تکلیف خودروهای گمرک چیست ؛ افزایش تعرفه واردات خودرو به زودی

از وقتی که سایت ثبت سفارش واردات خودرو مسدود شده است، بازار خودروهای وارداتی دچار نوسان شده و هنوز تکلیف خودروهای گمرک نیز مشخص نشده است

تکلیف خودروهای گمرک چیست؟ افزایش تعرفه واردات خودرو به زودی

از وقتی که سایت ثبت سفارش واردات خودرو مسدود شده است، بازار خودروهای وارداتی دچار نوسان شده و هنوز تکلیف خودروهای گمرک نیز مشخص نشده است.

در هفته‌های اخیر نیز بازار خودروهای خارجی و وارداتی نوسان قیمت داشته و این اتفاق در این سال‌ها کم سابقه بوده است. یکی از واردکنندگان خودرو در مورد نوسان بازار اعلام نمود که از وقتی وزارت صنعت، ممنوعیت واردات را اعمال کرده بازار به هم ریخته است. به گفته او این امر باعث شده تا قیمت‌هایی غیر واقعی در بازار مشاهده شود.

به گزارش تکراتو و به نقل از اخبار خودرو، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو اعلام نموده است که در حال حاضر قیمت سورنتو از 235 میلیون به 340 میلیون تومان افزایش یافته است.

به گفته وی انتشار خبرهای غیر رسمی در مورد این موضوع و عدم مشخص بودن تکلیف خودروهای گمرک باعث آشفتگی بیشتر بازار خودرو شده است. بسیاری از افراد نیز تصمیم دارند تا وقتی تکلیف خودروهای گمرک و واردات خودرو مشخص نشود، خودروهای خود را به بازار عرضه نکنند.

 

بیشتر بخوانید: آیا افزایش تعرفه واردات خودرو تا 150 درصد واقعیت دارد؟!

 

انتظار برای تعیین تکلیف خودروهای گمرک و افزایش تعرفه واردات

تفاهم‌نامه‌ای میان مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه به امضا رسیده، که براساس آن قرار است تا نظام تعرفه‌ای اصلاح شود.

اخبار موجود نشان می‌دهد که با توافق این پنج عضو کابینه، پیشنهادی به هیات وزیران ارایه شده است که بر اساس آن قرار است تا تعرفه واردات خودرو از 40 درصد به 50 درصد افزایش یابد. همچنین پیشنهاد شده تا تعرفه خودروهایی با حجم موتور 2000 تا 2500 سی‌سی که تاکنون 55 درصد بوده به 130 درصد افزایش یابد.

این تصمیم قرار است تا در جلسات آینده هیات دولت نیز مطرح و به آن رسیدگی شود. بر این اساس تغییرات تعرفه خودرو به شرح زیر خواهد بود:

  1. افزایش تعرفه واردات خودروهایی با حجم موتور 1000 تا 1500 سی‌سی از 40 درصد به 50 درصد
  2. افزایش تعرفه واردات خودروهایی با حجم موتور 1500 تا 2000 سی سی از 40 درصد به 95 درصد
  3. افزایش تعرفه واردات خودروهایی با حجم موتور 2000 تا 2500 سی‌سی از 55 درصد به 130 درصد
  4. افزایش تعرفه واردات خودروهایی با حجم موتور 2500 تا 3000 سی‌سی از 55 درصد به 150 درصد
  5. افزایش تعرفه واردات خودروهایی با حجم موتور 3000 تا 3500 سی‌سی از 55 درصد به 150 درصد

 

همچنین براساس اطلاعات موجود، این افزایش تعرفه واردات خودرو، در دولت مخالفان جدی دارد. اما باید گفت که این 5 عضو کابینه یازدهم که از اعضای شورای اقتصاد هم هستند، در این مورد به توافق رسیده‌اند و تفاهم‌نامه‌ای را هم امضا کرده‌اند.

تکلیف خودروهای گمرک از دید معاون امور صنایع وزارت صنعت

قبل از اینکه تکلیف خودروهای گمرک مشخص شود، اخبار مربوط به افزایش تعرفه واردات خودرو، تا سقف 150 درصد منتشر گردید. به دنبال انتشار این خبر، روز دوشنبه 20 آذرماه محسن صالحی‌نیا معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشستی خبری نسبت به افزایش تعرفه واردات خودرو واکنش نشان داد.

وی در این مورد اعلام نمود که واردات خودرو یک روند غیر عرفی داشت که متوقف شد. به گفته وی لازم بود تا امر واردات خودرو رسیدگی شود و شرایطی فراهم گردد که با توجه به حساسیتی که این موضوع دارد، به خوبی مدیریت شود.

به گفته معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، تصمیم گیری در مورد این موضوع اندکی طول کشیده است ولی در این مدت واردات خودرو برای آن دسته از سفارش‌هایی که قبل از مسدود شدن سایت ثبت سفارش واردات خودرو انجام شده بود، ادامه داشت.

وی در مورد واردات و تکلیف خودروهای گمرک ادامه داد که قرار است آیین نامه‌ای در دولت به تصویب برسد، که  فرازهای مختلف و نقطه نظرات مختلفی نیز داشته است. وی تاکید نمود که هیچ کدام از این موارد اعلام شده نه قطعیت دارند و نه توسط مرجع مربوطه تصویب شده‌اند.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت صحبت‌های خود را در دو محور ادامه داد، یکی تکلیف خودروهای گمرک که تا امروز به هر دلیلی اجازه ورود نداشته‌اند و دیگری آیین نامه پیشنهادی در مورد تعرفه واردات خودرو؛ که به گفته وی این آیین نامه صرفا مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست و با هماهنگی وزارت اقتصاد و دارایی و همچنین زیر مجموعه‌هایی در کارگروه‌های مربوطه، تنظیم شده است.

وی ادامه داد که این پیش نویس به دولت ارائه شده ولی محتوای آن را بیان نکرد. وی در مورد علت این امر اعلام نمود که پیش نویس است و هنوز تصویب نشده است و بنابراین هیچ گونه سندی برای اجرا نیست.

 

بیشتر بخوانید: پیش‌نویس دستورالعمل جدید واردات خودرو ؛ افزایش تعرفه واردات خودرو از 30 تا 100 درصد

 

وی تاکید نمود که در ابتدا لازم است تکلیف خودروهای گمرک مشخص شود تا اگر در این زمینه آیین نامه‌ای هم تصویب می‌شود، برای ثبت سفارشات بعدی، تفاوت معنادار و سوءاستفاده‌ای بین این دو گروه، یعنی خودرویی که موجود هست و خودروهایی که بعد از این هم ثبت سفارش خواهد شد، وجود نداشته باشد.

وی در پایان اعلام نمود که زمان مشخصی برای تصویب این امر وجود ندارد و قرار است تصویب به زودی انجام گیرد، زیرا کارهای مقدماتی، کارشناسی و رسیدن به تفسیر تقریبا انجام شده است.

بنابران مشخص است که برای تعیین تکلیف خودروهای گمرک باید فعلا منتظر بود تا در ابتدا تکلیف خودروهای گمرک مشخص شود و سپس آیین نامه جدید واردات خودور ابلاغ گردد.

.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان