به گزارش ایسنا، منطقه قزوین، سعدالله نصیری قیداری، در همایش علمی تخصصی چشمانداز علمی ایران در افق 1404 که روز سهشنبه با حضور مدیران مدرسه ناحیه یک قزوین در کانون فرهنگی تربیتی رشد برگزار شد، تصریح کرد: فرهنگ ما بسیار غنی است، آغاز دانشگاه به سبک جدید را عدهای به ایتالیا و انگلیس نسبت میدهند در حالی که 1800 سال پیش این سبک در شهر جندیشاپور بنا نهاده شده بود.
وی افزود: بعد از دین اسلام نیز این دانشگاه که در آن پزشکی به زبانهای هندی، پهلوی و سوریانی تدریس میشده، فعالیت داشته که این نشان از سابقه درخشان ایران در علم جدید دارد، در علم قدیم نیز ایران در علوم ریاضی، نجوم و سایر علوم با تمدن 11 هزار ساله غنی است و خدمات ارزشمندی را به جامعه بشری در تولید علم و آموزش ارائه داده است.
دبیرکل کمیسیون یونسکو در ایران خاطرنشان کرد: توجه به فرهنگ، هوش و اخلاق خوب از جمله مواردی است که امروزه بشر علیرغم پیشرفت تکنولوژی، به آن نیاز دارد چرا که به فرهنگ و اخلاق بیمهری شده است.
وی افزود: ما امروزه به دنبال تدوین چارچوب عملی آموزش هستیم، سازمان یونسکو سازمانی است که با بیش از 200 کشور همکاری میکند، کشور ایران نیز با یونسکو همکاری دارد و این همکاری در اسناد بالادستی و راهبردهای کلان موجود است.
نصیری یادآور شد: سندی که در یونسکو تدوین شده است با همه کشورها مشترک است اما کشور ما در این سند حق شرط قرار داده است که براساس آن مواردی که با اسناد بالادستی و ارزشهای ما مغایرت داشته باشد، توسط ما اجرایی نمیشود.
وی تصریح کرد: هدف چهارم اهداف 17گانه چارچوب عمل توسعه پایدار سازمان ملل 2030 میگوید، آموزش باکیفیت، فراگیر و مادام العمر باید باشد، خیلی از این اصطلاحات که در یونسکو است در روایات و قرآن ما در 1400 سال پیش مطرح شده بود.
دبیرکل کمیسیون یونسکو در ایران، تصریح کرد: یونسکو اجبار ندارد و این موارد را تشویق میکند اما در دین ما این امر یک فریضه و واجب است و باید اجرایی شود، همانطور که رسالت پیامبر(ص) با کلمه "اقرا" آغاز شده است که نشان دهنده توجه به علم در آغاز بعثت نبی اکرم(ص) است.
وی اظهار کرد: امروز جهان با صرف هزینههای گزاف و جنگهای متعدد به این نتیجه رسیده است که سه ستون آموزش، فرهنگ و علم اهمیت دارد در حالی که اسلام از همان اول بر این موارد تأکید کرده بود، آموزش باعث ایجاد صلح در جهان میشود چرا که جنگ اول در ذهن انسانها آغاز میشود اگر آموزش درست باشد جنگی ایجاد نمیشود.
نصیری خاطرنشان کرد: بشر همواره به دنبال جنگ بوده چرا که آموزش درست ارائه نمیشود و هزینه گزافی برای کشتن آدمها صرف میشود در حالیکه اگر این هزینهها در مدارس و برای معلمها و دانش آموزان صرف شود صلح در جهان حاکم میشود.
وی افزود: در ژاپن برای استخدام معلم سختترین رقابت وجود دارد و حقوق بالایی به معلمان پرداخت میشود و در حال حاضر آموزش اولویت و نگاه امروز جهان است، فرق بین انسان و سایر مخلوقات نیز در فرهنگسازی، آموزش و علم است.
رییس انجمن نجوم ایران تصریح کرد: در قرآن کریم 118 آیه نجومیدر دوره زمین مرکزی نازل شده است، در حالی که زمین مرکز عالم نیست ولی این آیات به مطالبی اشاره کرده است که در عصر جدید به آن رسیدهایم که کسی نمیتواند نسبت به این آیات ایرادی بگیرد.
وی با اشاره به چشمانداز 20 ساله و افق 1404 تصریح کرد: در دهههای اخیر ما رشد خوبی در تولید علم داشتهایم، در سال 2000 میلادی حدود 1400 مقاله isi داشتیم، الان بیش از 40 هزار مقاله داریم، در تاسیس شرکتهای دانشبنیان فعالیت خوبی صورت گرفته است و 25 میلیون دلار از 31 پارک علم و فناوری صادرات داریم و 25 هزار نفر در این مراکز اشتغال دارند.
نصیری یادآور شد: برای اجرای درست قوانین، اعتبارات کافی لازم است تا ما بتوانیم در شرایط امروز با دنیا رقابت کنیم، در حال حاضر اساتید و محققان ما با شرایط موجود و اعتبارات کم، کار جهادی میکنند و موفقیت را به بار میآورند.
وی یادآور شد: معلمان باید دغدغه نداشته باشند تا بتوانند در امر آموزش خوب فعالیت کنند که این امر نیازمند حمایت مسئولان است.