ماهان شبکه ایرانیان

قاسمی در نشست خبری:

اخراج ها در دولت آقای ترامپ تازگی ندارد

سخنگوی وزارت خارجه پیرامون تغییر وزیر خارجه آمریکا و اختلاف نظر وی با ترامپ در خصوص برجام، گفت: این تغییرات، تحولات و اخراج ها در دولت آقای ترامپ تازگی ندارد.

اخراج ها در دولت آقای ترامپ تازگی ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز در نشست خبری ضمن آرزوی سالی خوش و پر برکت برای هموطنان و ارتقای جایگاه ایران در عرصه بین المللی در سال پیش رو، پیرامون تغییر وزیر امور خارجه آمریکا و اختلاف نظر وی با ترامپ در خصوص برجام اظهار داشت: این تغییرات، تحولات و اخراج ها در دولت آقای ترامپ تازگی ندارد و تاکنون بارها شاهد تغییرات زیادی در آن دولت بوده ایم اما یک مساله داخلی است و برای ما رویکردها و سیاست های آن ها مهم است و در قبال آن موضع گیری خواهیم کرد.

وی در خصوص مذاکرات میان آمریکا و کره شمالی گفت: اگر این مذاکره صورت بگیرد، هر گونه تلاش برای صلح و ثبات جهانی مورد حمایت ایران است ولی در عمل ثابت شده که نمی‌توان به رویکردها و حرف های آمریکا اعتماد کرد.

قاسمی در خصوص سفر ظریف به باکو تصریح کرد: این سفر، ابتکاری جالب برای کمک به همکاری و همگرایی دولت ها و ملت های منطقه است که به تثبیت صلح و ثبات و امنیت منطقه کمک می کند و امیدواریم در سایه گفتگو بتوانیم به همزیستی مسالمت آمیز کشورهای منطقه کمک کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: افزایش همکاری های سیاسی، اقتصادی و امنیتی، روح مذاکرات و گفتگوهای باکو خواهد بود و فرصت مناسبی برای رایزنی آقای ظریف با دیگر مقامات حاضر است.

قاسمی در خصوص اظهارات جدید ترامپ مبنی بر حضور ایران در منطقه اظهار داشت: به نظر آقای ترامپ در صحبت ها و اظهارات خود دقت لازم را ندارند و اگر صحبت ایشان در خصوص حضور ایران در منطقه بوده است، این یک امر ذاتی و طبیعی برای ایران است و ما به عنوان یک کشور باثبات، قدرتمند و پیشگام در مبارزه با تروریسم در منطقه به حساب می آییم.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: ایران در همه جهان حضور دارد و به عنوان یک کشور متمدن، کهن که آثاری از گذشته خود در جهان هم دارد به حساب می آید. جامعه فرهیخته ایران در همه جای دنیا نقش مثبت خود را ایفاء می کند.

وی با بیان اینکه ایران با کشورهای منطقه روابط و مشترکات خود را دارد، بیان کرد: ایران کشوری است که سیاست های خود را بر پایه کمک به صلح، ثبات و امنیت در میان کشورهای منطقه بنا کرده است و هر نوع نگاه دیگری به ایران ناشی از عدم شناخت ایران و منطقه است.

قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا اجلاس آستانه که قرار است در روزهای آتی برگزار شود، با توجه به اختلاف نظرهای ایجاد شده میان ترکیه با دو کشور دیگر در خصوص سوریه می تواند گامی رو به جلو به حساب آید، تصریح کرد: قطعا دیدارها و نشست ها می توانند به عنوان یک گام رو به جلو به حساب آیند. فلسفه گفتگوها و نشست ها، کاهش اختلافات و تنظیم گام های مشترک طرف های مورد گفتگو خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه یکی از اساسی ترین مباحث اجلاس وزرای خارجه، مقدمه سازی نشست سران سه کشور خواهد بود، افزود: اجلاس روسای جمهور سه کشور قرار است در ماه می میلادی و در استانبول ترکیه برگزار شود.

وی گفت: از محورهای مهم مورد گفتگو در اجلاس وزرای خارجه، تحولات فعلی و آتی سوریه خواهد بود اما بخش عمده و مهم این نشست تنظیم مقدمات و تدوین برنامه های لازم برای اجلاس روسای جمهور سه کشور خواهد بود.

قاسمی پیرامون برگزاری کمیسیون مشترک برجام که قرار است در 25 اسفند سال جاری در وین برگزار شود، تصریح کرد: این کمیسیون یک ساز و کاری میان ما و اعضای 1+5 است و قطعا نمایندگان ایران نیز حضور خواهند داشت و طبق سنتی که در نشست های پیشین بوده  و ما نسبت به بدعهدی ها و نقدهای مکرر طرف های مقابل به خصوص آمریکا در این اجلاس موضع گیری های لازم را خواهیم داشت اما باید منتظر نتایج آن در آینده باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران و مباحثی که در جلسات با مقامات ایرانی مطرح شده، تأکید کرد: سفر انجام شده، سفر خوبی بود و ما با طرف فرانسوی در خصوص زمینه های مختلف همکاری های دوجانبه بحث و گفتگو کردیم. گفتگوهای دو طرف صریح و سازنده بود و بحث های مخصوصی در خصوص حوزه های مختلف میان ما شکل گرفت که از آن جمله تهیه جدول زمان بندی افزایش همکاری های اقتصادی دو جانبه بود.

وی با بیان اینکه ایران و فرانسه دو کشور مهم و تأثیرگذار در عرصه بین‌المللی هستند، اظهار داشت: قرار بر این است که آمد و شدها میان مقامات ایران و فرانسه ادامه داشته باشد. در هر سه دیدار انجام شده طرف فرانسوی با مقامات ایرانی، پاسخ های دقیق و روشنی به مجموعه ابهامات فرانسوی ها ارائه شد و امیدواریم طرف فرانسوی با پاسخ هایی که دریافت کرده بتواند واقعیات جمهوری اسلامی ایران و منطقه را بهتر از گذشته درک کند.

قاسمی با بیان اینکه مبارزه با تروریسم و ناامنی در منطقه از دیگر محورهای مورد گفتگو میان طرف های ایرانی و فرانسوی بود، اظهار داشت: ما نگرانی خود را از رفتارهای آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی در خصوص ارسال تسلیحات پیشرفته به منطقه و استفاده از این سلاح ها علیه مردم مظلوم یمن و دیگر کشورهای منطقه ابراز کردیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: امیدواریم طرف فرانسوی با شنیده هایی که از دیدارهای خود  با مقامات ایرانی دارد بتواند با دیدی واقع بینانه، سیاست های خود را حسب مسائل آینده با کشورهای منطقه تنظیم کند.

قاسمی در خصوص سفر ظریف به پاکستان تصریح کرد: با طرف فرانسوی در خصوص زمینه های مختلف همکاری میان دو طرف صحبت های خوبی را داشتیم. آقای ظریف مدتهاست که طرح خود را مبنی بر مجموعه گفتگوهای منطقه ای ارائه کردند و ما تصور می کنیم امنیت توسط یک کشور نمی تواند تأمین شود و سرنوشت همه کشورهای منطقه به یکدیگر گره خورده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ما آماده هستیم که برای کمک به امنیت و توسعه اقتصادی منطقه هر کمکی را که در توان داریم ارائه کنیم اما این کار به تنهایی از جانب یک کشور پیش نمی رود و باید با دیگران هم در این خصوص همکاری های لازم را داشته باشیم و به همین حد احساس مسئولیت داشته باشیم.

وی یادآور شد: متأسفانه هنوز برخی کشورها در منطقه هستند که آمادگی خود را به این موضوع اعلام نکردند و ما امیدواریم که تمام کشورها به سهم خودشان در راستای ایجاد زندگی مسالمت آمیز و شرایط امن برای منطقه تلاش کنند.

 قاسمی با اشاره به اینکه نباید برخی کشورهای منطقه در پی خرید امنیت از دیگران و خارج از منطقه باشند، اظهار داشت: تجربه ثابت کرده است که ورود کشورهای خارج از منطقه نه تنها امنیت ساز نخواهد بود بلکه موجبات گسترش ناامنی و رشد گروه های افراط گرای تروریستی را منجر خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون تعرض صورت گرفته به سفارت ایران در لندن گفت: در خصوص این اتفاق ناخوشایند، موضع گیری های لازم از سوی ما صورت گرفته است و ما در تهران و لندن، اعتراضات لازم را انجام دادیم و در خصوص تأمین امنیت ساختمان سفارت و جان دیپلمات های خود در آن کشور هشدارها و تأکیدات خود را ابراز داشته ایم.

وی یادآور شد: این اتفاق توسط افراد کم شماری انجام گرفت که خوشبختانه نتوانستند وارد ساختمان سفارت شوند و این غائله پس از ورود پلیس و بعد از سه ساعت خاتمه پیدا کرد.

قاسمی افزود: درخواست های ما از انگلیس همچنان باقی است و امیدواریم که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی در آینده نباشیم و البته باید نسبت به رویکرد خود نیز تجدیدنظر هایی داشته باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون حمله به ساختمان سفارت ایران در شهر بن آلمان تأکید کرد: این خبر درست است، پس از تغییر پایتخت از بن به برلین، ساختمان سفارت ایران در شهر بن خالی باقی ماند و نمایندگان ما در کشور آلمان بلافاصله پس از وقوع حادثه وارد میدان شدند و با پلیس ومقامات شهرداری مذاکراتی را انجام دادند.

وی اظهار داشت: امیدواریم با عکس العمل های صورت گرفته و با توجه به تفاهم هایی که میان دو طرف انجام شده این مسئله فیصله پیدا کند، شاید این ساختمان خالی مصونیت سیاسی نداشته باشید اما همچنان در مالکیت ایران قرار دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون قرارداد میان ایران و شرکت هواپیمایی بوئینگ گفت: ما قراردادی با این شرکت هواپیمایی داریم و آن شرکت متعهد است که طبق این قرارداد، به همکاری خود با ما ادامه دهد. ما طرف خود را آن شرکت می‌دانیم و هر نوع تعامل و رابطه‌ای که میان آن شرکت با دولت آمریکا و یا دیگر نهادهای آن کشور است، به عنوان یک مسئله داخلی به حساب می‌آید و از نظر ما مشکلی برای ادامه همکاری وجود ندارد.

قاسمی ادامه داد: شرکت بوئینگ متعهد به قرارداد خودش است و دولت آمریکا هم طبق ماده 22 برجام موظف است که فروش هواپیمای مسافربری را برای ایران تسهیل کند.

وی در خصوص سفر اخیر جهانگیری به عراق افزود: روابط میان ایران و عراق با توجه به طول مرزهای دو کشور و اشتراکات بسیار میان ایران و عراق، روابطی دیرینه و پراهمیت است و ما در این سفر هم دیدارهای خوبی را با مقامات عراقی داشتیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امیدواریم در آینده بتوانیم در شأن ظرفیت‌های دو کشور، سطح همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق را افزایش دهیم، چرا که ما ناچار به افزایش تعاملات و مناسبات با همسایه‌های خود هستیم.

قاسمی پیرامون روابط میان ایران و اقلیم کردستان عراق گفت: بر اساس تصمیماتی که اتخاذ شده، پروازها به شرایط عادی بازگشته و مرزها هم که از قبل باز بوده است و روابط ما با اقلیم کردستان، روابطی عادی است.

وی با بیان اینکه ما همکاری‌ها و روابط خود را با اقلیم کردستان در چارچوب دولت مرکزی آن کشور انجام می‌دهیم، افزود: ما امیدواریم شاهد اقلیمی با ثبات و امن باشیم و انتخابات پیش‌روی عراق هم بسیار خوب و مفید برای مردم آن کشور رقم بخورد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص روابط میان ایران و انگلیس و نگرانی برخی در خصوص توطئه‌های آن کشور علیه ایران گفت: دیگر نه انگلستان، دولت سابق توطئه‌گر و قدرتمند سال‌های دور است و نه دیگر ایران، آن ایران قدیمی است که دستخوش برخی تحولات همچون کودتای ننگین 28 مرداد شود، چرا که ایران امروز کشوری با ثبات، امن و قدرتمند در منطقه است و جای هیچ‌گونه نگرانی از بابت انگلیس و توطئه‌های آن کشور علیه ملت ایران نیست.

قاسمی اظهار داشت: برای ما مهم استقلال کشور بوده است که با بهای سنگینی که پرداخت کرده‌ایم، امروز آن را با افتخار به دست آورده‌ایم و به راحتی آن را از دست نخواهیم داد.

وی پیرامون حمله به محل اقامت سفیر ایران در اتریش افزود: در خصوص اصل این موضوع، موضع‌گیری لازم بلافاصله انجام شد و ما روز گذشته با سفیر اتریش در ایران هم در این رابطه صحبت کردیم و این ارتباط و پیگیری در وین هم برقرار است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پلیس و دولت اتریش با جدیت تمام پیگیر این موضوع هستند و اگر اطلاعات بیشتر و بهتری در این خصوص به دست آورند، حتماً به ما منتقل خواهند کرد، چرا که تاکنون برخی اطلاعات تائید نشده از سوی منابع امنیتی اتریش وجود دارد که هنوز قابل اعتماد نیست و ما منتظریم در آینده این مسئله روشن شود.

قاسمی تصریح کرد: دولت اتریش همکاری خوبی را با سفیر محترم ایران در اتریش تاکنون داشته و سفیر ما هم روز گذشته از سفیر نگهبانی که در مقابل ساختمان استراحتگاه سفیر ایران در وین بود، عیادت کرد و اخلاق و فرهنگ ایران را در سپاسگزاری از آن سرباز به نمایش گذاشت.

وی در خصوص برخی اظهارنظرها از سوی شخصیت‌های عراقی مبنی بر مداخله ایران در امور داخلی آن کشور افزود: ادعا و اظهارنظر زیاد است و لزومی ندارد ما نسبت به همه آنها واکنشی داشته باشیم و یا به آنها اعتنایی کنیم. ما همواره به دولت‌هایی که در عراق پس از سال 2003 و با رأی مردم به روی کار آمده‌اند، روابط و همکاری‌های خوبی را داشتیم و پس از آن هم با دولت‌هایی که توسط مردم انتخاب خواهند شد، این روابط و همکاری‌ها را خواهیم داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران به جد معتقد است که در امور داخلی کشورها نباید مداخله داشته باشد، گفت: این قبیل اظهارنظرها کاملاً در خصوص ایران اشتباه است، چرا که ما سیاست خارجی مبتنی بر حسن همکاری و تعامل با کشورهای دوست و همسایه خود را در دستور کار داریم.

قاسمی پیرامون انتخاب شهر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام تصریح کرد: این یک فرصت مناسب برای ایران و تبریز است تا بتوان با استفاده از این فرصت، در راستای افزایش گردشگری در کشور بهره برد.

وی ادامه داد: یک ماه پیش افتتاح ملی این مراسم را با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کردیم و افتتاح بین‌المللی آن هم قرار است در ابتدای اردیبهشت سال آینده و با حضور شخصیت‌های بین‌المللی برگزار شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور فرانسه به ایران گفت: هیچ ارتباطی میان سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران و سفر رئیس‌جمهور آن کشور وجود ندارد، چرا که هر دو سفر در دستور کار طرف‌های فرانسوی و ایرانی قرار داشته است.

قاسمی اظهار داشت: سفر آقای لودریان به تهران یک سفر عادی و طبیعی میان وزرای خارجه کشورها بوده، اما شاید رسانه‌ها با حساسیت بیشتری به آن سفر توجه کرده‌اند. در زمان لازم که مقدمات سفر رئیس‌جمهور فرانسه مهیا شود، اطلاعات بیشتری در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان