ماهان شبکه ایرانیان

در دانشگاه بوفالو انجام شد؛

بهبود رفتار موش‌های مبتلا به اوتیسم با نوعی داروی ضدسرطان

پژوهشگران آمریکایی پس از بررسی جدید خود روی موش‌ها احتمال دادند که نوعی داروی ضد سرطان، بتواند رفتار افراد مبتلا به اوتیسم را بهبود بخشد.

بهبود رفتار موش‌های مبتلا به اوتیسم با نوعی داروی ضدسرطان

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه بوفالو" (University at Buffalo) در آمریکا انجام شده، نشان داده است که یک داروی تاییدشده ضد سرطان می‌تواند مهارت‌های اجتماعی مرتبط با اختلال اوتیسم را بازگرداند.

در حال حاضر، این اثر فقط در موش‌ها نشان داده شده است اما این پژوهش امیدوارکننده، راه را برای دارویی که به بازگرداندن مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی افراد مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند، هموار می‌سازد.

تمرکز این پژوهش بر ژنی موسوم به "شانک 3" (Shank3) است. پژوهش‌های پیشین، ارتباطات محکمی را میان کمبود ژن "شانک 3" و الگوهای رفتاری مرتبط با اوتیسم نشان داده‌اند.

پژوهشگران دانشگاه بوفالو، سه موش که به کمبود ژن "شانک 3" دچار بودند، به مدت سه روز با دوز پایینی از داروی " رومیدپسین" (romidepsin) مورد بررسی قرار دادند. رومیدپسین، یک داروی ضدسرطان و شیمی‌درمانی است که در کارآزمایی بالینی برای درمان انواعی از لنفوم (سرطان غدد لنفاوی) و برخی سرطان‌های دیگر به کار می‌رود و به تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) رسیده است.

پس از این دوره درمانی کوتاه، در موش‌ها، بهبودهای مشخص اجتماعی و رفتاری مشاهده شد که تا سه هفته به طول انجامید.

طول درمان موش‌ها نشان می‌دهد که امکان دارد این دوره درمانی سه ماهه، در انسان‌ چندین سال طول بکشد.

"ژن یان" (Zhen Yan)، نویسنه ارشد این پژوهش می‌گوید: ما یک ترکیب مولکولی کشف کرده‌ایم که تاثیر عمیق و طولانی‌مدتی را بر رفتارهای موش‌های مبتلا به اوتیسم نشان داده است و عوارض جانبی خاصی ندارد؛ در صورتی که ترکیبات مورد استفاده فعلی برای درمان بسیاری از بیماری‌های روانی، در درمان نشانه‌های اوتیسم تاثیری نداشته‌اند.

این پژوهش جدید، در مجله " Nature Neuroscience" به چاپ رسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی