ماهان شبکه ایرانیان

مشاور بایدن : عرب‌ها از نفت به عنوان سلاح استفاده نخواهند کرد

مشاور بایدن : نفت از زمانی که به کالایی مبادله‌شده تبدیل شد، گهگاه به سلاح تبدیل شده است، بنابراین ما همیشه نگران آن هستیم و در مقابل آن کار می‌کنیم، اما فکر می‌کنم در حال حاضر این‌طور نباشد.

مشاور بایدن گفته است که با وجود افزایش خشونت در خاورمیانه و بمباران غزه توسط اسرائیل، مطمئن است که تولیدکنندگان عربی نفت از انرژی به عنوان سلاح استفاده نخواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «آموس هوخشتاین» به فایننشال تایمز گفت که سطح همکاری بین ایالات متحده و تولیدکنندگان نفت خلیج فارس، از جمله عربستان سعودی، در دو سال گذشته بسیار قوی بوده است.

او در گفت و گویی تاکید کرد: «نفت از زمانی که به کالایی مبادله‌شده تبدیل شد، گهگاه به سلاح تبدیل شده است، بنابراین ما همیشه نگران آن هستیم و در مقابل آن کار می‌کنیم، اما فکر می‌کنم در حال حاضر این‌طور نباشد.

وی افزود: ما دو جنگ فعال در جهان داریم، یکی شامل سومین تولیدکننده بزرگ جهان [روسیه]، دیگری در خاورمیانه که در آن موشک‌ها نزدیک محل تولید نفت پرواز می‌کنند و با این حال قیمت‌ها نزدیک به پایین‌ترین نقطه سال است.»

هوخشتاین گفت: «این نشان می‌دهد که ما نسبتاً خوب تنش‌ها را مدیریت می‌کنیم، اما هرگز نمی‌توانیم استراحت کنیم و این یک وضعیت در حال تغییر است.»

این مقام آمریکایی افزود: «همکاری و هماهنگی بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نفت در دو سال گذشته در تلاش برای جلوگیری از شوک‌های انرژی بسیار قوی بوده است.»

در عین حال هوخشتاین از اظهار نظر درباره احتمال تمدید کاهش تولید اوپک پلاس یا گفتگوهای دولت بایدن با عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان نفت خودداری کرد.

با این حال، او گفت که در دو سال گذشته واشنگتن در ارتباط مستمر و منظم در مورد بسیاری از موضوعات بوده است و افزود که چیزهای بسیار مهمی در روابط آمریکا با کشورهای منطقه وجود دارند. او اظهار داشت: «من فکر می‌کنم ما با تولید کنندگان در ایالات متحده، تولید کنندگان در خاورمیانه و سراسر جهان به تفاهم رسیده‌ایم.

محدودیت‌ها وقتی که قیمت‌های انرژی را تحت تأثیر قرار دهد، بر رشد اقتصادی جهانی تأثیر منفی می‌گذارد و در نهایت بر خود تولیدکنندگان انرژی تأثیر می‌گذارد. آنها موقعیت ما را نسبتاً خوب می‌دانند و فکر می‌کنم من موقعیت آنها را درک می‌کنم. ما همیشه به توافق نخواهیم رسید، اما نکته اینجاست که می‌توانیم با هم کار کنیم.»

روابط بین واشنگتن و ریاض پس از روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، متشنج شد. بایدن در تبلیغات انتخاباتی خود قول داده بود که روابط ایالات متحده با پادشاهی عربستان را بدلیل مسائل حقوق بشری مورد ارزیابی مجدد قرار دهد و با شاهزاده محمد بن سلمان تعامل نکند.

از سوی دیگر روابط آمریکا و اسرائیل همواره نزدیک بوده است. از زمان شکل‌گیری اسرائیل تا 2023، امریکایی‌ها 158.66 میلیارد دلار کمک نظامی برای تجهیز نماینده غرب در سواحل شرقی مدیترانه اختصاص دادند. پیش از عملیات هفتم اکتبر حماس در عمق خاک فلسطین اشغالی، اسرائیل در سال 2023 قریب به 3.8 میلیارد دلار کمک نظامی از واشنگتن دریافت کرده بود. اختصاص چنین کمک عظیمی به رژیم اشغالگر قدس نشان‌دهنده اهمیت راهبردی تل‌آویو در منطقه است.

برخی تحلیلگران معتقدند آمریکا و دولت‌های اروپایی بر حفظ تسلط بر مسیرهای انتقال انرژی، تداوم شریان انتقال کالا- انرژی از تنگه هرمز، تنگه باب المندب و کانال سوئز اسرائیل را به مثابه پادگانی نظامی برای تقابل با قدرت‌های فرا منطقه‌ای و کشورهای منطقه خاورمیانه می‌دانند.

برهمین اساس پس از ضربه کاری عملیات طوفان الاقصی بر پیکره ساختارهای نظامی- امنیتی اسرائیل ناوها، جنگنده‌های تهاجمی، پهپادهای تجسسی، سامانه‌های پدافندی و حتی نیروهای مستشاری آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی راهی فلسطین اشغالی شدند. حمایت کامل واشنگتن- بروکسل- لندن از اسرائیل آن هم برخلاف میل دولت‌ها و اراده ملت‌های منطقه نشان دهنده جایگاه ویژه اسرائیل در بلوک غرب است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی