به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، بیش از 300 هزار شناسنامه در پاکستان به لیست مدارکی که باید ابطال شوند اضافه شده و این مدارک در حال بررسی شدن هستند.
بلیغ الرحمن وزیر دولت مرکزی پاکستان اعلام کرد: تعداد شناسنامههای ابطال شده سیصد و 45 هزار و 510 است که از این تعداد صد و 17 هزار و 495 شناسنامه مربوط به اتباع خارجی به ویژه افغانستانی میباشد.
به گزارش داون،وی افزود: تعداد زیادی از افغانستانیها منتظر بررسی سازمان ثبت احوال درباره شناسنامههای خود بودند که بعد از انگشت نگاری باطل شد.
بلیغ الرحمن گفت: در گذشته سیستم شناسایی مدارک جعلی بسیار کند عمل میکرد اما از آوریل سال گذشته میلادی 88 مرکز در 8 منطقه برای این کار در نظر گرفته شد که سرعت عمل در این زمینه را بیشتر کرد.
کمیسیون پارلمان پاکستان 2 بار برای مشخص کردن وضعیت مدارک شناسایی جعلی تشکیل جلسه داد و اجلاس بعدی در 8 مارس برگزار میشود.
سناتور رضا ربانی رئیس مجلس سنای پاکستان در این زمینه گفت: تأیید دوباره مدارک شناسایی مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرده است بنابراین مسئولین باید با سرعت بیشتری در این زمینه وارد عمل شوند.
این در حالی است که بسیاری از پشتونها به ابطال مدارک شناسایی خود معترض هستند و در این زمینه نامهای به مجلس سنای پاکستان نوشته شده است.
پشتونها معتقدند که ابطال شناسنامه در پاکستان بر اساس قومگرایی انجام میشود و باید دقت بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
وزارت کشور پاکستان در گزارشی اعلام کرد: از ژوئن 2013 تا اکتبر 2016 مدارک شناسایی بیش از 65 هزار و 652 نفر در این کشور باطل شده است.
وزارت کشور در پاسخ به مجلس سنا اعلام کرد علاوه بر ابطال مدارک شناسایی، بیش از 6 هزار و 677 مدارک شناسایی نیز بعد از بررسی لازم تأیید شد.
اداره ملی ثبت احوال پاکستان با بررسی سریع خارجیها طی چند ماه گذشته کارت کامپیوتری هویت ملی هزاران نفر را به حالت تعلیق در آورده است.
برنامه ابطال مدارک شناسایی جعلی بعد از کشته شدن «ملامنصور» رهبر طالبان که مدارک جعلی پاکستانی داشت آغاز شد و همچنان ادامه دارد.