شناسه : ۱۷۹۱۳۱۹ - دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۴:۱۸
رشد ۱.۴درصدی صادرات خدمات در جهان
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در شرایطی که میزان صادرات کالایی کشورها در تجارت بینالمللی، کاهشی منفی دو درصدی را نشان میدهد، صادرات خدمات توانسته عملکرد ضعیف خود در فصل نخست سال جاری میلادی را جبران کند و به رشد بیش از یک درصد برسد.
این در حالی است که در فصل نخست سال 2019، این شاخص تنها رشدی 0.1 درصدی را ثبت کرده بود. اهمیت آمار جدید از صادرات خدمات در سطح بینالملل این است که پس از چند فصل کاهشی شدن وضعیت رشد، بار دیگر سرعت رشد افزایش یافته است. صادرات خدمات در فصل دوم سال 2018، رشدی بیش از 10 درصدی داشت و این عدد در فصل سوم سال قبل به 4.7 و در فصل چهارم این سال به سه درصد کاهش یافته بود.
اصلیترین شاخصی که به افزایش سرعت رشد صادرات خدمات کمک کرده، گردشگری بوده است. این بخش که در فصل نخست سال 2019، با رشد منفی 1.3 رو به رو شده بود، در سه ماهه دوم سال رشد مثبت 0.8 درصدی را تجربه کرده است. با این وجود وضعیت حمل و نقل در این شاخص همچنان مثبت نیست و از رشد مثبت 9.5 درصد در سال گذشته، در فصل دوم امسال نیز رشد منفی 0.4 درصدی را تجربه کرده است. در بخش سایر خدمات نیز رشد مثبت 2.2 درصدی به ثبت رسیده است.
در فصل مورد بحث، منطقه آسیا و اقیانوسیه بهترین عملکرد را داشته و رشد 4 درصدی در صادرات خدمات را به ثبت رسانده است و این صادرات در آمریکای لاتین و اروپا ثابت باقی مانده است.
بیشترین میزان صادرات خدمات در جهان به ایالات متحده آمریکا با 203 میلیارد دلار تعلق دارد. انگلستان با 93، آلمان با 83، فرانسه با 71 و هلند با 64 میلیارد دلار در رتبههای بعدی بیشترین صادرات خدمات هستند. در میان کشورهای توسعه یافته تنها ژاپن از آسیا توانسته 51 میلیارد دلار صادرات خدمات داشته باشد.
در میان کشورهای در حال توسعه، چین با فاصلهای زیاد بهترین عملکرد را داشته و با رشد 2.5 درصدی، 69 میلیارد دلار صادرات خدمات داشته است. پس از چین، هند با 52 میلیارد دلار، سنگاپور با 45 میلیارد دلار، کره جنوبی با 27 میلیارد دلار و هنگ کنگ با 26 میلیارد دلار در رتبههای بعدی هستند. هیچ یک از کشورهای حاضر در خاورمیانه در رتبههای بالای این فهرست قرار ندارند.
در میان واردکنندگان اصلی خدمات نیز آمریکا با 156 میلیارد دلار، اصلیترین واردکننده در میان کشورهای توسعه یافته است و پس از آن ایرلند با 97، آلمان با 87، فرانسه با 64، انگلستان با 62 و هلند با 59 میلیارد دلار در ردههای بعدی هستند.
در میان کشورهای در حال توسعه، چین با 125 میلیارد دلار، اصلیترین واردکننده خدمات در این گروه است و پس از آن سنگاپور با 46، هند با 46 و کره جنوبی با 32 میلیارد دلار در ردههای بعدی هستند. عربستان سعودی با واردات 18 میلیارد دلار، تنها کشور حاضر در خاورمیانه در فهرست بیشترین واردکنندگان خدمات است.