به گزارش ایسنا، کتاب «افغانستان: مردم و سیاست» نوشته مارتین یواِنز با ترجمه سیما مولایی در 320 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 28 هزار تومان در نشر ققنوس به چاپ رسیده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: رویدادهای شگفتانگیز تاریخ پرتلاطم یک ملت
مارتین یواِنز با نگاهی به گذشتههای دور، دگرگونیهای تاریخی یکی از خطرناکترین سرزمینهای محل پیدایش تروریسم جهانی را بررسی میکند. به دنبال تشکیل چند سلسه پادشاهی پیدر پی و ظهور امپراتوری افغان در قرن هجدهم میلادی، از قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم، مبارزات سختی بین بریتانیا و روسیه بر سر تسلط و قدرت در افغانستان درگرفت که تا اعلام استقلال آن کشور در سال 1919 ادامه داشت. یک کودتای کمونیستی در پایان 1970، نظام مستقر در آن کشور را سرنگون کرد و سبب حمله اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان در سال 1979 شد. تقریبا یک دهه بعد شوروی عقبنشینی کرد که باعث بروز جنگ داخلی و پاره شدن آخرین رشتههای مذهبی، قومی و سیاسیای شد که ملت افغان را به یکدیگر پیوند میداد. در چنین اوضاع و احوالی بود که طالبان ظهور کردند.
امروزه افغانستان جنگزده با اقتصادی ویران و چشمدوخته به آیندهای نامطمئن، با چالشهای نادری روبهروست. مارتین یواِنز با دقت تجربههای تاریخی افغانستان را بررسی میکند تا تصویری روشن از دورنمای آینده کشور و تکلیف سنگین ملت در بازسازی سیاست و اقتصاد فراگیر افغانستان و بازتاب جهانی آن ارائه دهد.
همچنین کتاب «قرن بیستم: ایدئولوژیهای خشونت» نوشته ارنست نولته با ترجمه مهدی تدینی در 207 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 15 هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: کتابی که در دست دارید به تاریخ قرن بیستم از دیدگاه ایدئولوژیهای خشونتطلب یا آماده خشونت میپردازد؛ یعنی بیش از همه دو ایدئولوژی بلشویسم و ناسیونال سوسیالیسم (ناسیونال سوسیالیسم که به منزله «فاشیسم رادیکال» دریافت میشود). انتخاب این چشمانداز به هیچعنوان رویکردی نامعمول نیست. بلکه برعکس، باید اذعان کرد که نگاه تاریخنگاران وقتی به موضوع قرن بیستم میپردازند، اتفاقا بر همین مسئله متمرکز میشود. وجه تمایز اصلی این مطالعه با مطالعات قدیمیتر در اینباره در این نهفته است که دوران توتالیتاریسم به شکل بلشویکی یا فاشیستی آن در این حد فاصل به اتمام رسیده است.
در واقع این کلیت را باید از منظر نخستین نظریهها درباره بلشویسم، فاشیسم و ناسیونالسوسیالیسم و در مجموع توتالیتاریسم ملاحظه کرد. این جهتیابی بر اساس نظریهها تا پایان کتاب مبنا میماند و خط سیرهای کلان «رخدادهای واقعی» تنها پسزمینهای حذفناشدنی را میسازند.
دیگر کتاب تازه منتشرشده در نشر ققنوس، کتاب «شکمبارگی» نوشته فرانسین پروز با ترجمه نسترن ظهیری از مجموعه «هفت گناه کبیره» است که در 128 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و قیمت 8000 تومان راهی بازار شده است.
پشت جلد این کتاب نوشته شده است: «چه لذتی میبرد انسان فانی از دیدن اینکه فرانسیس پروز ساختار متافیزیکی غذا و میل به غذا را مزمزه میکند، زیر و بالا کردن این ساختار متافیزیکی خواننده را به این نتیجهگیری ناگزیر نزدیکتر میکند که تصور رایج از شکمبارگی زندگی آمریکایی متعادل خودش نامتعادل و افراطی و همچون نوعی گناه کبیره است - منظورم آنگونه زهدفروشی فرهنگی است که نفرت آن از تن نتایج طبیعی خود را در پی دارد. حتی خشم الهی هم نمیتواند ولعی را که به کتاب خانم پروز دارم فروبنشاند.» باب شاکوچیس، نویسنده «زندگی خانوادگی: تفسیری خوشخوراک از عشق»
همچنین کتاب «تنپروری» از مجموعه «هفتگناه کبیره» نوشته وندی واسر اشتاین با ترجمه نسترن ظهیری در 135 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و بهای 8000 تومان در نشر یادشده منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: وندی واسراشتاین فیلمنامهنویس با بیانی طنزآمیز کتابی راهنما پیشرویمان قرار داده است تا خوانندگان را به جانب زندگی سرشار از سستی غیرمسئولانه هدایت کند. خوانندگان در این کتاب با مواردی از قبیل مجموعه اشعار تنپروری، بستههای صبحانه مخصوص تنپرورها (به همراه سر سوزن چاشنی داروی خوابآور آمبین)، مستندهای مخصوص تنپرورها (مانند حماسه دوازدهساعته مولف در مورد زندگی توماس آکویناس) و شبکه تلویزیونی تنپرورها آشنا میشوند، این شبکه برنامههایی پخش میکند که تضمین میکنند هیچ نوع انگیزه یا چالشی در بیننده ایجاد نکنند.
واسراشتاین یکی از طنزنویسان بزرگ آمریکا بود - کسی که همواره در نثر طنزآمیزش شمههایی از جدیت نیز به نمایشمیگذاشت. در این کتاب نیز در عین حال که نشر کتابهای راهنما را به شوخی گرفته، گروه کثیر رو به رشد آمریکاییهایی را نیز به باد تمسخر گرفته است که در سکوت کامل در حال تبدیل شدن به تنپرورهای فرهنگی و سیاسی هستند.