به گزارش ایسنا، این روزها که ارزش پول ملی در برابر دیگر ارزهای جهان در حال کاهش است، مسئولان به فکر راهی هستند که بتوانند نقدینگی را از بازار ارز به دیگر بازارها هدایت کنند. یکی از راهکارها افزایش سود سپردههای بانکی است، نرخهایی که در اواسط سال گذشته با بحثهای بسیار زیادی همراه بود و در نهایت تا 15 درصد کاهش یافت. اما بازار متلاطم ارز ظاهرا کار را به جایی کشانده که سیاست گذاران پولی دست به دامان بازار پول شوند تا تقاضا را در بازار ارز کاهش دهند.
اما در عین حال افزایش سود بدون ریسک میتواند سرمایهگذاران را به سمت بازار پول سوق دهد و نقدینگی را در بازار سرمایه کاهش دهد. این در حالی است که بیش از نیمی از شرکتهای بورسی با افزایش نرخ دلار سود حسابداری پیشبینی میکنند. این در حالی است که شرایط خاص اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی میتواند ریسکهای سرمایهگذاری را بالا ببرد و در نهایت سود حسابداری، به سود اقتصادی منجر نشود و رکود در بازار سهام ادامه دار شود.
امروز از ابتدای باز شدن معاملات بورس تهران شاخص کل روند کاهشی را پیش گرفته و با شیبی تقریبا ثابت افت کرد. به طوری که در نهایت این شاخص 370 واحد افت کرد و به رقم 96 هزار و 779 واحدی رسید. همچنین شاخص کل هموزن نیز با افت 61 واحد رقم 17 هزار و 272 واحدی همراه شد.
در بازار سراسر قرمز امروز شاخص آزاد شناور 461 واحد افت کرد و به رقم 103 هزار و 494 واحدی رسید و شاخص بازار اول و بازار دوم هر یک به ترتیب 286 و 666 واحد افت کردند.
فولاد مبارکه اصفهان، سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و پالایش نفت تهران سه نمادی بودند که به ترتیب با 109، 69 و 40 واحد تاثیر کاهش بر شاخص ها داشتند. در طرف مقابل پتروشیمی جم، ملی صنایع مس ایران و مخابرات ایران به ترتیب با 72، 57 و 31 واحد تاثیر مثبت سعی کردند که نگذارند نماگرهای بازار سرمایه بیش از این کاهش یابند.
امروز در گروه فلزات اساسی به جز معدود نمادهایی، مابقی روند کاهشی در قیمت پایانی را تجربه کردهاند و تعدادی از نمادها شاهد افت قیمتی بیش از 3 درصد بودند. در این گروه بیش از 42 میلیون سهم به ارزش حدود 12 میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.
امروز در گروه محصولات شیمیایی نیز اکثریت سهمها شاهد افت قیمت بودند در این گروه حدود 26 میلیون سهم به ارزش تقریبی هفت میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت. در گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای نیز فعالان بازار شاهد افت یک دست سهم شرکتهای این گروه بودهاند البته دو نمادی که در این گروه توانستند از کاهش قیمت سهم در امان باشند، نفت بهران و نفت ایرانول بودند که هر یک حدود 1.5 درصد رشد قیمت داشتند.
در گروه خودرو، ساخت قطعات و همچنین استخراج کانههای فلزی نیز شاهد افت قیمت سهمها بودیم. خودروییها امروز شاهد معامله 123 میلیون سهم به ارزش 15 میلیارد و 500 میلیون تومان بودند.
حجم معاملات بورس تهران امروز نسبتا پایین بود به طوری که ارزش معاملات این بازار به رقم حدود 139 میلیارد تومان رسید و حجم معاملات عدد 631 میلیون سهم و اوراق مالی را تجربه کرد.
در فرابورس ایران نیز آیفکس در روندی کمسابقه حدود 10 واحد افت کرد و به رقم 1097 واحدی رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم 160 میلیارد تومان دست یافت و حجم معاملات این بازار عدد 140 میلیون سهم و اوراق مالی را تجربه کرد. از جمله نمادهای تاثیرگذار در آیفکس میتوان به پتروشیمی مارون، پتروشیمی زاگرس و سهامی ذوبآهن اصفهان نام برد.