به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان یزد، محمدحسین رحیمی زاده معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد در همایش دیدهبانهای پیشگیری گفت: تکلیف شرعی و قانونی ما این است که در اموری که مربوط به آینده جامعه است مشارکت جدی داشته باشیم.
وی افزود: در بحث مقابله با آسیبهای اجتماعی دیدهبانهای پیشگیری از اهمیت خاصی برخوردار هستند. ما در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی چارهای جز بالا بردن روحیه مطالبه گری نداریم که اگر روحیه مطالبه گری در جامعه نهادینه و تقویت شود، قطعاً به نتایج مطلوبتری دست خواهیم یافت. یکی از راههای مؤثر برای کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده از ظرفیتهای مردمی است که طرح سجام بر همین اساس طراحی و به اجرا درآمده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد بابیان اینکه اگر روحیه انفعال، بیتفاوتی و رکود بر جامعه ما حاکم شود، در آینده به ضرر خودمان تمام میشود، اظهار داشت: در راستای آسیبهای اجتماعی اعتقاد ما بر این است که ابتداییترین کار این است که به خودباوری برسیم؛ همانگونه که در طول دوران دفاع مقدس با همه ظرفیت وارد عرصه شدیم در این راستا نیز میتوانیم موفق باشیم.
رحیمی زاده تصریح کرد: بعضاً دیدهشده که در برخی از خانوادهها آسیبهای متعددی دیده شده است کما اینکه فارغ از مشکلات اقتصادی هستند، لذا اینکه بعضاً برخی آسیبهای اجتماعی را گره به مشکلات اقتصادی میزنند، کار اشتباهی است؛ چراکه ما معتقدیم که بایستی به این خودباوری برسیم که میتوانیم در راستای آسیبهای اجتماعی مقابله جدی داشته باشیم.
این مسئول سامانه سجام را که یکی از موضوعات مشارکتهای مردمی است را از برنامههای اولویتدار معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد برشمرد و بیان داشت: در سامانه سجام هدف ما این است که از ظرفیتهای مردمی در پیشگیری از وقوع جرم استفاده بیشتری داشته باشیم که یکی از ظرفیتها بحث اطلاعرسانی بوده و ما قصد داریم از اطلاعات مردم به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی بابیان اینکه استان یزد جزء استانهای پیشرو در بحث سامانه سجام است، اضافه کرد: افرادی که متقاضی این طرح هستند در این سامانه ثبتنام میکنند و پس از ثبتنام اخبار و اطلاعات را از طریق این سامانه در اختیار قوه قضائیه قرار میدهند؛ چنانچه سعی و تلاش ما بر این است که با اقدام و برخورد بهموقع بتوانیم از وقوع جرائم در سطح جامعه پیشگیری کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد اگر این موضوع بهصورت فوقالعاده در جامعه نهادینه شود و همچنین در این راستا اطلاعرسانی جامعی صورت گیرد، میتوانیم به نتایج بسیار مطلوبی دستیابیم و شاهد گسترش امنیت در سطح جامعه باشیم.