به گزارش ایسنا حمیدرضا امیرینیا در نشست خبری امروز که در سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برگزار شد، با اشاره به تجربیات کشورهای مختلف در زمینه استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در کشور، افزود: 40 درصد از انرژیهای مورد استفاده در کشور آلمان از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تولید میشود و این درحالی است که این کشور از لحاظ میزان دریافت انرژیخورشیدی نسبت به ایران در رتبههای پایینتری قرار دارد.
وی تولید و بهکارگیری گسترده از خودروهای برقی و توسعه فناوریهای تجدیدپذیر را از دیگر اقدامات انجام شده در سایر کشورها نام برد و اظهار کرد: از این رو لازم است از ظرفیتهای ایجاد شده در این کنفرانس استفاده شود که در این راستا تاکنون 40 هزار مگاوات نیروگاه بادی در کشور ایجاد شده، ولی استفاده از این نوع انرژیها در کشور کم است.
امیرینیا، با اشاره به ظرفیتهای بالای کشور در انرژیهای خورشیدی و ژئوترمال خاطر نشان کرد: امیدواریم به گونهای برنامهریزی شود که از سوختهای فسیلی برای صادرات و کسب ارزش افزوده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر بهره بیشتری ببریم.
رییس هیات مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر کاهش آلودگیهای زیست محیطی و ایجاد اشتغال را از تبعات بهرهبرداری بیشتر از سوختهای تجدیدپذیر نام برد و یادآور شد: با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر زنجیرهای از اشتغال ایجاد میشود.
وی با تاکید بر اینکه با درایت دولت و برنامهریزیهای انجام شده موجی از اشتیاق برای سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد شده است، اضافه کرد: از این رو میطلبد تا با سیاستهای بهینه، این حوزه ساماندهی شود و امیدواریم در دومین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر این امر اتفاق بیفتد.
امیرینیا با بیان اینکه این کنفرانس با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و سایر نهادها برگزار میشود، ابراز امیدواری کرد در این کنفرانس زمینه ایجاد اکوسیستم فناوریهای تجدیدپذیر فراهم شود.
رییس هیات مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر، خاطر نشان کرد: از زمان شناسایی منابع نفتی در کشور به سمت خام فروشی حرکت کردیم و امروز در ابتدای حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر هستیم و در صورتی که همه عوامل در این زمینه ساماندهی شود، امیدواریم آیندگان از ظرفیتهای ایجادشده بهرهمند شوند.