ماهان شبکه ایرانیان

دورهمی بانک‌ها با پول مردم

آمار تسهیلات اعطایی۱۱بانک کشور به کارکنان خود در سال گذشته نشان می‌دهد این میزان به ۱۲۴هزار وهفت میلیارد تومان رسیده است، در حالی که رسالت اصلی بانک‌ها هدایت منابع به سمت بخش‌های مولد اقتصادی است.

به گزارش مشرق؛ بانک‌ها این تسهیلات را در حالی به کارکنان خود اعطا کرده‌اند که همیشه در قبال پرداخت وام خرد به مردم یا وام‌های خرید و ودیعه مسکن، فرزندآوری و وام ازدواج از نداشتن منابع کافی دم می‌زنند اما ظاهرا سرمایه مردم به گونه دیگری هدایت شده و سر از تسهیلات کارکنان بانک‌ها درآورده است.

در قانون جهش تولید مسکن به‌صراحت تأکید شده که 20درصد از تسهیلات بانک‌ها باید به بخش مسکن اختصاص یابد، حال با گذشت سه سال از اجرای این قانون، همچنان درصد تسهیلات اعطایی به بخش مسکن توسط این بانک‌ها از انگشتان یک دست فراتر نرفته است؛ به‌طوری که از بین 26 بانک عامل، عملکرد 18 بانک (اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست‌بانک، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه) در ارائه تسهیلات به نهضت ملی مسکن صفر بوده است.

همچنین در زمینه وام ازدواج نیز باید به این نکته اشاره کرد که بسیاری از بانک‌ها از جمله بانک‌های دولتی با بهانه‌هایی نظیر به خطر افتادن سپرده‌های مردم، از زیر بار وام ازدواج شانه خالی می‌کنند یا این‌که طی سه سال اخیر دولت بر اساس قانون جوانی جمعیت و برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری و بهبود شاخص جوانی جمعیت، پرداخت تسهیلات فرزندآوری را در دستور کار قرار داده اما گزارش‌ها حاکی از آن است که بسیاری از خانواده‌ها پشت باجه بانک‌ها معطل دریافت این وام هستند.

تسهیلات بانک‌ها به جیب کارکنان خودشان می‌رود

جزئیات تسهیلات اعطایی بانک‌ها به کارکنان خودشان نشان می‌دهد بانک صادرات با 49هزار و 657میلیارد تومان، بانک ملت با 34هزار و144میلیاردتومان و بانک تجارت با19هزارو143میلیارد تومان به کارکنان خودتسهیلات با بهره بسیار کم پرداخت کرده‌اند.

همچنین بانک پارسیان با4008 میلیارد تومان، پست‌بانک با 3777 میلیارد تومان، بانک آینده با 3762 میلیارد تومان، بانک پاسارگاد با 3596 میلیارد تومان، بانک سامان با 2367میلیارد تومان، بانک رسالت با 1569میلیارد تومان، بانک کارآفرین با 1493 میلیارد تومان و بانک سرمایه با 491 میلیارد تومان در ردیف‌های بعدی اعطای تسهیلات به کارکنان قرار دارند.

این در حالی است که تعداد زیادی از متقاضیان وام ازدواج به دلیل محدودیت منابع در صف قرار دارند.

سرانه تسهیلات اعطایی بانک‌ها

به‌طور متوسط هر یک از کارکنان بانک صادرات دو میلیارد و 66 میلیون تومان، بانک رسالت یک میلیارد و 669 میلیون تومان، پست‌بانک یک میلیارد و352 میلیون تومان و بانک ملت یک میلیارد و 90 میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند.

سرانه تسهیلات اعطایی بانک کارآفرین به کارکنانش 807 میلیون تومان، تجارت 765 میلیون تومان، آینده 478 میلیون تومان، پارسیان 418 میلیون تومان، سامان 372 میلیون تومان، سرمایه 316 میلیون تومان و پاسارگاد 257 میلیون تومان است.

نکته جالب ماجرا اما آنجاست که تسهیلات اعطایی بانک‌های ملت، تجارت، صادرات، پست‌بانک، کارآفرین و رسالت به کارکنان‌شان بیشتر از تسهیلات اعطایی آنها به شرکت‌های فرعی و وابسته‌شان بوده که عموما در حوزه زیرساختی، عمرانی یا توسعه‌ای فعالیت دارند.

اگر وام کم‌بهره یا بعضا بلاعوض بانک‌ها که به کارمندان خود اعطا کرده‌اند و رقم آن به 124 هزار و هفت میلیارد تومان رسیده، به اموری مانند خرید یا اجاره مسکن، وام ازدواج یا فرزندآوری اختصاص یابد، گره از کار چند نفر، خانوار یا زوج باز می‌شد؟

وام خرید مسکن به 188هزار نفر و وام اجاره به 827 هزار نفر

درحال حاضر بدون میزان وام جعاله که 160 میلیون تومان است، 800 میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن در تهران و 660 میلیون تومان در شهرستان داده می‌شود و با 124 هزار وهفت میلیارد تومان، بانک‌ها می‌توانستند بیش از 155 هزار نفر در تهران و حدود 188 هزار نفر را در دیگرشهرهای کشورخانه‌دار کنند، یا این‌که بانک‌ها می‌توانستند به بیش از 620 هزار خانوار در تهران و حدود 827 هزار خانوار دردیگر شهرها تسهیلات 200 یا 150 میلیون تومانی ودیعه مسکن بپردازند.

دورهمی بانک‌ها با پول مردم

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی