به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که در پی درگیری میان فلسطینیان و نظامیان صهیونیست از پنجشنبه گذشته تاکنون 4 فلسطینی شهید و یکهزار و 632 نفر زخمی شده اند.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین از محمود المصری(30ساله)، ماهر عطاالله(54 ساله) عبدالله العطل(28 ساله) و محمد الصفدی(30 ساله) به عنوان شهدای اخیر نام برد.
در پی اقدام رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، کرانه باختری، قدس و نوار غزه شاهد درگیری های شدید میان فلسطینیان ساکن این مناطق و نظامیان صهیونیست بوده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه شب (15 آذر) در اقدامی که سازمانهای بینالمللی و کشورهای دنیا آن را در تضاد با قطعنامههای بینالمللی دانستند، شهر قدس را به عنوان پایتخت جدید رژیم صهیونیستی معرفی کرد و دستور داد سفارت کشورش به این شهر منتقل شود. کنگره آمریکا در سال 1995 میلادی قانونی مبنی بر «وجوب اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی»، تصویب کرد. در این قانون آمده است که «از سال 1950 میلادی، شهر قدس پایتخت اسرائیل بوده است» و رژیم صهیونیستی خواستار انتقال سفارت آمریکا به این شهر است.
با وجود اینکه این قانون الزام آور است اما بندی دارد که به رئیسان جمهوری آمریکا اجازه می دهد که «برای حمایت از منافع امنیت ملی»، انتقال سفارت را 6 ماه به تاخیر بیندازند. از همان سال تاکنون، «بیل کلینتون»، «جرج بوش»، «باراک اوباما» رئیسان جمهور پیشین آمریکا به طور منظم، انتقال سفارتخانه این کشور به شهر قدس را دو بار سال به تعویق انداختند.
اما این بار ترامپ، بر خلاف رئیسان جمهور پیشین آمریکا، قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت. این اقدام با واکنش های منطقه و جهانی گسترده ای روبه رو شده است.
در پی این رویداد، سرزمین فلسطین اشغالی طی روزهای اخیر شاهد تظاهرات و اعتراضات مردمی علیه تصمیم ترامپ است.
رژیم صهیونیستی در سال 1967 میلادی، قدس شرقی را اشغال کرد و در سال 1980 در اقدامی که جامعه جهانی و از جمله آمریکا آن را به رسمیت نشناخت، قدس را پایتخت ابدی و یکپارچه خود اعلام کرد.