ماهان شبکه ایرانیان

مهر گزارش می‌دهد؛

شوک ناگهانی یک تصمیم/ عوارض خروج از کشور حاشیه‌ساز شد

افزایش ناگهانی و سه برابری عوارض خروج از کشور که روز گذشته در جریان لایجه بودجه ۹۷ مطرح شد، واکنش‌های زیادی در میان فعالان سفر، هنرمندان و فضاهای مجازی در پی داشت.

شوک ناگهانی یک تصمیم/ عوارض خروج از کشور حاشیه‌ساز شد

به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته در جریان ارائه لایجه بودجه سال 97 از سوی دولت یازدهم به مجلس شورای اسلامی، اعلام شد عوارض خروج برای هر نفر که تا پیش از این 75 هزار تومان بوده برای سال آینده 220 هزار تومان پیش‌بینی شده است. در این طرح البته عوارض خروج زائرین حج تمتع، عمره و عتبات عالیات 110 هزار تومان در نظر گرفته شده است. 

ارقام تعیین شده در این بند برای سفر دوم به میزان 50 درصد و سفرهای سوم و بیشتر به میزان 100درصد افزایش خواهد یافت. همچنین مبلغ چهارصد هزار ریال از عوارض خروجی برای توسعه زیرساختها و تأسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص می یابد.

در این راستا علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی در نشست خبری عملکرد 100 روزه خود درباره این موضوع اعلام کرد: در زمان تدوین لایحه بودجه، دولت برای عوارض خروج از کشور تصمیمی گرفت که بر این اساس بخشی از اعتبار به این سازمان تعلق می‌گیرد و سازمان برنامه و بودجه این اعتبار را در بودجه سازمان برای سال 97 در نظر گرفته است. همه بخش‌ها موظف به همکاری هستند و برای ما مهم، افزایش منطقی است و اگر قرار است درآمدی به دست آید، باید صرف حمایت‌ از تورهای ورودی شود. در گذشته 10 هزار تومان از عوارض خروج از کشور هر مسافر به سازمان می‌رسید که اکنون این رقم به 40 هزار تومان افزایش یافته و در کل 160 میلیارد تومان اعتبارات عوارض به این سازمان تعلق خواهد گرفت.

اما آنچه که رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره بازگشت درآمد حاصل از این عوارض به چرخه گردشگری کشور گفت را فعالان گردشگری رد می‌کنند آنها همیشه می‌گفتند که در قانون آمده است بخشی از درآمد حاصل از عوارض کشور باید به بخش خصوصی و گردشگری اختصاص داده شود اما هیچ‌گاه این اتفاق نمی افتد اما حالا ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان کشور می‌گوید که اصلا اگر هم قرار باشد این بودجه به بخش خصوصی گردشگری تعلق بگیرد ما آن را نمی خواهیم چرا باید مردم به زحمت بیفتند و بعد بگویند که می خواهیم گردشگری را توسعه بدهیم و برای آنها ممانعت ایجاد کنند؟

غیر از فعالان گردشگری هنرمندان نیز در اعتراض به این موضوع کم نگذاشتند آنها در صفحات مجازی خود به این موضوع پرداختند برخی با لحن طعنه و طنز و برخی با اظهار تعجب به این موضوع.

رضا رشیدپور مجری برنامه‌های تلویزیونی در واکنش به این افزایش با طعنه در برنامه «حالا خورشید» گفت که چرا مردم دراین باره غر می‌زنند؟ مگر مسئولان کشور نگفتند که درآمد کشور از محل گردشگری بالا ببرند حالا با یک تصمیم کاملا درست این اقدام انجام شده است. مگر همیشه نمی‌گفتید که رفتن به کیش از رفتن به استانبول گران‌تر در می‌آید؟ حالا مدیران کاری کردند که هزینه هر دو یکسان شده است اگر همین روند را ادامه دهند باید برای خروج از کشور وثیقه بگذارید وقتی هم که برگشتید دیگر پولتان را نمی‌دهند چون رفته است در بودجه.

نوید محمدزاده بازیگر سینما نیز در صفحه مجازی خود به دیالوگ مشهورش در فیلم ابد و یک روز اشاره کرده و نوشت: «سمیه نرو، اگه رفتی بار اول 220 بار دوم 330 و بار سوم 440 باید عوارض خروج از کشوری بدی. نرو!»

برخی از افراد نیز کاریکاتورهایی کشیده و این اقدام را «پول شیرینی سفر» خواندند برخی دیگر نیز تکه‌هایی از یک سریال را برداشت کرده و عوارض خروج از کشور را «پول زور» دانستند.

واکنش‌ها در توئیت مردم و هنرمندان نیز کم نبود برخی نوشتند که اگر عوارض خروج از کشور هم مانع سفر نشود، قیمت دلار حتما مانع سفر خواهد بود. فعالان سفر نیز در صفحات مجازی خود و یا با هشتگ‌های متفاوت اعتراض خود را به این افزایش ناگهانی اعلام کردند.

اما خبر امیدوارکننده را درباره این افزایش ناگهانی، سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس داد و گفت: این پیشنهاد دولت برای افزایش عوارض خروج از کشور مورد مخالفت نمایندگان مجلس قرار می‌گیرد. 

وی گفته است: اگر استدلال دولت‌مردان این باشد که هموطنانی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، درآمد بالایی دارند پس باید هزینه «خوشگذرانی‌شان» را هم بپردازند، باید گفت وقتی مشخص نیست چه میزان از سفرها سفرهای تفریحی است چرا باید آحاد مردم را درگیر تصمیمی کرد که موجب مضاعف شدن فشار اقتصادی بر مردم می‌شود؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان