به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، انوار یوسفی مسوول نمایندگی بانک مرکزی در غرب افغانستان با اشاره به عدم بررسی و نظارت از خروج غیرقانونی ارز خارجی از افغانستان و هرات گفت: سالانه قاچاق ارز از افغانستان صورت میگیرد و این نگران کننده است و افغانستان سالانه بیش از 10 میلیارد دلار واردات دارد که در مقابل تنها کمتر از 1 میلیارد صادرات که تراز تجاری در افغانستان منفی است.
مسوول نمایندگی بانک مرکزی در غرب افغانستان گفت: افغانستان برای توسعه اقتصادی افغانستان نیاز به خرید کالاهای سرمایه دارد ، اگر این ارزهای به شکل غیرقانونی از افغانستان خارج شود قیمت ارز خارجی در داخل بالا میرود و سبب پایین آمدن قیمت پول افغانی و ایجاد تورم در بازار افغانستان میشود.
وی افزود: براساس یک تفاهم نامه مشترک میان وزارت دارایی افغانستان و بانک مرکزی در کابل، گمرکات افغانستان موظف هستند تا مانع انتقال غیرقانونی ارزها شوند اما بیشتر نهادهای دولتی به ویژه گمرکهای مرزی نظارتی بر خارج شدن ارزهای خارجی از کشور ندارند و در این زمینه کم کاری میکنند.
جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات قاچاق ارز ها و خروج غیرقانونی آنها از افغانستان را تائید میکند و در این مورد گفت: اداره محلی هرات هییتی را جهت نظارت بر گمرکات و مرزها تشکیل داده تا از خروج ارزها به صورت غیر قانونی جلوگیری شود.
بهاالدین رحیمی فعال امور اقتصادی بر این باور است که انتقال غیرقانونی ارز از کشور، سبب افزایش بهای آن در بازارهای داخلی میشود و سبب زیان اقتصادی از سوی دیگر اتحادیه صرافان اظهار دارد که هر فرد حق دارد تا مبلغ 20 هزار دلار یا معادل آن را به طور قانونی از افغانستان خارج کند، اما انتقال بیش از 20 هزار دلار از طریق مرزهای زمینی و هوایی به خارج از کشور غیرقانونی است.
هم اکنون ارزهای آمریکایی، ریال سعودی ، یورو و واحد پولهای اروپایی بیشتر از دیگر ارزهای خارجی از افغانستان به مقصد امارات متحده عربی انتقال داده میشود.
/