به گزارش ایسنا به نقل از پلاتس، اما وزیر انرژی عربستان سعودی توضیح نداد این افزایش تولید چگونه میان 24 کشوری که در توافق کاهش تولید مشارکت کردهاند، تقسیم خواهد شد.
فالح پس از دیدار کمیته که پنج ساعت طول کشید، گفت: طبیعتا افزایش تولید به صورت تدریجی صورت خواهد گرفت. کشورهای معدودی میتوانند به این کار اقدام کنند. تصور میکنم چند هفته طول خواهد کشید تا این حجم اضافی وارد بازار شود؛ بنابراین انتظار ندارم که بازار شوکه شود.
اوپک و 10 کشور تولیدکننده خارج از این سازمان شامل روسیه، سرگرم اجرای توافقی برای محدودیت عرضه به میزان 1.8 میلیون بشکه در روز هستند، اما در مواجهه با نگرانی کشورهای مصرف کننده بزرگ نسبت به بالا رفتن بیش از حد قیمتها، عربستان سعودی و روسیه اعلام کردهاند محدودیت تولید را برای جبران هر گونه شکاف در عرضه تسهیل خواهند کرد؛ اما ایران با افزایش سهمیههای تولید مخالف بوده و اصرار دارد که اعضا نباید سهم بازار کشورهای دیگر را غصب کنند.
بیژن زنگنه - وزیر نفت ایران - با وجود این که به دیدار کمیته نظارتی اوپک و غیراوپک دعوت شده بود، پس از یک ساعت از آن خارج شد.
فالح در اظهاراتی را که در ابتدای دیدار کمیته نظارتی داشت، گفت: پیشبینی میکنم کمبود عرضه به میزان 1.7 میلیون بشکه در روز در ماههای آینده ایجاد شود و ائتلاف اوپک و غیراوپک برای جلوگیری از افزایش قیمتی که به تقاضا لطمه خواهد زد، باید به این مساله رسیدگی کند.
فالح پیشبینی کرد که تقاضا در نیمه دوم سال دو میلیون بشکه در روز بالاتر از نیمه اول خواهد بود. در این بین تولید اوپک و غیر اوپک 2.8 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است که یک میلیون بشکه در روز بالاتر از میزانی بود که در ابتدا هدف گذاری شده بود.