چرا برگ‌های گیاهانم قهوه‌ای و خشک می‌شوند؟

برگ‌های گیاهانم خشک می‌شوند و می‌ریزند! نوک برگ‌های گیاهم قهوه‌ای شده است! چه کار کنم؟ چگونه جلوی آن را بگیرم؟

چرا برگ‌های گیاهانم قهوه‌ای و خشک می‌شوند؟

برگ‌های گیاهانم خشک می‌شوند و می‌ریزند! نوک برگ‌های گیاهم قهوه‌ای شده است! چه کار کنم؟ چگونه جلوی آن را بگیرم؟

دلایل زیادی برای این پدیده وجود دارد. هم چنان که قسمت‌های مختلفی از برگ هم می‌تواند قهوه‌ای و خشک شود : نوک برگ، تمام برگ، حاشیه‌ها، برگ‌های پایینی یا بالایی و … و همانطور که حدس می‌زنید هر کدام از این حالات علت های متفاوتی دارد.

اما نگران نباشید! ما علل خشکی برگ ها و راه درمان آن را به شما می‌آموزیم

1- آبیاری کم یا حتی زیاد!

به برگ‌های پایینی و ساقه خشک شده  گیاه برگ بیدی موجود در عکس نگاه کنید. برگ‌ها خشک قهوه‌ای ترد و شکننده شده اند. اگر این حالت برایتان آشناست، شما هم ممکن است به گیاه خود کم آب داده باشید. آبیاری زیاد و پی در پی هم حالتی شبیه به این، در گیاه به وجود می‌آورد. این پدیده به این علت است که آبیاری بیش از حد به ریشه آسیب می‌زند و مانع از جذب آب توسط ریشه و گیاه می‌شود در نتیجه گیاه علائم بی آبی و تشنگی را نشان می‌دهد.

راه حل: برگ‌های قهوه‌ای و خشک شده را بچینید، آنها که دوباره سبز نمی‌شوند! اگر کل سیستم ریشه‌ای گیاه از بین رفته، ریشه را تا جایی که خشک شده از گیاه جدا کنید. سپس تلاش کنید تا گیاه را دوباره ریشه دار، یا به هر نوعی تکثیر کنید. اگر ریشه‌ها سالم هستند و گیاه دچار شک غیرقابل برگشتی نشده، درمورد نیازهای آبیاری گیاه‌تان تحقیق کنید و آبیاری‌تان را منظم کنید و از آب دادن بیش از حد یا کم بپرهیزید.

2- بالا رفتن سن گیاه

برگ‌های پایینی بعضی از گیاهان با بالا رفتن سنشان به طور طبیعی شروع به خشک شدن و ریزش می‌کند. اگر مطمئن شدید که ریزش برگ‌ها فقط به خاطر افزایش سن است و دلیل دیگری ندارد تنها کاری که باید انجام دهید جدا کردن برگ‌های خشک شده از گیاه است. همین!

3- کمبود رطوبت

بعضی از گیاهان به رطوبتی بیشتر از رطوبت معمول محیط نیاز دارند و در صورت کم بودن رطوبت هوای خانه برگ‌هاشان شروع به خشک شدن می‌کند مخصوصا اگر گیاه در معرض آفتاب مستقیم و شدید باشد. در زمستان هم روشن بودن بخاری باعث خشک شدن هوا و کاهش رطوبت خانه می‌شود.

همیشه قبل از تصمیم برای خرید هر گیاهی، شرایط محیط مورد نیاز برای زندگی آن گیاه را مطالعه کنید و اگر محیط زندگی شما فاقد آن شرایط است و نمی‌توانید به طور مصنوعی هم آن اقلیم را ایجاد کنید، از خرید آن صرف نظر کنید. فاکتور هایی مثل رطوبت محیط می‌توانند به صورت مصنوعی برای گیاه ایجاد شوند. گیاهان استوایی، به این دلیل در نواحی استوایی می‌رویند که این نواحی مرطوب هستند. پس اگر گیاهی استوایی تهیه کرده اید باید مواظب رطوبت هوا هم باشید!

راه حل: برگ‌های خشک شده را از گیاه جدا کنید. گیاهان را در کنار وسایل گرم کننده مثل بخاری، هیتر و … قرار ندهید. اسپری پاشی با آب مقطر هم راه حل خوبی است. هم چنین می‌توانید زیر گلدانی گیاهان را پر از سنگریزه کنید و سپس تا نصف ارتفاع سنگریزه ها آب بریزید به طوری که ته گلدان با آب در تماس نباشد و فقط آب تبخیز شده از ریز گلدانی در معرض گیاه قرار بگیرد.

4- سوختگی نوک برگ‌ها

سوختگی نوک برگ‌ها یکی از شایع ترین بیماری های گیاهان است. این حالت ممکن است به علت آلوده بودن آب آبیاری، آبیاری بد و نامنظم (خیلی کم یا خیلی زیاد) و یا املاح زیاد آب به وجود آید. گیاهانی با برگ های نواری شکل و بلند مانند دراسنا،  یوکا و … بیشتر در خطر ابتلاع به این عارضه قرار دارند چرا که آب برای رسیدن به نوک برگ‌های آنها باید راه طولانی تری را بپیماید.

راه حل: برنامه آبیاری و کوددهی گیاه‌تان را بررسی کنید و ببینید کدام یک از عوامل بالا می‌تواند در ایجاد این عارضه برای گیاه‌ شما سهیم باشد. اگر دیدن نوک برگ‌های خشک شده گیاه‌تان شما را غمگین می‌کنند، میتوانید قسمت‌های خشک شده را به یک قیچی تمیز ببرید و از برگ جدا کنید! توجه کنید که فقط قسمت‌های خشک شده را جدا کنید، در غیر این صورت قسمت‌های جدید از برگ شروع به خشک شدن می‌کنند!

5- کود دهی بیش از حد

سوختگی‌های اطراف و حاشیه  و نوک برگ بیشتر به علت کوددهی بیش از حد به وقوع می‌پیوندد. در این موارد گیاه‌تان حتی ممکن است نشانه های تشنگی را از خود بروز دهید. این به این علت است که آبیاری بیش از حد به ریشه‌ها آسیب می‌زند و وقتی ریشه‌ها آسیب ببینند توانایی گیاه برای جذب آب کاهش می یابد و به همین دلیل است گیاه علائم تشنگی و کم آبی را نشان می‌دهد. اکثر گیاهان به کوددهی کم ( یا اصلا هیچ کوددهی) در طول زمستان نیاز دارند و زمانی که کود بیش از حد به آنها داده می‌شود، اضافه آن در گیاه ذخیره می‌شود و سوختگی برگ اتفاق می‌افتد (مانند گیاه تصویر که برای هفته‌های متوالی کود بیش از حد دریافت کرده است). حتی گاهی اضافه کود هایی که به گیاه می‌دهیم به صورت لایه و پوسته ای روی سطح خاک دیده می‌شوند.

راه حل : درون گلدان گیاهی که بش از حد کوددهی شده مقدار زیادی آب بریزید و اجازه دهید آب از سوراخ‌های زهکش انتهای گلدان خارج شود تا مقداری از املاح با آن شسته و از دسترس گیاه خارج شود. این کار را چند بار انجام دهید. کود دهی به گیاه را برای مدتی متوقف کنید و برگ ‌های خشک شده را از آن جدا کنید.

6- بیماری ها و آفات

این مورد اندکی سخت است! آفات زیادی هستند که می‌توانند به گیاه شما حمله کنند، پولکداران، شپشک های آرد آلود، کنه‌های عنکبوتی و شته ها، تعدادی از رایج ترین آفات گیاهان هستند. قارچ‌ها هم می‌توانند به ریشه‌های گیاه‌تان حمله کنند و گیاه را وادار به نشان دادن علائم آبیاری بیش از حد کنند ( برگ‌های زرد و خشک). بیشتر آفات با چشم غیر مسلح دیده می‌شوند اما حواستان به برآمدگی های قهوه‌ای، پرز مانند و پنبه ای زیر برگ‌ها هم باشد. لکه‌های قهوه‌ای که در وسط برگ ها به وجود می‌آیند اغلب به علت حمله حشرات یا بیماری‌ها است.

راه حل: با این که این کار سخت است اما در صورت الودگی شدید یکی از گیاهان‌تان دور انداختن آن را برای نجات بقیه گیاهان خانگی‌تان در نظر بگیرید چرا که این آفات و بیماری ها به سرعت منتشر می‌شوند! در گام بعدی می‌توان از حشره کش‌ها یا قارچ کش‌ها هم بهره برد. قبل از سم پاشی ابتدا شاخ و برگ آلوده و خشک شده گیاه را ببرید و سریع بیرون بیاندازید. بعد از سم پاشی مدتی به گیاه زمان بدهید تا آفات را دفع کند و مرتب آن را چک کنید تا مطمئن شوید آفات کم می‌شوند یا نه؟

در آخر توجه داشته باشید رسیدگی به موقع به گیاهان و آبیاری و کود دهی و در کل مهیا کردن شرایط مورد نیاز گیاه برای زندگی باعث قوی شدن گیاهان‌تان می‌شود و در برابر بسیاری از بیماری ها، آفات و شرایط مقاوم نگه شان می‌دارد.

برای‌تان گیاهانی شاداب و سالم آرزو می‌کنیم!

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر