ماهان شبکه ایرانیان

عواقب و عوارض دیر ازدواج کردن دختران را جدی بگیرید

عواقب و عوارض دیر ازدواج کردن دختران مقدمه: ازدواج یکی از مراحل مهم در زندگی افراد به شمار می ‌رود که در آن فاکتورهای مهم زندگی از جمله: جنبه های اجتماعی، مادی، اعتقادی – فرهنگی و جنبه روانی دخیل هستند و ورود به این موارد از حیطه تخصص این حقیر نیز خارج است

عواقب و عوارض دیر ازدواج کردن دختران

عواقب و عوارض دیر ازدواج کردن دختران

مقدمه: ازدواج یکی از مراحل مهم در زندگی افراد به شمار می ‌رود که در آن فاکتورهای مهم زندگی از جمله: جنبه های اجتماعی، مادی، اعتقادی – فرهنگی و جنبه روانی دخیل هستند و ورود به این موارد از حیطه تخصص این حقیر نیز خارج است. لذا با توجه به شرایط ناخرسند جاری، لازم دانستم نسبت به جنبه فیزیولوژیک آن که بسیار حائز اهمیت است و اندک اطلاع پایه ای در مورد آن دارم یک اشاره ای داشته باشم.

از منظر زیست‌شناسی، موجودی را می توان زنده لقب داد که رشد کند و تولید مثل او فعال باشد. هر عاملی که یکی از این دو را تهدید کند، تهدیدی برای زندگی و حیات یک موجود زنده خواهد بود. از نظر و دید تکاملی، تولید مثل نکردن یعنی انتقال ندادن ژنها به نسل بعدی، که این امر همانند مردن یک موجود زنده میباشد. به عبارتی دیگر، زاد و ولد متضمن استمرار بقاء موجودات است.

کاهش استروژن عامل پوکی استخوان : سن بلوغ فیزیولوژیک در دختران حدود 9 تا 12 سالگی است که البته 4 تا 5 سال زمان لازم است تا این بلوغ کامل شود. وقتی بدن به این سن فیزیولوژیک می‌رسد، مغز (هیپوفیز) هورمونهایی ترشح می‌کند که باعث شروع تغییرات بلوغ می‌شود. این هورمون‌ها به قسمت‌های متفاوتی از بدن می‌روند و تغییرات بلوغ را ایجاد می‌کنند.

عواقب و عوارض دیر ازدواج کردن دختران

از تاثیرات و بازخوردهای ترشحات هورمونی، استرژن از تخمدان دختران بالغ ترشح می شود که این هورمون زنانه با جذب و ذخیره سازی کلسیم در استخوانهای پهن و همچنین ذخیره سازی چربی و سایر املاح معدنی نقشی بسیار موثر در آماده سازی دختران برای دوران بارداری و شیردهی بعهده دارد. زنان باردار برای رشد اسکلت جنین روزانه به 1200 میلیگرم کلسیم نیاز دارند و مادران شیرده برای تولید شیر باید روزانه 1300 میلی گرم کلسیم از رژیم غذایی خود بدست آورند.

فاجعه آمیز اینکه، از نظر علمی حداکثر سن باروری در زنان 22 سال است که تا 30 سال تقریبا ثابت می‌ماند و بعد از آن بویژه بعد از 35 سالگی به علل فیزیولوژیکی که به طور طبیعی در بدن خانم ها اتفاق می‌افتد ریسک ناباروری، سقط و ناهنجاری‌های جنینی افزایش می یابد.

چرا که با افزایش سن، سن تخمک نیز افزایش و کیفیت آن کاهش پیدا می کند و لذا جنینی که از تخمکی با کیفیت پایین حاصل می شود نیز کیفیت خوبی ندارد که منجر به سقط یا ناباروری می شود. بعلاوه با افزایش سن، تولید استروژن در تخمدانها نیز به مرور کاهش می یابد تا اینکه بعد از یائسگی متوقف ‌شود.

از آنجایی که بدن انسان بکمک ترشح مناسب استروژن و از طریق فرآیندی به نام رسوب و باز جذب کلسیم همواره در حال ساخت و بازسازی استخوان‌ها می باشد.

عواقب و عوارض دیر ازدواج کردن دختران

اگر دختران تحت تاثیر رژیم غذایی غلط که متاسفانه امروزه برای حفظ اندام شان اجرا می کنند از دریافت و ذخیره سازی کلسیم و املاح معدنی ضروری محروم شوند، با افزایش سن میزان ترشح استروژن نیز بخاطر کاهش کیفیت تخمکهای کاهش می یابد و بی شک بدن مجبوراست برای حفظ عملکرد طبیعی خود کلسیم مورد نیاز را از ذخیره آن در استخوان ها بردارد. ‌در نتیجه پوکی استخوان بخاطر از دست رفتن توده استخوان و عدم جایگزینی کافی کلسیم در استخوانها تسریع میشود.

نتیجه گیری: سونامی پوکی استخوان و پیری زود رس در دختران در دهه آینده؛ بخاطر شرایط نامناسب روحی، کیفیت بد مواد غذایی مصرفی، کمبود مصرف سرانه شیر و مواد لبنی، کم تحرکی و همچنین افزایش سن ازدواج در دختران قابل پیش بینی است.

بعلاوه، تاخیر ازدواج برای دختران نه تنها عوارض ناخوشایندی مثل ناباروری، ایجاد یائسگی زود رس و پوکی استخوان بهمراه دارد، بلکه بحران و نابسامانی درون خانوادگی و اجتماعی نیز برای آنان در پی دارد که به شدت از لحاظ روحی و روانی آنان را دچار مشکل می کند.

ایجاد سلامتی بدنی و روحی دختران بعد از دوران یائسگی دختران منوط به ازدواج زود هنگام و باروری اولیه آنان در سنین بین 22 تا 30 سالگی است . پیشنهاد علمی این است که دختران؛ سلامتی خودشان را با احساسی عمل کردن، توقعات غلط و اینکه در رؤیا هایشان منتظر بمانند که کسی سوار بر اسب سفید بالدار به خواستگاری شان بیاید معاوضه نکنند !

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان