کشف یک منظومه سیاره ای بزرگ به لطف هوش مصنوعی گوگل [تماشا کنید]

با کمک تکنولوژی هوش مصنوعی گوگل محققان ناسا موفق شدند منظومه ای را کشف نمایند که در آن ۸ سیاره به دور ستاره مرکزی در گردش هستند. این نخستین باری است که منظومه ای با تعداد سیارات مساوی با منظومه شمسی کشف می شود.

کشف یک منظومه سیاره ای بزرگ به لطف هوش مصنوعی گوگل [تماشا کنید]

با کمک تکنولوژی هوش مصنوعی گوگل محققان ناسا موفق شدند منظومه ای را کشف نمایند که در آن 8 سیاره به دور ستاره مرکزی در گردش هستند. این نخستین باری است که منظومه ای با تعداد سیارات مساوی با منظومه شمسی کشف می شود.

کشف جدید با تحلیل سیگنال هایی میسر شده که پیش تر در سال 2014 توسط تلسکوپ فضایی کپلر به ثبت رسیده بودند، اما به علت ضعیف و مغشوش بودن عملاً بلااستفاده تشخیص داده شده بودند. ستاره مرکزی این سامانه کپلر-90 نام دارد و حدود 2500 سال نوری از زمین فاصله دارد.

تلسکوپ فضایی کپلر از سال 2009 و با هدف شناسایی سیارات خارج از منظومه شمسی به فضا فرستاده شد و به کمک آن تا به امروز 2525 سیاره در دنیای خارج کشف شده است. تا به امروز این یافته ها بر اساس سیگنال های قوی و واضح انجام شده، اما به تازگی دانشمندان ناسا به کمک فناوری هوش مصنوعی گوگل به سراغ سیگنال های ضعیف تر و در نتیجه کشفیات تازه تر در فواصل دورتر رفته اند.

گرچه منظومه کپلر شباهت زیادی به منظومه شمسی ما دارد، اما سیاره Kepler-90i -که از جهت اندازه و فاصله تا ستاره مرکزی شباهت زیادی به زمین دارد- کاندیدای خوبی برای وجود حیات روی آن نیست. خورشید در این منظومه 20 درصد بزرگتر و 5 درصد گرم تر از خورشید خودمان است. علاوه بر این، تراکم سیارات و فاصله نسبی آنها از ستاره مرکزی کمتر از منظومه شمسی است، به طوری که در فاصله میان زمین تا خورشید 7 سیاره جای گرفته است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان