ماهان شبکه ایرانیان

مضرات سیگار کشیدن بخش دوم

۱-اغلب فیلترهای سیگار زیست فروپاش (تجزیه پذیر در طـبیعت) نبوده و درواقع ۹۵ درصد آنها از جنس پلاستیک سلولزاستات مـی باشند، که سالها طول میکشد تا در طبیعت تجزیه و به چرخه محیط زیست بازگردند.

مضرات سیگار کشیدن - بخش دوم

اثرات سوء و مضرات سیگار بر محیط زیست:

1-اغلب فیلترهای سیگار زیست فروپاش (تجزیه پذیر در طـبیعت) نبوده و درواقع 95 درصد آنها از جنس پلاستیک سلولزاستات مـی باشند، که سالها طول میکشد تا در طبیعت تجزیه و به چرخه محیط زیست بازگردند.

2-در تـه سیـگارهــا بیـش از 165 مـاده شیمیایی وجود دارد کــه حـــیوانات کوچک و پرندگان ممکن است آنها را با غذا اشتباه گرفته و ببلعند.بلعیدن ته سیگار منجر به سوء تغذیه، بی اشتهایی و یا مصرف نکردن غذا در حیوان و یا پرنده می شود. چراکه ته سیگار میتواند مجاری گوارشی را مسدود و از هضم غذا جلوگیری کند. و یا با گیر کردن و انباشته شدن در مجاری گوارشی حیوان احساس سیری و پری کاذب کرده و از غذا دست بکشد.

3-ته سیگارها برای تجزیه شدن در طبیعت حداقل به 5 سال زمان نیازدارند.

4-فرآیند خشک کردن برگهای تنباکو و یا تهیه کاغذ برای کاغذ سیگار یکی از عوامل جنگل زدایی به ویژه در جوامع توسعه نیافته میباشد.

مواد شیمیایی خطرناک موجود در سیگار:

سیگار حاوی 4000 ماده شیمیایی میباشد. تنباکو حاوی بیش از 60 ماده سرطانزا و بیش از 700 ماده افزودنی (نگهدارنده ها، طعم دهنده ها) است.

چند ترکیب سرطانزا در سیگار:

1-بنزوپیرین(benzopyrene): این ماده در پی احتراق ناقص مواد ارگانیک تولید میشود. بسیار جهش زا و سرطانزا میباشد.

2-نیتروزامین(nitrosamine): از واکنش نیکوتین و سایر ترکیبات با نیتریت تنباکو تولید میشود. این ماده نیز سرطانزا است.

فهرستی از مواد سمی موجود در تنباکو و دود سیگار:

1-استون(acetone): مایع فرار و معطری است که به عنوان حلال به کار میرود (مثلا درلاک پاک کن های ناخن). استون به پوست، دهان، کلیه ها، کبد و اعصاب آسیب رسانده و باعث نواقص مادرزادی میشود.

2-آلومینیوم(aluminium): باعث درماتیت تماسی (التهاب پوست) و آلزایمر میشود.

3- آمونیاک(ammonia):در تماس با آلوئول های ششها یک ماده بسیار خورنده است.

4-آرسنیک(arsenic): یک ماده بسیار سمی است که در حشره کش ها و آفت کش ها استفاده میشود. باعث مسمومیت و آسیب به ارگانهای بدن گردیده و میتواند سرطانزا نیز باشد. این ماده در مرگ موش موجود است.

5-بنزن(benzene): یک ترکیب آروماتیک است که از ذغال سنگ و نفت خام بدست می آید و به عنوان حلال مصرف میشود. سرطانزا بوده و میتواند باعث خواب آلودگی، افزایش ضربان قلب، گیجی، سردرد، سرگیجه، افزایش فشار خون، لرز، استفراغ، بیهوشی و مرگ میشود.

6- کادمیوم(cadmium): این ماده در ساخت باطری ها کاربرد داشته و باعث ایجاد مشکلات مجاری تنفسی و کلیه ها، آسیب به کبد، پوکی و نرمی استخوان میشود. میتواند سرطانزا نیزباشد.

7-کافئین(caffeine): باعث افزایش انرژی و بی قراری میشود. (به مقاله مضرات کافئین رجوع کنید)

8-منواکسید کربن(co): گاز بی بو و بی رنگی است که بسیار کشنده و سمی میباشد. باعث سرگیجه، سردرد، بیهوشی، نارسایی تنفسی و مرگ میشود. منواکسید کربن اکسیژن رسانی به عضلات، مغز و نسوج بدن را کاهش داده و سبب میگردد قلب و بدن سخت تر کار کنند.

9-کلرفرم(chloroform):باعث ایجاد مشکلات کبدی و کلیوی،نواقص مادرزادی و مشکلات پوستی میشود.

10-مس(copper):در عملکرد طبیعی برخی آنزیم های بدن اختلال ایجاد میکند.

11-سیانید/هیدروژن سیانید(hydrogen cyanide/cyanide): باعث ایجاد کما، تشنج، آپنه، ایست قلبی، غش، سرگیجه، اضطراب، استفراغ، تعرق، ضعف در انگشتان پا و دست، مشکلات حرکتی، تاری دید، ناشنوایی و اختلال در عملکرد غده تیروئید میشوند.

12-د.د.ت(DDT): پیشتر به عنوان حشره کش کاربرد داشته است. باعث ایجاد تومور به ویژه در کبد میشود.

13-اتانول(ETHANOL): اثرات الکل بر بدن. (به مقاله مضرات الکل رجوع کنید)

14-قرمالدهید(FORMALDEHYDE): یک ماده بی رنگ و بسیار سمی میباشد که برای حفظ اجساد استفاده میشود. باعث آزار چشمها و پوشش مخاطی، اشک ریزش، سردرد، سوزش گلو، اشکال در تنفس، مشکلات پوستی، افزایش اسیدیته خون، تنفس کم عمق و سریع، کاهش دمای بدن، کما و مرگ میشود. این ماده سرطانزا نیز میتواند باشد.

15-سرب(LEAD): باعث کاهش ضریب هوشی، تهوع، درد شکم، تحریک پذیری، بی خوابی، بی حالی شدید، سردرد، تشنج، کما، یبوست، استفراغ، کاهش اشتها، کم خونی، مشکلات کلیوی و تولید مثلی، کرامپ، پرفعالیتی مزمن، مسمومیت مغزی، ناتوانی در یادگیری و آسیب به لثه ها میشود.

16-منیزیوم(MAGNESIUM):باعث اسهال و تحریک چشمها میشود.

17- متانول(METHANOL): باعث نابینایی، نواقص مادرزادی، سردرد، سرگیجه، استفراغ، گیجی، نارسایی تنفسی، بیهوشی و مرگ میشود.

18-جیوه(MERCURY):باعث آسیب به دهان،لثه ها،دندانها،مغز ،آسیب به سیستم عصبی و غدد درونریزو نواقص مادر زادی میشود.

19-وینیل کلراید(VINYL CHLORIDE): باعث سردرد، از دست رفتن هماهنگی بدن، توهم، بیهوشی، نارسایی تنفسی، سرطان کبد، تحریکات پوستی، مرگ و نواقص مادرزادی میشود.

20-نیترات پتاسیم(POTASSIUM NITRATE):باعث مشکلات قلبی و یا تشدید آنها میشود.

21- تولوئن(TOLUEN): یک ماده بسیار سمی است که در رقیق کننده های رنگ( تینر) مورد استفاده قرار میگیرد.

22- تار و یا قطران(TAR): تار ترکیبی صمغ مانند، قهوه ای  و چسبناک است و از صدها ماده شیمیایی مختلف (هیدروکربنهای پلی آروماتیک، آمین های آروماتیک و ترکیبات غیر ارگانیک) که بسیاری از آنها سمی، سرطانزا و جهش زا میباشند، تشکیل یافته است. تاراز سوختن تنباکو و سایر مواد گیاهی حاصل میشود. تار ذرات ریزی میباشد که هنگام پک زدن به سیگار وارد ریه ها شده و در آنجا تجمع می یابد. در حدود 70 درصد تار موجود در دود سیگار درون ریه ها رسوب میکند. تار مانند دوده موجود در دودکش، درون ریه های شما را بصورت یک لایه ی چسبناک می پوشاند. فردی که روزانه 20 نخ سیگار دود میکند سالانه 210 گرم (یک فنجان پر) تار وارد ریه های خود میکند. بو و رنگ سیگار مربوط به تار است. تار همچنین بروی پرزهای (سیلیا و یا مژکها)  ریه ها چسبیده و عملکرد طبیعی آنها را مختل میکند. این پرزها با حرکت روبه بالا باعث خارج شدن مواد زاید، میکروبها، گردوغبار و آلودگی ها از ریه ها میشوند. تار میتواند بروی لباس و یا پوست بدن نیز بچسد. آخرین پک سیگار دو برابر بیشتراز نخستین پک  سیگار حاوی تار میباشد.

23- گازهای بوتان (گاز فندک)، اتان،متان، پروپان و دی اکسید کربن.

24- نیکوتین (به مقاله مضرات نیکوتین  رجوع کنید)

25- فلزات روی، آهن و نیکل.

26-آکریلامید(ACRYLAMIDE): یک ماده بسیار سمی است که در حیوانات سرطانزا میباشد. باعث تحریک پوشش مخاطی، تعریق، تهوع، کرختی، اشکال در تکلم، ضعف دست ها و پاها و آسیب به غدد دستگاه تولید مثلی مردان شود.

27-پولونیوم(POLONIUM):یک ماده رادیواکتیو و سرطانزا میباشد.

28-آکرولئین(ACROLEIN): بسیار سمی و مرگبار است. در سلاحهای شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد، چراکه بسیار اشک آور و تحریک کننده ریه ها است.

29-نفتالین(NAPHTHALENE): در تهیه مواد منفجره، رنگدانه های رنگ و گلوله نفتالین (ضد بید) کاربرد دارد.

برخی از مواد افزودنی در تنباکوی سیگار:

مخمر، سرکه، اوره، انواع روغن ها، انواع الکل ها، قندها، نشاسته، نمک، جوش شیرین، گلیسیرین، کاکائو، کافئین، فیبر، پودر میوه ها، انجیر، کشمش، وانیل، آب، عسل، شکلات، کره، موم.

این مواد به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده، افزایش رطوبت و ملایم ساختن طعم سیگار مورد استفاده قرار میگیرند.

مضرات استعمال سیگار:

1-ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، ایست قلبی، سکته ها، پرفشاری خون و تنگی عروق. ریسک حمله قلبی درافراد سیگاری زیر 40 سال 5 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است.

2-بیماریهای انسدادی مزمن ریوی نظیر آمفیزم (در این بیماری کیسه های هوایی و یا حبابچه های ریه ها بزرگ و گشاد میشوند که منجر به کاهش کارایی ریه ها، کاهش دریافت اکسیژن، تنگی نفس، ترکیدن کیسه های هوایی، عفونت ریه و بزرگ شدن قفسه سینه میشود)، برونشیت مزمن (به التهاب و تخریب راه های هوایی گفته میشود که به تنگی راه های هوایی، اشکال در تنفس، تنگی نفس، سرفه های مزمن و خلط چسبناک و غلیظ منجر میگردد)، کاهش ظرفیت ششها و سرطان ریه.

3-نواقص مادرزادی، تولد نوزاد کم وزن، تولد جنین مرده، کاهش جریان خون به جنین داخل رحم وافزایش سقط جنین. نوزادان زنان سیگاری حدود 200 گرم سبکتر از نوزادان زنان غیر سیگاری میباشند. زنانی که سیگار میکشند، احتمال اینکه نوزاد مرده بدنیا آورند 33 درصد بیشتر است.

4-سرطان های دهان، حنجره، زبان، لب ها، گلو، مثانه، پانکراس، مری، معده، کلیه و دهانه رحم.

5-افزایش حاملگی های خارج رحمی، تاخیر در آبستن شدن زنان، یائسگی زودرس(سیگار یائسگی را5 سال به جلو می اندازد)، افزایش دردهای قاعدگی.

6-آب مروارید (استعمال 20 نخ سیگار در روز شانس ابتلا به آب مروارید را دو برابر میکند) ، آسیب به اعصاب چشم، سوزش چشمها و اشک ریزش.

7-کاهش قوه حافظه و توانایی های شناختی.

8-بیماری برگر(BUERGER) که باعث ترومبوز (لخته خونی) در سرخرگ ها و سیاهرگ های دست و پا میشود و میتواند به قانقاریا و قطع عضو نیز بیانجامد.

9-ناتوانی جنسی در مردان و کاهش اسپرم مردان.

10-کند شدن جریان خون به اندامها.

11-تضعیف سیستم ایمنی بدن. سیگاری ها بیشتر به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیگر بیماریهای عفونی مبتلا میشوند و دوره نقاهت آنها نیز طولانی تر است.

12-چین و چرک پوست به علت کاهش جریان خون به پوست.

13-افزایش احتمال ابتلا به عارضه پوستی پسوریازیس. افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری ممکن است به پسوریازیس مبتلا شوند.

14-افزایش پوسیدگی دندانها، بیماریهای لثه ای و زرد شدن دندانها. سیگار تعادل شیمیایی درون دهان را بر هم زده و تشکیل پلاک و زرد شدن دندانها را تسهیل میکند.

15-افرادی که سیگار برگ و یا پیپ میکشند دود کمتری را به ریه های خود فرو میبرند و نسبت به افرادی که سیگار معمولی استعمال میکنند کمتر به سرطان ریه مبتلا میشوند (البته نسبت به افراد سیگاری و نه غیر سیگاری). اما ریسک ابتلا به سرطان دهان، حنجره و مری در آنها بیشتر است.

16-افرادی که تنباکوی جویدنی و انفیه تر استعمال میکنند بیشتر به سرطانهای دهان، مری و حنجره مبتلا شده و آسیب های بسیار جدی ای به دندانها و لثه های خود وارد میسازند.

17-بوی بد دهان، بد رنگ شدن دندانها و تحلیل استخوانهای فک و دندانها.

18-کاهش و یا از دست رفتن احساس چشایی و بویایی، تغییر در میزان ترشح بزاق دهان، خشکی دهان.

19-تغییر رنگ قهوه ای و یا زرد رنگ ناخنها و انگشتان دست.

20-تشدید سوزش سر دل و ترش کردن.

21-سیگار کشیدن احتمال لخته شدن خون را افزایش میدهد.

نکات مهم دیگر:

1-خطر سکته در مردان 35 تا 64 ساله ای که سیگار میکشند 4 برابر بیشتر از مردان غیر سیگاری است.

2-خطر سکته در زنان 35 تا 64 ساله ای که سیگار میکشند 5 برابر بیشتر از زنان غیر سیگاری است.

3-مردان سیگاری 22 بار و زنان سیگاری 12 بار بیشتر از غیر سیگاری ها احتمال دارد بر اثر سرطان ریه فوت کنند.

4-60 درصد قربانیان سرطان ریه ظرف 1 سال و 80 درصد آنها ظرف 3 سال پس از تشخیص جان می سپارند.

5-87 درصد سرطان های ریه به علت استعمال سیگار میباشد.

6-1/3 تمام سرطانهایی که به مرگ منتهی میشوند مرتبط با کشیدن سیگار است.

7-48 درصد مردان و 10 درصد زنان جهان سیگار میکشند.

8-هر 6  ثانیه در جهان یک نفر به علت مصرف سیگار فوت میکند.

9-دود سیگاری که در فضا پخش میشود، نسبت به دودی که به درون ریه ها کشیده میشود حاوی 2 برابر نیکوتین و 5 برابر منوکسید کربن بیشتر است.

10-افرادی که به تازگی به سیگار روی آورده اند معمولا دچار حالت تهوع، سرگیجه و افزایش ضربان قلب میشوند. اما این علایم پس ازاستعمال های مکررسیگار وایجاد تحمل نسبت به نیکوتین بتدریج محو میشوند.

11-چنانچه نیکوتین بطور آهسته جذب بدن گردد بیشتر خاصیت آرام بخشی و چنانچه به سرعت جذب گردد بیشتر محرک است. به همین علت افرادی که پیپ و سیگار برگ میکشند، پس از استعمال بیشتراحساس آرامش و تمدد اعصاب میکنند، اما افرادی که سیگار میکشند بیشترخاصیت محرک بودن نیکوتین را احساس میکنند.

12-اغلب کمپانی های تولید سیگار، سیگارهای خود را به گونه ای از تنباکو پر میکنند که برگهای بلند تنباکو که مضرات بیشتری دارند در انتهای سیگار و برگهای کوتاه تنباکو که کمتر ضرردارند را در سرلوله سیگار قرار میدهند. این سیگارهای هیبرید خاصیت اعتیاد آوری بیشتری دارند.

13-تنباکوی عمل آوری نشده چنانچه به حال خود رها شود پس از مدت بسیار کوتاهی خود بخود خاموش میشود. اما تنباکوی سیگار به عمد بطور شیمیایی به گونه ای عمل آوری میشود تا برای مدت طولانی تری روشن باقی بماند.چراکه خاموش شدن سیگار و نیاز به روشن کردن مجدد آن برای مصرف کننده ایجاد زحمت کرده و ممکن است فروش سیگار کاهش یابد.

14-چنانچه زمینهای زراعی ای که به کشت تنباکو اختصاص یافته برای کشت مواد غذایی استفاده شوند، میتوان بوسلیه  آنها غذای مورد نیاز 10 تا 20 میلیون انسان را  تامین کرد.

15-اضافه کردن آمونیاک به سیگار باعث میشود بخارات نیکوتین سریعتر جذب ریه ها گردد.

16-اضافه کردن سوخت موشک (متانول) به تنباکوی سیگار باعث میشود تا سرسیگار با حرارت بسیار بالایی بسوزد. این حرارت بالا سبب میشود تا نیکوتین تنباکو فورا به بخار تبدیل شده و بتواند راحت تر جذب ریه ها گردد. سر سیگار هنگامی که به آن پک نمی زنید با حرارت 400 تا 600 درجه سانتی گراد و هنگامی که به آن پک میزنید با حرارت 700 تا800 درجه سانتی گراد میسوزد. همین حرارت بسیار بالا است که باعث تولید بسیاری از مواد شیمیایی در دود سیگار میشود. (ترکیبات شیمیایی ای که ممکن است در خود تنباکو موجود نباشند)

17-یک سیگار معمولی در حدود 12 میلی گرم تار،0٫88 میلی گرم نیکوتین و 14 میلی گرم منو اکسید کربن تولید میکند.

18-افراد سیگاری بطور متوسط 5 سال پیرتر از افراد هم سن وسال غیر سیگاری خود بنظر میرسند.

سیگار کشیدن انفعالی(PASSIVE SMOKING):

افراد غیر سیگاری ای که در معرض دود سیگار افراد سیگاری قرار دارند، بیش از خود افراد سیگاری ممکن است آسیب ببینند. دود سیگاری که از سر سیگار به فضای اطراف پخش میشود، نسبت به دودی که از ته سیگار به درون ریه ها فرو برده میشود، حاوی غلظت بیشتری از مواد سمی و سرطانزا میباشد. مضرات قرار گرفتن در معرض دود سیگار:

1-احتمال ابتلا به عفونت گوش، آسم، حملات حساسیتی، التهاب لوزه ها وذات الریه در کودکانی که در معرض دود سیگاروالدین خود قرار دارند، بیشتر میباشد.

2- ابتلا به بیماریهای قلبی و ریوی و سرطان ریه.

3-افزایش بروز واکنش های حساسیتی چرا که دود سیگار یک ماده حساسیت زا است.

4-سر درد، حالت تهوع، خواب آلودگی، کاهش اکسیژن خون، افزایش فشار خون و ضربان قلب.

5-تشدید آسم، آلرژی و سایر بیماریها.

6-افزایش ریسک سقط جنین و نواقص مادرزادی.

7-میزان نیکوتینی که یک کودک دریافت میکند به این شرح است: چنانچه پدر وی سیگاری باشد مانند آنست که خود کودک سالانه 30 نخ سیگار میکشد، چنانچه مادر کودک سیگاری باشد این تعداد به 50 نخ در سال و چنانچه هر دو والدین کودک سیگاری باشند مانند آنست که خود کودک سالانه 80 نخ سیگار میکشد.

8-زنان غیر سیگاری ای که شوهرانشان سیگاری هستند 50 درصد بیشتر احتمال دارد به سرطان ریه مبتلا شوند.

تصاویر عبرت انگیز از عواقب کشیدن سیگار215_1

214_1

217_1216_1

براین” که تصور میکرد سرطان مختص افراد سالخورده است، از سن 13 سالگی شروع به کشیدن سیگار کرد اما پس از 20 سال در سن 33 سالگی بر اثر سرطان جان باخت .

218_1

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی