ماهان شبکه ایرانیان

دریادار خانزادی:

موشک باران سرزمین های گرفتار داعش،کدام افتخار امنیت سازی را دارد؟

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به حمله موشکی سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس به کشور سوریه گفت: موشک باران سرزمین های گرفتار داعش، کدام افتخار امنیت سازی را دارد؟

موشک باران سرزمین های گرفتار داعش،کدام افتخار امنیت سازی را دارد؟

به گزارش خبرنگار مهر، دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در مراسم اختتامیه اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشور های حاشیه اقیانوس هند با اشاره به حمله موشکی سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس به کشور سوریه گفت: موشک باران سرزمین های گرفتار داعش، کدام افتخار امنیت سازی را دارد؟ باید صداقت داشت و دست از ریاکاری برداشته شود.

وی ادامه داد: در جمع ما تعدادی از کارکنان دلاور ناوهای سهند و سبلان حضور دارند که مورد حمله ناجوانمردانه ارتش آمریکا قرار گرفتند و هنوز پیکرهای همرزمان ما در 2 کشتی جنگی در زیر اب، آرمیده است؛ آمریکایی ها به ما بدهکارند و یک روز باید بدهی خود را بپردازند و آن زمان، دیر نخواهد بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: آنهایی که متعلق به این منطقه نیستند، می دانند که این منطقه ذخایر غنی دارد و اگر کشورهای منطقه از این ذخایر بهره مند شوند، دیگر نمی تواند به دلیل غنی شدن کشورها، برنامه های خود را پیش ببرند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه دریا برای یک ملت، فرصتی بزرگ برای پیشرفت و بهره مندی از منافع آن از طریق بکارگیری همه ظرفیت های در اختیار است، تصریح کرد: آنهایی که به این منبع عظیم متصل هستند فرصتی متناسب برای تعامل با دوستان و استفاده از ظرفیت های دریا دارند اما این فرصت در سایه امنیت معنی پیدا می کند، چیزی که سال هاست موضوع گفتمان مشترکمان است.

وی با اشاره به اینکه 10 سال از آغاز به کار اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند می گذرد، گفت: می توان تغییر را در ابعاد مختلف احساس کرد. تعامل زیادی در سطوح مختلف برقرار شده، فرماندهان، افسران، کارکنان و مجموعه های مختلف نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هن، بیش از پیش در کنار هم قرار گرفته اند و تعامل سازنده ای برقرار شده است.

دریادار خانزادی اظهار داشت: امروز با ایجاد فهم مشترک از دریاهای پیرامون، قابلیت ها و توانایی های یکدیگر که در اثر هم اندیشی و به اشتراک گذاشتن نظرات و آگاهی هایمان به دست آمده گفتمان آیونز کیفی تر، تخصصی تر و حرفه ای تر شده است. دیگر لزومی به تکرار مطالبی نیست که مفروضات دانشی همه ما است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: گفتمان آیونز ما را نسبت به دریا به ویژه اقیانوس هند و مسئولیت اصلی مان یعنی برقراری امنیت جمعی هوشیارتر کرده است. در این مدت ارزش و اهمیت اقیانوس هند اهمیت اقتصاد از طریق دریا امنیت جمعی هوشیارتر کرده است. در این مدت ارزش و اهمیت اقیانوس هند، اهمیت اقتصاد از طریق دریا، اهمیت نیروی دریایی، کارکردهای آن و لزوم برقراری امنیت در دریا آن هم از طریق رویکرد جمعی، ضرورت  به اشتراک گذاشتن اطلاعات و افزایش آگاهی محیطی دریایی، جنبه های مهم، برجسته و پرتکرار گفتمان مشترکان بوده است.

وی افزود: نزدیکتر شدن به هم، تسهیل در گفتگوها، شنیدن نظرات و تلاش برای همراهی بیشتر و حضور موترتر در دریابخشی از کارکردهای مهم اجلاس های آیونز بوده است و آثار آن بر تغییر رویکرد دولت های ساحلی و توجه بیشتر به دریا نیز تا حدی مشهود است.

دریادار خانزادی با بیان اینکه این تغییرات مهم همگی در اثر تعامل و قرار گرفتن در زیر چتر مشترک آیونز تصریح کرد: احساس تعهد به توافقات، هر چند الزام آور نبود اما تاثیرات بسیار مثبت و هم افزایی بر جهت گیری های کلی و اقداماتمان در قبال مسئولیت هایمان در دریا داشته است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: این پیشرفت ها مدیون توجهات، تلاش ها و اقدامات همه فرماندهان، افسران و کارکنانی هستیم که مشتاقانه و مسئولانه در جهت تحقق هدف مشترک یعنی دست یافتن به امنیت جعی، در منطقه و صلح و امنیت پایدار دریایی منطقه ای و جهانی و تردد آزادانه در دریا گرد هم آمدند گفتگو کردند و گام برداشتند.

وی افزود: طی دیروز و امروز هم شاهد بودیم که اغلب شما به افزایش اهمیت دریا و تجارت از طریق آن، لزوم شفاف نمودن قوانین و مقررات و رفع خلاء های قانونی و افزایش پیچیدگی های محیط دریا اشاره کردید واقعیت امر این است که همزمان با رشد و پیشرفت، محیط پیرامون مان نیز تغییر کرده است. افزایش کنشگران، تغییر ترتیبات امنیتی، رشد تصاعدی فناوری های دریایی پایدارکننده که ساخت تجهیزات پیچیده تر دریایی را با سرعت، سهولت، تنوع و کارآیی بیشتر در اختیار قرار می دهند و بسیاری عوامل دیگر موجب شده اند تا با محیط پیچیده تری مواجه باشیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با طرح این پرسش که وقت آن است که از خودمان بپرسیم آیا متناسب با تغییرات محیطی پیشرفت کرده ایم؟ تصریح کرد: آیا روندهایی که با آنها مواجهیم ناشی از تغییراتی است که ما باعث شده ایم؟ یا تنها از آنها تبعیت کرده و تلاش می کنیم آنها را اداره کنیم و آثار نامطلوبشان را کاهش دهیم. آیا چشم اندازها، آینده ای تحت عنوان «کوری دریایی» را موجب می‌شود؟ اگر قرن حاضر را می توانیم قرن دریا بنامیم آیا تلاش هایمان متناسب با نیازهای آن تنظیم شده است؟

دریادار خانزادی خاطر نشان کرد: واقعیت قضیه آن است که حتی اگر در مسیر درست قرار گرفته باشیم اما تلاش و تحرک مان را متناسب با نیازهای قرن دریا تنظیم نکنیم به جای آن که با تولید روندهای لازم آینده مطلوب را رقم بزنیم بی تردید روندهای ناشی از تغییرات پیش بینی نشده را غافلگیر خواهند کرد و آنگاه به ناچار قرن حاضر را باید قرن «کوری دریایی» بنامیم.

وی افزود: با این نگاه طی 10 سال گذشته تلاش کردیم تا در مسیر درست قرار بگیریم تلاش کردیم تا روندها را مهار کنیم و بر آثار نامطلوب آنها مانند دزدی دریایی و شکل گرفتن کانون های ناامنی فائق آییم و این موضوع زمینه را برای افزایش  همبستگی های گروهی فراهم نموده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه همبستگی گروهی، زمینه ساز شکل گیری ائتلاف های سازنده ای است، تصریح کرد: این ائتلاف های سازنده بروز دهنده رفتارهای خطی، شکل گرفتن ترتیبات امنیتی مطلوب و تولید روندهایی است که با تلاش و هزینه کمتر، چشم انداز روشن تری را برای همه بوجود می آورد. سرآغاز آن رسیدن به درک مشترک از محیط اقدام و منافع گروهی است.

دریادار خانزادی اضافه کرد: سخنرانی ها و مباحثی که از آغاز این اجلاس تاکنون بیان شد موید آن است که ما امروز در این مسیر قرار گرفته ایم. اکنون وقت عمل و اقدام مشترک است. کاری که نیروی دریایی بنگلادش با برگزاری موفق رزمایش امداد و نجات، هوشمندانه آن را کلید زد. حالا وقت هم افزایی در عمل است، ترسیم منافع مشترک، تعیین اهداف مشترکف تدوین زبان مشترک، انجام اقدامات مشترک و ترسیم چشم انداز امنیتی مشترک.

وی افزود: در تداوم مسیری که بصورت مشترک ترسیم کرده ایم با حمایت و همراهی شما گام های موثری در جهت تحقق آن بردارد؛ یعنی انجام اقدامات عملی مشترک بر پایه همبستگی گروهی برای کسب آمادگی بیشتر و جلوگیری از غافلگیری محیطی و دستیابی به بالاترین سطح از امنیت پایدار در دریا.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در تشریح برخی از اقدامات صورت گرفته نیز گفت:تشکیل مرکز منطقه ای آموزش و مقابله با دزدی دریایی در چابهار، تشکیل مرکز تبادل اطلاعات آیونز، تشکیل گروه رزمی آیونز، تشکیل گروه امداد و نجات آیونز، برقراری گشت های دریایی و هوایی نوبه ای به منظور تحکیم امنیت در مناطق دریایی کمتر برخوردار، استفاده متقابل از ظرفیت های آموزشی کشورهای عضو آیونز، به اشتراک گذاشتن ظرفیت های فنی و تکنیکی، به اشتراگ گذاشتن ظرفیت های فناورانه برای ساخت تجهیزات پایدارکننده محیط دریایی، برقراری خط ارتباطی آیونز بین فرماندهان نیروهای دریایی به مظور تسهیل در انجام ارتباط مستقیم و بسیاری اقدامات سازنده دیگر که همبستگی و پیوند سازنده میان نیروهای دریایی منطقه را تحکیم می کند، به نحوی که دستیابی به امنیت، بدون حضور دیگران که همچنان متضمن زنجیره کسب ثروت مشروع و بهره مندی ملت ها از منافع دریا باشد. این همان چیزی است که در نتیجه گفتمان و اقدام سازنده و هم افزایی نیروهای دریایی منطقه در بستر آیونز قابل تحقق است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان