به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، با وجود سلطه رسانهای نقض حقوق بشر در کشورهای غربی بهویژه آمریکا هیچگاه به کانون توجه رسانهها تبدیل نمیشود.
برخلاف فضای سیاست رسمی جهانی که به شکلی وارونه، در بیشتر امور، ناقضان واقعی حقوقبشر در جایگاه مدعی قرار دارند و برای پیشبرد سیاستهای خود دیگران را به نقض حقوق گروههای مختلف اجتماعی متهم میکنند، گروهها و فعالان حقوق بشری مستقل و آزاده بدون توجه به فضای ساختگی حاکم همیشه نسبت به نقض حقوق بشر در همهجای دنیا حساس هستند.
دخالت و تجاوز آشکار آمریکا و کشورهای غربی به محیط زیست مردم در مناطق مختلف جهان و حمایت مالی و تسلیحاتی از دولتها و گروههای تروریستی و تروریستپرور که نتیجه آن تاکنون نابودی زندگی دهها میلیون انسان بیگناه در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان بوده چنان بر همگان روشن شده که نیاز چندانی به روشنگری ندارد، تا جاییکه در حال حاضر این کشورها سلطهگری خود را صرفا با تکیه بر زور و جنگافروزی پیش میبرند. در ادامه نمونههایی از نقض آشکار حقوق اولیه انسانها در درون نظام حاکمیتی آمریکا آورده میشود تا نشان دهیم که شعار «دفاع از حقوق بشر» در درون چارچوب حاکمیتی خود آمریکا نیز به مقولهای پوچ و بیمحتواست.
جایگاه اقلیتها در نظام آمریکا
از زمان مهاجرت گسترده سیاه پوستان آفریقایی به آمریکا در دوران استعمار تا زمان کنونی تبعیض نژادی به اشکال مختلف در این کشور علیه سیاهپوستان وجود داشته و این قشر از جامعه آمریکا در زمان کنونی به اشکال مختلف همچنان شاهد نقض حقوق و تداوم برخی تبعیض های نژادی علیه خود از سوی سفید پوستان حاکم بوده اند.
سادهترین راه برای آگاهی از شرایط عمومی زندگی اقلیتهای رنگین پوست در آمریکا مراجعه به آمارهای مراکز رسمی خود آمریکاست؛ طبق اعلام مرکز ملی آمار آمریکا، %14.2 از جمعیت 313.9 میلیون نفری آمریکا را، سیاه پوستان تشکیل می دهند. این تعداد شامل 44456900 نفری می شود که یا سیاه پوست هستند یا دورگه سیاه، از این تعداد جمعیت سیاه پوست، بیشترین تعداد آنها در ایالت های نیویورک (3690417)، تگزاس(3409917) و فلوریدا (3408787) زندگی می کنند و ایالت هایی که درصد قابل توجهی سیاه پوست را در خود جای دادهاند، عبارتند از :منطقه ی کلمبیا (%52 )، می سی سی پی (%38) و لویزیانا (%33).
براساس گزارش همین مراکز آماری آمریکا، %11.8 مردم این کشور زیر خط فقر هستند که این آمار برای سیاه پوستان %28.1 است. این در حالی است که در آمریکا و برای هر خانواده ی 4 نفره، درآمد سالیانه 21756 دلار به عنوان آستانه فقر محسوب می شود. طبق این آمار 2.9 میلیون نفر از سیاهان آمریکا جزو جمعیت بیکاران این کشور هستند.
از دیگر ابعاد تبعیض علیه سیاه پوستان آمریکا برخورد امنیتی و پلیسی با آنهاست. آمارها حاکی از آن است که از هر پانزده مرد سیاهپوست یک نفر زندانی میشود که این رقم برای سفید پوستان 1 به 106 است. بر اساس آمار قضائی آمریکا از هر سه سیاهپوست 1 نفر احتمال دارد که در طول عمرش به زندان برود. همچنین خشونت پلیس نسبت به سیاهان چهار برابر بیشتر از سفید پوستان است. تعداد زنان سیاه پوست نیز که روانه زندان می شوند سه برابر سفید پوستان است. این تبعیض ها حتی نوجوانان سیاه پوست را نیز شامل می شود. هر چند سیاهپوستان 16% از جمعیت نوجوان آمریکا را تشکیل میدهند، 37% از پروندههای آنها وارد روند قضایی میشود و 58% از آنها به زندان بزرگسالان انتقال داده میشوند.
سرکوب خونین اعتراضها
پایگاه روزنامه ایندیپندنت در تاریخ 16 ژوئن 2015 در گزارشی تکاندهنده ضمن بیان اینکه خشونت پلیس آمریکا علیه مردم این کشور و کشتهشدن بی دلیل افراد توسط پلیس تبدیل به امری عادی شده اعلام کرد که با وجود گذشت نزدیک به 170 روز از سال جدید میلادی، پلیس این کشور فقط در 9 روز آدم نکشته است.
شنبه دهم ژانویه، سه شنبه 20 ژانویه، یکشنبه اول فوریه، چهارشنبه 18 فوریه، شنبه 28 مارس، جمعه اول می، شنبه 9 می، دوشنبه 18 می و شنبه 24 می سال 2015 روزهایی در سال 2015 بودند که در آنها پلیس آمریکا فردی را نکشته است.
ایندیپندنت در ادامه میافزاید: نبود آمار دقیق کشتهشدگان در آمریکا سبب شده تا فعالان اجتماعی خود دست به کار شوند و با راه اندازی سایتهایی به جمع آوری اطلاعات قربانیانی بپردازند که به ضرب گلوله پلیس کشته شدند. این آمارها نشان می دهد که بطور میانگین (آمار ثبت شده به همراه گزارش های محلی) سالیانه 928 نفر توسط پلیس آمریکا به قتل می رسند، این در حالیست که تعداد غیرنظامیان آمریکایی کشته شده در عملیات تروریستی در تمام نقاط جهان در یک سال تنها 16 نفر است که نشان میدهد خطر پلیس آمریکا برای مردم این کشور بیش از خطر تمام گروهکهای تروریستی مانند داعش و القاعده و غیره است.
پایگاه «نیوزویک» نیز در 29 دسامبر 2017 در گزارشی به خشونت پلیس آمریکا علیه مردم این کشور در طول سال جاری پرداخته و ضمن بیان این مطلب که بیش از 1100 نفر در طول سال 2017 از سوی پلیس هدف قرر گرفتهاند مینویسد که سیاهپوستان آمریکا بیشترین هدف این خشونتها هستند.
تکنیکهای شکنجه در زندانهای آمریکا
در سالهای گذشته شکنجه و آزار جسمی و روحی بیرحمانه افراد در زندانهای آمریکا همیشه مورد توجه گروههای حقوق بشری مستقل بوده و نسبت به شرایط زیست و نحوه رفتار با زندانیها هشدار دادهاند.
وبسایت «listverse» در ششم آوریل 2017 در گزارشی به قلم «ماری پیال» از شیوههای عجیبی از شکنجه جسمی و آزارهای روحی در زندانهای آمریکا پردهبرداری میکند که به گفته نویسنده برای نخستین بار با شیوههای نقض حقوق بشری در زندانهای آمریکا روبرو شده که بهسادگی نمیتوان توصیف کرد.
«ماری پیال» که خود دادستان عمومی است و از نزدیک شرایط واقعی بسیاری از زندانهای آمریکا و نحوه رفتار با زندانیها روبرو بوده مینویسد: اگرچه به ظاهر به لطف حساسیت رسانههای جمعی و بازتاب شرایط زندانها در روزنامهها، نیاز چندانی وجود ندارد که خود شخص از نزدیک از زندانهای آمریکا بازدید کند. اما مسئله اینجاست که رسانهها، تصویری از زندگی و محل نگهداری زندانیها منعکس میکنند که اغلب با شرایط واقعی و نحوه رفتار مقامات زندان با آنها هیچ تناسبی ندارد. یا اینگونه القا میکنند از آنجایی که فرد مجرم جرمی را مرتکب شده بنابراین نباید نسبت به هرگونه رفتار مقامات زندان با او اعتراضی داشت.
این دادستان آمریکایی در ادامه نوشته خود مینویسد: پیش از آنکه بهسادگی نتیجهگیری کنید که زندانیها مستحق هرگونه بدرفتاری هستند، با برخی از باورنکردنیترین شیوههای شکنجه زندانیها در آمریکا آشنا شوید؛ اعمالی که حتی سنگدلترین اشخاص را هم ترغیب میکند که خواستار اصلاحاتی واقعی در نظام حقوقی و نحوه برخورد با زندانیها در آمریکا شود.
براساس گزارش مستند «ماری پیال» هماکنون روشهای دوش آب داغ، نبرد گلادیاتورها (اجبار زندانیها به مبارزه فیزیکی با هم)، تشنگی و گرسنگیدادن زندانی و همچنین و سلول انفرادی از شیوههای رایج شکنجه در بازداشتگاهها و زندانهای آمریکاست.