راه دور و از دفاتر کار خود در لاهه و نیویورک انجام دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، روسیه کمیسیون مشترک تحقیقات سازمان ملل و سازمان منع تحقیقات شیمیایی را به کارشکنی در تحقیقات پیرامون حوادث شیمیایی سوریه متهم کرد.

«میخاییل اولیانوف»مدیر بخش کنترل منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای وزارت امور خارجه روسیه گفت: چنین به نظر می رسد کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی نه تنها نمی تواند بلکه نمی خواهد وظایف خود را در قبال حملات شیمیایی در سوریه انجام دهد.


اولیانوف روز جمعه به خبرگزاری ایتارتاس گفت: این وضعیت به کارشکنی شباهت دارد. کارکنان کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی، تحقیقات در مورد حادثه خان شیخون را از راه دور و از دفاتر کار خود در لاهه و نیویورک انجام دادند.


وی با بیان اینکه هیچ یک از این افراد به خان شیخون نرفتند، افزود: یکی از بازرسان کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی حدود 10 روز پیش در پایگاه هوایی الشعیرات سوریه حضور یافت اما از نمونه برداری از این پایگاه خودداری کرد و گفت که چنین دستوری را دریافت نکرده است.


مقام روس افزود: این موضع اصولی کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی بود که از مراکز مورد تحقیق در سوریه نمونه برداری نکنند.


15 فرودین منابع وابسته به گروههای مسلح و تروریستی از انفجار شیمیایی در شهر خان شیخون در جنوب استان ادلب خبر دادند و همسو با آنها نیز آمریکا و چند کشور غربی ضدسوری بدون ارائه دلیل و مدرک، سوریه را متهم به ارتکاب این اقدام کردند در حالیکه بنا به اعلام رسمی سازمان ملل این کشور تمامی جنگ افزارهای شیمیایی خود را زیر نظر کارشناسان بین المللی نابود کرده است.


رسانه ها به استناد منابع خبری ضددولتی سوریه، شمار قربانیان حادثه شیمیایی خان شیخون را 100 کشته و 400 زخمی اعلام کردند.


مقام های روسی بارها نسبت به تهدید و کاربرد مواد شیمیایی سمی توسط تروریست های ضدسوری در سوریه و عراق هشدار داده و سکوت غرب در قبال این مساله را تقبیح کرده اند.


ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در این باره تصریح کرد: هدف طرح ادعاهای ضدسوری درباره کاربرد جنگ افزار شیمیایی، توطئه و بهانه سازی با هدف سرنگون کردن حکومت بشار اسد است.


پایگاه آنلاین روزنامه راسیسکایا گازتا به نقل از گفت وگوی رئیس جمهوری روسیه با روزنامه لو فیگارو نوشت: برپایه اطلاعات ما هیچ شواهدی که ثابت کند، دولت سوریه در نبردها از جنگ افزار شیمیایی استفاده کرده است، وجود ندارد.


پوتین تاکید کرد: اطمینان داریم که رئیس جمهوری سوریه چنین اقدامی را انجام نداده است.


سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز پیشتر با هشدار نسبت به ادامه روند حمایت از تروریسم ضدسوری در برابر اقدام های خطرناک گفت که مسکو می خواهد هر گونه اطلاعات درباره کاربرد سلاح شیمیایی در سوریه مورد تحقیق قرار گیرد.


وزارت خارجه روسیه به نقل از سخنان وی نوشت: از سوی دیگر، ادعای برخی کشورها مبنی بر اینکه نیروهای ارتش سوریه از مواد شیمیایی استفاده کرده اند نیز باید با دقت بررسی شود، زیرا اثبات نشده است.


وزیر خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که کارشناسان سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی دقیق ثبت کرده اند که برخی گروههای مسلح معارض از این جنگ افزارها استفاده کرده اند.


وی ادامه داد: در شرایطی که این اطلاعات ثبت و تائید شده (استفاده تروریست ها از سلاح شیمیایی) وجود دارد، بر ضرورت محکوم کردن حکومت سوریه تاکید می شود، ولی هیچ اشاره ای به کاربرد این تسلیحات از سوی گروههای معارض نمی شود و این پیامی صریح به مخالفان دمشق است که استفاده از هر وسیله ای مجاز است.


از حدود شش سال پیش و همزمان با اقدام های گروه کشورهای غربی-عربی ضدسوری به پیشگامی آمریکا برای براندازی حکومت سوریه با استفاده ابزاری از تروریسم، بسیاری از کارشناسان و برخی کشورها به ویژه روسیه هشدار دادند که حمایت های گسترده تسلیحاتی، مالی و اطلاعاتی از تروریست ها و آزادی عمل آنها سبب می شود، برای پیشبرد اهداف خود از جنگ افزارهای شیمیایی نیز استفاده کنند.


با وجود بارها اثبات استفاده تروریست ها از جنگ افزارهای ممنوعه از جمله شیمیایی در سوریه و عراق، آمریکا و گروه کشورهای ضدسوری مانع بررسی این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل می شوند و حتی با اینکه سوریه زیر نظر سازمان ملل تمامی تسلیحات شیمیایی خود را نابود کرده است، برای انحراف افکار عمومی جهان، این کشور را متهم به کاربرد این تسلیحات می کنند.


سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز در این باره اعلام کرد: سکوت کشورهای غربی و سازمان منع تسلیحات شیمیایی در برابر موارد استفاده تروریست ها از جنگ افزار شیمیایی علیه غیرنظامیان در موصل عراق قابل قبول نیست.


ژنرال ایگور کوناشنکوف 21 اسفند ماه سال گذشته در جمع خبرنگاران گفت: هفته گذشته چند مورد استفاده تروریست های داعشی از مواد نظامی شیمیایی علیه غیرنظامیان در شهر موصل عراق ثبت شد که کشورهای غربی بطور حیرت انگیزی در مورد این وقایع سکوت کرده و هیچ واکنشی نشان ندادند.


خبرگزاری اینترفاکس به نقل از سخنان سخنگوی وزارت دفاع روسیه نوشت: اما واکنش سرد سازمان منع تسلیحات شیمیایی در مورد این حوادث حیرت انگیزتر است، زیرا حتی بازرسان خود را به محل حادثه نفرستاد و شگفت انگیز تر از همه اینکه بیانیه ای در محکومیت این اقدامات تروریست ها صادر نکرد.


سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: با توجه به رفتار انفعالی سازمان منع تسلیحات شیمیایی آیا باید در مورد تعلل غیرقابل قبول این سازمان در قبال مطالعه آثار و نمونه های کاربرد این جنگ افزارها از سوی جنگجویان در حلب که روسیه تحویل داده است، تعجب کرد.


وی افزود: حدود شش ماه پیش مسکو نمونه ها را به سازمان منع تسلیحات شیمیایی تحویل داد، اما جز چند پرسش مقام های این سازمان از متخصصان مرکز علمی محافظت رادیواکتیو، شیمیایی و بیولوژیکی ارتش روسیه، هیچ اقدام دیگری تاکنون صورت نگرفته است.


وی افزود: وزارت دفاع روسیه به تمامی پرسش های سازمان منع تسلیحات شیمیایی به دقت پاسخ می دهد و اطلاعات لازم در باره مواد شیمیایی مسموم کننده بازمانده از جنگجویان را نیز در اختیار این سازمان قرار می دهد.
کوناشنکوف گفت: اما سازمان منع تسلیحات شیمیایی این گونه با دقت مساله را بررسی نکرد که تعجب آور است.


وی ادامه داد: اما این سازمان ادعاهای فعالان سیاسی را در شبکه های اجتماعی که بدون ارائه مدرک دولت سوریه را به استفاده از سلاح شیمیایی متهم می کنند، زود باور کرده و مورد توجه قرار می دهد.


کوناشنکوف گفت: آیا زمان آن نرسیده تا سازمان منع تسلیحات شیمیایی در شیوه کار خود تجدیدنظر کند.

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان