در حالی که اعضای حزب اعتماد ملی به دلیل اختلافات درونی که از ماهها پیش در حزب شروع شده، نتوانستند یک کنگره را بدون تنش و درگیری برگزار کنند، در اقدامی فرافکنانه اعلام کردند که گروههای فشار به کنگره آنها حمله کرده اما یکی از اعضای حزب، با رد این موضوع، خود اعتماد ملی ها را گروه فشار توصیف کرد.
به گزارش الف عصر روز جمعه چهارم خرداد، دومین کنگره حزب اعتماد ملی در کانون توحید برگزار شد.
این حزب بعد از 10 سال از اولین کنگره خود در سال 87 ، در حالی دومین کنگره را برگزار کرد که به دلیل اختلافات سیاسی ناتمام ماند.
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید، علی مطهری نائب رئیس دوم مجلس، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران و برخی دیگر از شخصیت های سیاسی در این مراسم حضور داشتند که بعد از سخنرانی شخصیت های سیاسی این مراسم را ترک کردند و ادامه کنگره با دستور برگزاری انتخابات ادامه یافت.
اما اختلافاتی که بین 2 طیف این حزب وجود داشته و دارد، حاشیه هایی ایجاد کرد و با تنش و جنجال و شعار دادن برخی از اعضا، نشان داد که این اختلافات دیگر قابل کتمان نیست.
طیف منتجب نیا و طیف حضرتی .
شاید یکی از ریشه های بروز اختلافات، انتخابات سال گذشته شورای شهر تهران و تلاش برخی از اعضای حزب برای جا دادن نیروهای خود در لیست شورا باشد که بذر کینه در بین هم حزبی ها کاشت.
اختلافاتی که حتی در سال گذشته باعث شد تا رسول متجب نیا قائم مقام دبیرکل حزب از سمت خود استعفاء دهد. گر چه منتجب نیا اسما و ظاهرا در قائم مقامی حزب ماند اما دبیرکل حزب، کارهای اجرایی حزب را به یک شورا واگذار کرد. شورایی به ریاست الیاس حضرتی.
این اقدام، اختلافات درونی حزب را تشدید کرد بطوریکه برخی از مسئولین با دعوت اعضای حزب، جلسات حزبی را به منزل خود برده و در آنجا برگزار می کردند.
در هر حال، سال گذشته 2 طیف هر کدام سعی در کنترل و محدودیت دیگری داشت و این کشمکش ها ادامه داشت تا به کنگره کشیده شد.
اما این اختلافات در کنگره به این صورت بروز یافت که طیف منتجب نیا خواستار برگزاری انتخابات شورای مرکزی و انتخاب دبیرکل و سایر اعضای هیئت رئیسه حزب بودند اما طیف الیاس حضرتی معتقد بودند که برگزاری انتخابات می تواند تا زمان رفع حصر مهدی کروبی دبیرکل حزب به تعویق بیفتد.
بگو مگوها در حالی ادامه یافت که هیچ یک از مهمانان کنگره از جمله مطهری در نشست حضور نداشتند اما برخی از اعضای حزب بلافاصله تنش داخلی حزب که از ماهها پیش شروع شد را به گروههای خاصی منتسب کرده و حتی گفتند که گروههای فشار به جلسه وارد شده و به علی مطهری حمله کردند.
ادعای حمله گروه فشار به کنگره حزب تا بدانجا پیش رفت که بیگدلی یکی از اعضای حزب، حمله گروه فشار به اعضای حزب را رد کرد و در عین حال وی برخی اعضای حزب را گروه فشار توصیف کرد و نوشت: «هیچ حملهای به علی مطهری نشده است و زمانی که تشتت ایجاد شد، شخصیتهای سیاسی سالن را ترک کرده بودند. بعد از اینکه برخی دوستان به برخی کارهای خلاف مقررات اعتراض کردند، آقای محمد جلیلیان به من حمله کرد و اینکه گفته بشود گروه فشار حمله کرده نادرست است. البته اینها هم گروه فشار بودند، اما نه آن گروه فشاری که مصطلح است».!
این کشمکش ها حتی منجر به این شد که برخی از اعضای حز منکر عضویت برخی دیگر در این حزب شده و اعلام کردند که کنگره به دلیل حضور تعداد قابل توجهی از افراد غیر حزبی که قصد دخالت و ایفای نقش در امورات داخلی حزب داشتند، نیمه تمام ماند.
کنگره حزب اعتماد ملی یادآور تنش و جنجالهای اصلاح طلبان در دوران اصلاحات است. دورانی که به گفته رئیس جمهور اصلاحات هر 9 روز در کشور یک بحران بود. بحرانی که خود اصلاح طلبان که هم مجلس در دست آنها بود و هم دولت، آنرا طراحی و اجرا می کردند.
البته اصلاح طلبان شورای فعلی شهر تهران هم نشان دادند که برای آنها قدرت با تنش و جنجال همزاد شده است بطوریکه برای انتخاب شهردار به معیار سیاسی توجه کرده و بعد از شش ماه شهردار منتخب، سه بار استعفا کرد و در نهایت کلانشهر تهران 2 ماه بدون شهردار بود.