وزیر ارتباطات خبر داد؛

۸۰۰ هزار شغل سنتی در انقلاب صنعتی چهارم از بین می رود

وزیر ارتباطات با اشاره به پیامدهای انقلاب صنعتی چهارم گفت:پیش بینی می شود ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار شغل دراین حوزه از بین برود اما مشاغل جدید با عناوین جدید جایگزین خواهد شد.

800 هزار شغل سنتی در انقلاب صنعتی چهارم از بین می رود

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی در کنفرانس تخصصی اینترنت اشیاء با اشاره به پیامدهای انقلاب صنعتی چهارم در اشتغال و رشد اقتصادی و نیز بهبود بهره وری گفت: پیش بینی می شود که  400 تا 800 هزار شغل صنعتی در این فرآیند از بین برود و 14 درصد مشاغل نیازمند یاگیری برای ورود به کار جدید باشند.

وی افزود: برای مثال در کشور انگلستان در سال 2015، 800 هزار شغل سنتی از بین رفته اما دو تا 3.5 میلیون شغل جدید به این اکوسیستم بازگشته است. در همین حال پیش بینی ها نشان می دهد تا سال 2020 حدود 9 درصد مشاغل با عناوین شغلی جدید در این بازار دیده می شود.

 وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه انقلاب صنعتی چهارم که مبتنی بر فناوری اطلاعات وا رتباطات، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء است، کاهش اشتغال در صنعت و کشاورزی را به همراه دارد اما در حوزه اشتغال و اقتصاد شاهد رشد بسیار زیادی خواهیم بود. این موضوع تأثیر 2.5 درصدی ict بر gdp (تولید ناخالص داخل) را به همراه خواهد داشت و رشد 4 درصدی در این شاخه اتفاق می افتد.

آذری جهرمی با تأکید بر ایجاد اشتغال پایدار و فراگیر در این عصر به بهبود بهره وری و افزایش خلاقیت اشاره کرد و یادآور شد: یکی از شیوه های این بهبود، موضوع کارآفرینی است.

وی با بیان اینکه مطابق با آمارهای جهانی ارائه شده در حوزه کارآفرینی که مربوط به سال 2017 تا 2018 می شود، مشخص شده است که کشور ما در زمینه مهارت راه اندازی کسب و کار در این حوزه شاخص بالایی دارد و از وضعیت خوبی برخوردار است. این موضوع ناشی از رشد شبکه سازی و توسعه شبکه های اجتماعی نیز می تواند باشد.

وزیر ارتباطات اظهار داشت: در همین حال در موضوع نوآوری محصول نیز شاهد رشد خوبی هستیم اما در حوزه فرهنگی و نیز بین‌المللی سازی با ضعف گسترده ای در اکوسیستم کارآفرینی روبرو هستیم. همچنین در شاخص سرمایه گذاری ریسک پذیر نیز وضعیت ایران ثابت است و شاخص تبدیل فرصت نیز رتبه پائینی را به خود اختصاص داده است.

آذری جهرمی با اشاره به تأکید ویژه رئیس جمهور بر توسعه اقتصاد دیجیتالی در کشور گفت: در این عرصه به وزارت ارتباطات مهلت یک ماهه داده شده است که استراتژی مواجهه با اقتصاد دیجیتال را تنظیم و شاخص های مربوط به این موضوع را مشخص کند که در یک کارگروه این موضوع در دست برررسی است.

وی توسعه کسب و کارهای نوپا بر مبنای طرح تکاپو را نیز از دیگر موضوعات در دست اقدام دولت اعلام کرد و گفت: هم اکنون در هشت استانی که پایلوت طرح تکاپو انجام شده است، 120 تفاهم نامه تبادل شد که از این تعداد 34 مورد به اجرا درآمد و 70 مورد در حال پیگیری برای اجرا است. 25 مورد نیز تاکنون اجرا نشده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به سه استان موفق در اجرای طرح تکاپو شامل کردستان، یزد و خراسان رضوی تصریح کرد: مطابق با اجرای این طرح 1600 شغل در کردستان، 2هزار شغل در یزد و 20 هزار و 500 شغل در خراسان رضوی ایجاد شد.

وی تولید محتوا، هوشمندسازی و بازی های یارانه ای را از دیگر محورهای ایجاد اشتغال در این استانها عنوان کرد.

آذری جهرمی با اشاره به آمارهای توسعه بخش ارتباطات از سال 90 تا 95 گفت: تعداد شتاب دهنده های کسب و کارهای نوپا طی این بازه زمانی 25 برابر شده و 30 مرکز توانمندسازی کسب و کارها در کشور راه اندازی شده است. همچنین شاهد فعالیت 30 سرمایه گذار برای کسب و کارهای نوپا، 36 مرکز آپها، 4130 استارتاپ هستیم.

وزیر ارتباطات حجم بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات را 40 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تا پایان برنامه ششم این حجم باید به 120 هزار میلیارد تومان برسد.

وی چالش مهارت نامتناسب فارغ التحصیلان با نیاز بازار را از جمله مشکلات موجود در کسب و کارهای نوپا عنوان کرد و تصریح کرد: متأسفانه مهارت فارغ التحصیلان از کیفیت لازم برخوردار نیست.

آذری جهرمی با اشاره به برنامه های پیشرو برای افزایش اشتغال و توسعه اقتصاد دیجیتال اظهار داشت: باید بخش فناوری ارتباطات 19.4 درصد و بخش فناوری اطلاعات 42 درصد رشد در کشور داشته باشد.

وی یکی از موضوعات فعال سازی اقتصاد دیجیتال در کشور را ایجاد شهر هوشمند عنوان کرد و تأکید کرد: شاخص های توسعه فناوری اطلاعات در دنیا تغییر کرده است و امروز به جای ضریب نفوذ تلفن ثابت و میزان پهنای باند، تعداد خانه های هوشمند شاخص توسعه است. بر این اساس سه جلسه مفصل با شهرداری های کلان شهر های تهران، مشهد و یزد داشته ایم تا سند توسعه شهر  هوشمند را نهایی کنیم.

وزیر ارتباطات عنوان کرد: در این خصوص با شهرداری تهران نیز به نتیجه رسیده ایم و قرار است شاخص های مدنظر شهرداری برای برنامه ریزی در این زمینه به ما ارائه شود.

آذری جهرمی یادآور شد: برنامه داریم در مناطق آزاد کیش، قشم و انزلی به عنوان پایلوت، طرح شهرهوشمند را عملیاتی کنیم تا بستر سازی برای توسعه اینترنت اشیاء در کشور باشد. از سوی دیگر موضوع مقررات گذاری در این حوزه حائز اهمیت است و این در حالی است که ما در کشور هنوز در رابطه با مقررات گذاری انقلاب صنعتی سوم با مشکلاتی مواجه هستیم و مقررات ما با نظام تجارت، مالیات و بیمه برای کسب و کارهای نوپا همخوانی ندارد. براین اساس مقررات گذاری در حوزه انقلاب صنعتی چهارم را از هم اکنون دنبال می کنیم و به همین دلیل 5 لایحه خصوصی مرتبط با موضوعات این حوزه را به زودی به هیئت دولت ارائه خواهیم کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر