خبرگزاری ایسنا: پترا بوسه هوبر، کشیش پروتستان، در مراسم نیایش در کلیسای فریدریش در شهر برلین، پیش از تحویل بقایای اجسادی که آلمان در زمان استعمار نامیبیا از این کشور خارج کرده بود، سخنرانی کرد و به رویدادهای استعمار آلمان در این کشور پرداخت.
پترا بوسه هوبر گفت: ما میخواهیم به همراه بازماندگان قربانیان، حوادث آن دوران را زنده نگاه داریم و با صراحت برای به رسمیت شناخته شدن قتلعام و غلبه بر بیعدالتیِ صورت گرفته از سوی استعمار آلمان و ادامه این وضعیت پس از آن دوران بکوشیم.
میشله مونتهفرینگ، وزیر مشاور آلمان در امر سیاست فرهنگ جهانی در وزارت امور خارجه این کشور، در این مراسم شرکت کرده بود. مونتهفرینگ مسئول تحویل بقایای اجساد بود.
در مجموع بقایای 27 جسد در دوران سیاست استعماری آلمان در نامیبیا که آن زمان آفریقای جنوب غربی نام داشت، توسط قوای آلمان در سالهای 1884 تا 1915 میلادی از این کشور به سرقت رفت. حال این بقایا به مقامات این کشور پس داده میشوند.
در سالهای 1904 تا 1908 میلادی نیروهای آلمانی اقوام "هررو" و "ناما" را به خاطر قیام علیه استعمار آلمان سرکوب کردند. در جریان این سرکوب و پس از آن دهها هزار تن از اعضای این دو قوم به دستور نیروهای آلمان در نامیبیا قتلعام شدند.
بر اساس گزارش دویچه وله، برآورد شده است که در پی این اقدام نیروهای استعمارگر آلمانی تا 70 هزار نفر از اعضای این دو قوم قربانی شدند. مورخان اعلام کردهاند که این اقدام آلمان در نامیبیا نسلکشی بوده است.
تاکنون بازماندههای اجسادی که آلمان در زمان استثمار نامیبیا از این کشور خارج کرده بود، در مجموعههای علم انسانشناسی این کشور از جمله در شهرهای برلین، گرایفزوالد، ینا، هانوفر و هامبورگ نگهداری میشدند.
مدتی است که تحویل بازماندههای اجساد میان دو کشور آغاز شده است. قرار است این بقایای اجساد فردا (پنجشنبه) از طرف یک هیأت آلمانی به ویندهوک، پایتخت این کشور منتقل شده و روز جمعه طی مراسمی رسمی به مقامات این کشور تحویل داده شوند.
همزمان با مراسم تحویل بقایای اجساد در کلیسای فریدریش در برلین، نمایندگان اقوام "هررو" و "ناما" دست به تظاهراتی مسالمتآمیز زدند. تظاهرکنندگان نسبت به پرداخت بسیار اندک غرامت به بازماندگان قربانیان این نسلکشی شکایت داشتند.