به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه یونیورسیتی هرالد، شرکت "اتوماتیک" که شرکت مادر "ورد پرس"(WordPress) است، به دلیل اینکه کارمندانش در ساختمان مرکزی این شرکت در سان فرانسیسکو حضور پیدا نمیکنند تصمیم به تعطیلی این ساختمان دارد.
شرکت "اتوماتیک" یک شرکت فعال در زمینه خدمات توسعه وب است که در اوت 2005 تأسیس شد. این شرکت تولیدکننده وبسایت "ورد پرس" و از مشارکتکنندگان اصلی در توسعه سیستم مدیریت محتوای "ورد پرس" است.
کارمندان این شرکت از حضور در محل کار امتناع میکنند و ترجیح میدهند تا از راه دور مانند خانه یا هر جای دلخواه به انجام وظایفشان بپردازند.
جالب است بدانید "ورد پرس" از این امر استقبال میکند و کار از راه دور از سیاستهای این شرکت است و به هر کارمندی که در محل کار حضور پیدا نکند و در خانه کارش را انجام دهد 250 دلار اضافه حقوق میپردازد.
این در حالی است که دفتر "ورد پرس" از طراحی بسیار زیبایی برخوردار است و کارمندان آن یک فضای کار رویایی را تجربه میکنند، اما با تمام این تفاسیر تنها تعدادی انگشت شمار همچنان در دفتر شرکت حضور مییابند و باقی کارکنان کار از راه دور را برگزیدهاند.
"مت مولنوگ" (Matt Mullenweg) مدیرعامل شرکت "اتوماتیک" میگوید: در حال حاضر تنها 5 نفر از کارکنان در دفتر شرکت حاضر میشوند و از فضای کاری با وسعت تقریبی 1500 متر استفاده میکنند و این یعنی کمتر از یک درصد از کل کارکنان(550 نفر) در شرکت حضور دارند.
بنابراین "ورد پرس" دفتر خود را به دلایل منفی نمیبندد. در واقع بستن دفتر میتواند اندوخته مالی شرکت را به طور چشمگیری افزایش دهد.
در حالی که "اتوماتیک" سعی میکند فرهنگ دورکاری را رواج دهد(که تا حدود زیادی موفق هم بوده است) برخی دیگر از شرکتها نظیر "یاهو" و "آیبیام" مشتاق به پیادهسازی این سیاست نیستند.
باور این شرکتها این است که کار کردن کارمندان در کنار یکدیگر موجب افزایش بازدهی و خلاقیت آنان میشود و علاوه بر آن، ارتباط رو در رو باعث افزایش همکاری و جلوگیری از بروز سو تفاهمات خواهد شد.
با در نظر گرفتن همه این نظرات، موسسه "گالوپ" (Gallup) اخیرا طی گزارشی اعلام کرد کارمندانی که دورکاری میکنند در مقایسه با کارمندانی که در دفتر کار حضور پیدا میکنند معمولا زمان بیشتری را به کارشان اختصاص میدهند.
موسسه "گالوپ" یک شرکت مشاوره مدیریتی است که از معتبرترین موسسات نظرسنجی در جهان است.
البته شرکتهایی نظیر "ورد پرس" که به بهینه بودن دورکاری معتقدند شرایطی را نیز برای پویایی کار وضع کردهاند.
به عنوان مثال شرکت نرمافزاری "الاستیک" (Elastic) بیش از 500 کارمند دارد که جداگانه در 35 کشور در سراسر دنیا برای این شرکت کار میکنند و هیچ سرپرستی در هیچکدام از کشورها برای آنان گمارده نشده است. اما به منظور گسترش حس همکاری و رفاقت میان کارکنان و زنده نگه داشتن فرهنگ جاری در "الاستیک"، این شرکت با تهیه بلیط هواپیما سالی یک بار همه کارکنان خود را در یک نقطه جمع میکند تا بتوانند با یکدیگر ملاقات کنند.