به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، طبق اعلام اداره اقیانوسیه دولتی چین، تصاویر ماهوارهای دو لکه بزرگ را نشان دادهاند که لکه بزرگتر ضخامت و غلظت بیشتری دارد، اما طبق جدیدترین آمار، چهار لکه نفتی در اندازههای مختلف از 48 کیلومتر مربع تا 5.5 کیلومتر مربع وجود دارند.
نفتکش بزرگ سانچی در بدترین فاجعه یک نفتکش طی دهههای اخیر، روز یکشنبه غرق شد و نگرانیهایی را نسبت به آسیبهای احتمالی به اکوسیستم دریایی برانگیخت.
امدادگران پیکر دو تن از ملوانان کشتی را یافتند در حالی که یک پیکر دیگر نیز نزدیک کشتی از دریا گرفته شد. جانباختن 29 ملوان دیگر این کشتی نیز تایید شده است.
وزارت حمل و نقل چین در بیانیهای اعلام کرد گروه امداد موقعیت کشتی غرق شده را شناسایی کردهاند که در عمق 115 متری (377 پا) زیر سطح دریا قرار دارد و آماده میشود تا رباتهای زیردریایی را برای کاوش آن ارسال کند.
اداره اقیانوسیه دولتی چین اواخر روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد نمونه آب از 19 محله انتشار آلودگی را جمع آوری کرده و دریافته که آب پنج محل، مواد نفتی بالاتر از سطح استانداردها دارد.
گروههای پاکسازی به بررسی منطقه محل غرق شدن سانچی ادامه میدهند تا وسعت و پراکندگی لکه نفتی و تاثیر اکولوژیکی آن را ارزیابی کنند.
یکی از این لکه ها حدود 18 کیلومتر طول و 300 متر پهنا دارد و در حدود 11 کیلومتری شمال نفتکش غرق شده قرار دارد و دیگری در حدود 120 کیلومتر طول و دیگری در و حدود 500 متر پهنا دارد و در دو کیلومتری جنوب غربی کشتی غرق شده شناسایی شده است.
سانچی شب شنبه گذشته -ششم ژانویه- پس از برخورد با کشتی باری چینی "سی اف کریستال" بلافاصله آتش گرفت. بادهای قوی این نفتکش را از سواحل چین که این سانحه در آنجا به وقوع پیوسته بود دور کرده و به منطقه اقتصادی ویژه ژاپن نزدیک کرده است.
این نفتکش که حامل 136 هزار تن یا معادل یک میلیون بشکه میعانات بود، پس از انفجارهای متعدد که بدنه کشتی را تخریب کرد غرق شد.