باید توجه داشت که ایران جایگاه برتری در میان کشورهای خاورمیانه در زمینهی کیفیت عملهای جراحی زیبایی دارد. بنابراین جا دارد این پرسش مطرح شود که تا چه میزان «قانون زیبایی» پیشنهاد شده توسط مجلس شورای اسلامی از گرایشهای غیرعادی به «زیبایی» در کشور جلوگیری میکند و جراحان زیبایی ایرانی دیدگاهشان در خصوص این موقعیت چیست؟
به گزارش ، فردانیوز نوشت: اسپوتنیک در گزارشی به شیوع عمل های زیبایی عجیب در ایران پرداخته است. این رسانه در بخشی از گزارش خود می نویسد: احتمال دارد به خاطر گسترش شیوع عملهای جراحی زیبایی قانونی برای این گونه عملها وضع شود. طبق نظر قانونگذاران ایرانی، عملهای به اصطلاح «گوش الفی»، «چشم گربهای»، «دماغ خوکی» و «لب شتری» عملهای جراحی شایعی شدهاند که باید جزو فهرست عملهای «افراطی» قرار گیرند.
حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتگویی با اسپوتنیک اشاره کرد که « ایران انجام دهندگان این کارها را طبق قانون مجازات کیفری تنبیه میکند: 74 ضربه شلاق یا 10 تا 60 روز زندان، همینطور پزشکان جراحی که اینگونه عملهای جراحی را انجام دهند هم به دست عدالت سپرده میشوند و مجوز کارشان لغو میشود.»
باید توجه داشت که ایران جایگاه برتری در میان کشورهای خاورمیانه در زمینهی کیفیت عملهای جراحی زیبایی دارد. بنابراین جا دارد این پرسش مطرح شود که تا چه میزان «قانون زیبایی» پیشنهاد شده توسط مجلس شورای اسلامی از گرایشهای غیرعادی به «زیبایی» در کشور جلوگیری میکند و جراحان زیبایی ایرانی دیدگاهشان در خصوص این موقعیت چیست؟
شاهین محمدصادقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جراح پلاستیک و نماینده و سخنگوی سابق مجلس ایران در مصاحبهای با اسپوتنیک سعی کرد به این سؤالها پاسخ گوید.
صادقی: تاکنون، پیشنویس قانون در بولتن کمیسیون بهداشت مجلس منتشر نشده است. پیش از آنکه قانون به اجرا گذاشته شود باید نظر تأیید سایر کمیسیونهای مجلس را هم بگیرد تا قانون نهایی شکل بگیرد. به عنوان مثال، تأیید معاونت پارلمانی ادارهی غذا و دارو بسیار مهم است. اما به طور کلی من معتقدم این اقدام درست و خوبی است که از شکل و قیافه انداختن ظاهر آدمها جلوگیری کرد. اما بههرحال من باید اشاره کنم که خود جراحان پلاستیک گاهی مشکلی با حل مشکلات در جراحی ندارد حتی به طرق غیرمعمول.
اما ما در ایران اعتقاد داریم که جراحی پلاستیک یک دانش است و بر اساس اصول پزشکی عمل میکند. ما جراحیهای غیر معمول و غیر اخلاقی را نمیپذیریم و امیدواریم که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیگر سازمانهای مربوط، اقدامات جدی برای جلوگیری از گسترش اینگونه اعمال جراحی غیر معمول انجام دهند. این قضیه برای تصویر کشور ما در رشتهی جراحی پلاستیک بسیار تعیینکننده است.
اسپوتنیک: اگر این قانون تصویب بشود آیا فقط بر روی ایرانیها اجرا خواهد شد؟ آیا استثنائی برای خارجیهایی که برای انجام این عملها به ایران میآیند قائل میشود؟ چون متخصصان ایرانی در زمینهی جراحی پلاستیک و زیبایی جزو باتجربهترینها و باکیفیتترینها هستند.
صادقی: ما پزشکان بسیار ماهری داریم که در پیوند اعضا، طب سنتی و جراحی پلاستیک تخصص دارند. اول از همه، سطح بالای تجربهی پزشکان و اعتبار و شهرت جهانی آنها و همینطور قیمتهای جذاب برای این خدمات در ایران با دیگر کشورها باید مقایسه شود.
به همین دلیل به منظور محافظت از «برند» کیفیت و رضایت بیمار، اصول اساسی پزشکی باید رعایت شود. باید به همهچیز رویکردی علمی داشت. انواع «افراطی» یا غیر معمول جراحی زیبایی در چارچوب علمی و استانداردهای اخلاقی نمیگنجد. به علاوه، انجام چنین عملهایی تصویر و حسن شهرت پزشکی در کشور ما را خراب میکند. به این دلیل ما خواستار این هستیم که استثنائی در کار نباشد.
اسپوتنیک: میزان و مقدار انجام چنین عملهای غیر معمولی در ایران در حال حاضر چقدر است؟
صادقی: در حال حاضر تعداد چنین عملهایی خیلی بالا نیست، با این حال خیلی هم کم نیست: تقریباً یک عمل از هر هزار عمل. اما حتی این تعداد هم از نظر ما زیاد است. از چنین مدهای غیراخلاقی باید جلوگیری کرد.