ماهان شبکه ایرانیان

رییس سندیکای برق:

موفقیت دولت یازدهم در تبدیل عمیق ترین رکود به رشد اقتصادی/ لزوم توجه به صنایع پایین دستی

تهران- ایرنا- عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و رییس سندیکای برق گفت: دولت یازدهم در تبدیل عمیق ترین رکود به رشد اقتصادی موفق عمل کرده است و این رشد می تواند با توجه بیشتر به صنایع پایین دستی متوازن شود.

موفقیت دولت یازدهم در تبدیل عمیق ترین رکود به رشد اقتصادی/ لزوم توجه به صنایع پایین دستی
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیرضا کلاهی» امروز (یکشنبه) در جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به حضور باشکوه مردم در پای صندوق های رای، تصریح کرد: در این انتخابات مردم نشان دادند که به وعده پول «نه» گفتند و خواهان رشد و توسعه کشور با سیاست های معقول اقتصادی اند.
وی ابراز امیدواری کرد این رای بالا سنگ بنایی برای شتاب بخشی به اصلاحات اقتصادی باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران بیان داشت: در کوران انتخابات نگران وعده های عوام فریبانه بودیم و یکی از دلایل اقبال بخشی از جامعه به این شعارها، بهبود نیافتن محسوس وضعیت معاش مردم و بحران بیکاری بود.
وی تصریح کرد: با وجود موفقیت دولت در تبدیل عمیق ترین رکود اقتصادی به رشد در دولت یازدهم، اما این رشد متوازن نبود؛ بلکه به طور عمده مربوط به بخش های نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع بالادستی بود.
کلاهی گفت: امروز هزاران واحد کوچک و متوسط که می توانند موتور محرک ارزش افزوده و اشتغال باشند، کماکان در بحران به سر می برند و از این رشد بی بهره مانده اند.
وی اظهار داشت: یکی از دلایل این مساله، تمرکز بیش از حد منابع مالی و مدیریتی به صنایع بالادستی و شرکت های بزرگ بود و توجه خاصی به صنایع پایین دستی نشده است.
رییس سندیکای برق ایران افزود: در حالی که صنایع بالادستی از ده ها میلیارد دلار یارانه آشکار و پنهان نفت، گاز، انرژی، خوراک و ... برخوردارند، اما در 10 سال اخیر از این خوان نعمت چیزی به صنایع پایین دستی نرسیده و شاهد کاهش سرمایه گذاری در صنایع کوچک و متوسط بوده ایم.
وی ادامه داد: امروز تولیدات صنایع مادر که باید به مزیت نسبی، اشتغال و ایجاد ارزش افزوده تبدیل شود، با قیمت های پایین صادر می شوند و مزیت نسبی و اشتغال برای همسایگان ایجاد می کنند.
کلاهی ابراز امیدواری کرد در دولت دوازدهم شاهد تغییر مسیر باشیم و وزارتخانه ها توجه بیشتری به استراتژی صنعتی کشور داشته باشند و مسیر رشد و توسعه صنایع غیرنفتی و دارای ارزش افزوده را هموار کنند.
وی با اشاره به قابلیت های بالای صنعت برق بویژه سهم 95 درصدی آن از صادرات خدمات فنی و مهندسی و سالیانه 600 میلیون دلار صادرات کالاهای صنعتی، اظهار داشت: این صنعت با توان بالقوه خود فاصله زیادی دارد.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به برخی آمارها در حوزه سیم و کابل، گفت: با وجودی اینکه پنج درصد ذخایر مس جهان در ایران وجود دارد و کشورمان جزء 10 تولید کننده برتر پتروشیمی جهان است، اما صادرات سیم و کابل کشورمان سالیانه 150 میلیون دلار برآورد می شود که در مقایسه با صادرات 2.3 میلیارد دلاری ترکیه (که از هیچ یک از امکانات و منابع طبیعی ما برخوردار نیست) ناچیز است.
وی تصریح کرد: در صورت رفع موانع و مشکلات اساسی بویژه مشکلات مالی، صنعت برق کشور قابلیت صادرات 10 میلیارد دلاری کالاها و خدمات در کوتاه مدت و 30 میلیارد دلاری در بلندمدت برخوردار است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:

https://t.me/irnaeco
اقتصام **3065*2025*خبرنگار: محمد ملک دار ** انتشار: لیلا جودی
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان