به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، این مراسم با حضور دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگ دانشگاه تهران و شعرخوانی ساعد باقری، یوسفعلی میرشکاک، محمدرضا عبدالملکیان، سهیل محمودی، محمدعلی بهمنی، افشین علا، اسماعیل امینی، سعید بیابانکی، حسین آهی، عبدالجبار کاکایی، حمیدرضا شکارسری، بیوک ملکی، فریبا یوسفی و علیرضا بدیع برگزار خواهد شد.
دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در زمینه آغاز به کار انجمن ادبی دانشگاه تهران، گفت: یکی از رویکردهایی که ما در این چند سال در حوزه فرهنگی دانشگاه تهران داشتیم این است که سلیقههای مختلف دانشجویان محملی برای فعالیتهای فرهنگی پیدا کند. حوزه ادبیات و شعر یکی از حوزههایی است که به شدت دانشجویان به آن علاقه دارند. ما در دانشگاه، دانشکده ادبیات داریم که استادان برجستهای در آنجا درس میدادند و بودند و یا در حال حاضر هم هستند. مثل مرحوم قیصر امینپور، یا استاد شفیعی کدکنی که خوشبختانه در حال حاضر هم حضور دارند و دانشجویان از محضر درس ایشان استفاده میکنند.
او افزود: بنابراین فکر کردیم که تشکیل یک انجمن ادبی میتواند در جذب استعدادهای جوانی که در دانشگاه هستند در حوزه ادبیات و شعر مفید باشد و بستری را فراهم کند که این دانشجویان و همچنین استادان بتوانند در این انجمن ادبی هم بیاموزند و هم به دیگران آموزش دهند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار کرد: نکته دیگر این است که یکی از مسائلی که دانشگاه همیشه از آن رنج می برده عدم ارتباط با جامعه بوده است؛ در حوزه های علمی هم این موضوع بوده و در حوزههای فرهنگی و هنری هم هست، یعنی به عنوان مثال استادانی که در دانشگاه در حوزه شعر کار می کنند خیلی در جامعه شناختهشده نیستند و با جامعه ارتباطی ندارند، نه تاثیری در جامعه می گذارند و نه تاثیر از جامعه می گیرند؛ البته عموما این طور است و استثناهایی هم بوده است.
سرسنگی در ادامه بیان کرد: فکر کردیم ایجاد یک انجمن ادبی می تواند نقش استادان و دانشجویان ادبی دانشگاه را در محیط حرفه ای ادبیات و شعر کشور بیشتر کند و به نوعی ما بتوانیم در حوزه ادبیات و شعر جریانسازی و نقشآفرینی کنیم.
او همچنین گفت: این دو هدف اساسی بود که باعث شد تصمیم به تأسیس انجمن ادبی بگیریم؛ البته اهداف خردتری هم دارد مثل این که باعث میشود فضایی داشته باشیم که عموم مردم، دانشجویان و علاقهمندان بتوانند در جلسات ادبی شرکت کنند و از آن بهره ببرند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران بیان کرد: در مجموع قرار است فعالیتهایی که در باغموزه نگارستان انجام میشود، چندبعدی شود؛ ایده ما این است که باغموزه نگارستان به یک مرکز فرهنگی هنری جامع تبدیل شود و تنها یک موزه برای نگهداری چند شیء نباشد به همین دلیل سعی کردیم فعالیتهای متنوعی را در باغ موزه نگارستان طراحی کنیم از جمله نگارخانه های تجسمی، برنامه های هنری و ادبی و برنامه هایی برای کودکان و نوجوانان، برنامههایی برای بازشناسی هویت علمی و فرهنگی دانشگاه تهران و ... ایجاد انجمن ادبی و حضور آن در باغموزه نگارستان در راستای این اهداف نیز هست.
مجید سرسنگی در پایان افزود: این انجمن ادبی فرهنگی به همت اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دانشجویان فعال در کانون های و انجمنهای علمی دانشجویی ادبی دانشگاه و تعدادی از شاعران و ادیبان بنام کشور آغاز به کار خواهد کرد. امیدواریم که در ادامه کارش با حضور استادان و دانشجویان به یکی از حلقه های مهم ادبیات و شعر کشور تبدیل شود.
حضور در این مراسم برای عموم آزاد است و علاقهمندان میتوانند به نشانی میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع، باغ موزه نگارستان، تالار روح الامینی مراجعه کنند.