ماهان شبکه ایرانیان

اخبار دانشگاه (مراسم آغاز سال تحصیلی ۷۹-۷۸)

مراسم آغاز سال تحصیلی 79-78 در تاریخ 8/7/78 در حسینیه حضرت آیة الله العظمی موسوی اردبیلی و با حضور معظم له برگزار گردید. در این مراسم که با شرکت قائم مقام محترم ریاست دانشگاه، مسئولین، اعضاء هیئت علمی و دانشجویان برگزار شد ابتداء معاونت محترم آموزشی دانشگاه; حجة الاسلام والمسلمین رهایی ضمن خوشامد گویی به حاضرین، پیرامون تاریخچه، و اهداف و مسایل آموزشی دانشگاه گزارشی ارائه نمودند. سپس حضرت آیة الله العظمی موسوی اردبیلی دانشجویان را موعظه و ارشاد نمودند.
متن سخنرانی حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی در مراسم آغاز سال تحصیلی 79-78 دانشگاه مفید
ابتدا من میلاد مسعود دختر گرامی رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم حضرت فاطمه زهرا علیها السلام و میلاد مبارک بنیانگذار انقلاب بزرگ اسلامی حضرت امام خمینی را به مسؤولین دانشگاه و دانشجویان عزیز تبریک عرض می کنم و توفیق همگان را از خداوند متعال خواهانم. مطلبی را که امروز می خواهم برای شما بیان کنم و شاید قبلا هم شنیده اید در مورد تاسیس و اهداف ما از ایجاد دانشگاه است.
دین و علم به منزله دو بالی می باشند که برای طی مدارج کمال لازم است. آنهایی که هیچ کدام را نداشته باشند یا یکی از اینها راء نداشته باشند ناقص هستند و در طی مراتب کمال مشکلاتی دارند و به نتیجه مطلوب نمی رسند تجربه بشریت ثابت کرده است که علم و ایمان باید همراه باشند. بعضیها گمان می کنند علم و دین با هم تضاد دارند، ولی اینها فکرهای خام و بی پایه است; زیرا یا معنای علم یا معنای دین یا هر دو را نفهیمده اند. انسان برای کامل شدن باید هم ایمانش قوی باشد و هم در راه علم تلاش کند و نمونه های زیادی در تاریخ اسلام وجود دارد که در هر دو جهت پیشرفت کرده اند مانند شیخ بهایی که جامع فقه و اصول و علوم دینی بود و در سایر علوم نیز متبحر بود. و ایمانش نیز خوب بود و آثار بسیاری از او بجا مانده است. همچنین خواجه نصیرالدین طوسی که در دوره خودش عالم تام و مؤمن کامل بود و صدرالمتالهین و شیخ طوسی و شیخ مفید نیز چنین بوده اند و اصلا مساله تضاد بین دین و علم مطرح نبود.
دانشگاه مفید نیز از ابتداء روی این فکر بنا شد که هم به ایمان دانشجو و هم به بصیرت او خدمت کند و محیط سالمی برای دانشجو فراهم سازد که بتواند بدون هر گونه دغدغه و فشاری در راه علم کوشا باشد. و این یکی از خواسته های بسیار قدیمی ما بود. زیرا می دیدیم که دانشگاههای ما و حوزه های ما در این مسیر نیستند و احساس می کردیم نواقصی وجود دارد به همین سبب موقعی که من در تهران امام جماعت بودم ابتداء دبیرستان مفید و مدرسه راهنمایی مفید را راه اندازی کردیم و با وجود مشکلات زیاد موفق شدیم سپس به فکر ایجاد دانشگاه افتادیم که نه تنها با ایمان مردم کار نداشته باشد بلکه برعکس هم اشکالات علمی دانشجو را حل کند و هم ایمانش را تقویت سازد.
ولی قبل از انقلاب بدلیل وجود مشکلات فراوان نتوانستیم این فکر را عملی سازیم. بعد از انقلاب همین محل فعلی دانشگاه را که بیابان لم یزرع بود انتخاب کردیم چون در کنار حوزه علمیه بود و با توکل بر خدا اینجا را بنا گذاشتیم و آقای دکتر حجت که رئیس میراث فرهنگی بود در ابتدا به ما خیلی کمک کرد. ولی بعدا به خارج رفت. همین چند روز پیش ایشان نزد من آمد و از وضع دانشگاه سؤال کرد من گفتم حدود 700 دانشجو داریم که بعضی از آنها فارغ التحصیل شده اند و اکثر کارهای دانشگاه را خود اینها اداره می کنند ایشان خیلی تعجب کرد. چون قبلا کسی باور نمی کرد که ما بتوانیم در این محل دانشگاه راه اندازی کنیم و می گفتند زحمات شما بیهوده است وهدر می رود. ولی الحمدلله تاکنون بیشتر از انتظار ما نتیجه داده است و این در اثر زحمات همه برادرانی است که زحمت می کشند و درسی می دهند و یا آنجا را اداره می کنند و قسمت مهم این زحمات مال آقایان است و شاید کمترین قسمتش سهم ما باشد. فکر ما از اول اهمیت دادن به کیفیت بود نه کمیت به طوری که فارغ التحصیلان این دانشگاه به عنوان استاد و معلم به دانشگاههای دیگر بروند.
نکته دیگری که مهم است اینکه از شما جوانان می خواهم که قدر جوانی خودرا بدانید که بهترین اوقات شماست ولی دروه جوانی دوره خطرناکی نیز می باشد زیرا جوان خیال می کند هر چه می فهمد درست است و هر کاری می کند صحیح است و هر راهی انتخاب می کند راه درستی است. نقص جوانی این است که تجربه ندارد تجربه به انسان چیزهایی را می آموزد که در جلسات درس و بحث نمی تواند درک کند خصوصا اگر دوره، دوره فتنه باشد و جامعه، جامعه فتنه باشد و آهنگهای مختلف و حزبها و جناحها و صداهای درهم و برهم زیاد باشد اینها خصوصا جوان را می لرزاند پس مواظب باشید ایمان و اسلامتان خللی پیدا نکند. شبهات علمی را گوش کنید ولی مترصد باشید که جوابش را از اهلش فراگیرید. انسان جوان مثل این است که روی یخ با کفش لغزنده راه می رود.
مثلا همین شخص جوانی که نمایشنامه مندرج در نشریه موج را نوشته است که مقاله بسیار بدی است; می گویند جبهه رفته است و پدرش هم فوت کرده است و نمازخوان و روزه بگیر است و متدین. اگر ندانسته نوشته باشد فاسق نمی باشد. ولی به هر حال یک چنین خطایی از او سرزده است که نمی توان از آن دفاع کرد و این همان خطر جوانی است که بیان شد.
امروز مطلبی در مورد آقای زرین کوب برای من خواندند که او گفته: «من اگر بمیرم و مجددا بدنیا برگردم همین کارهایی را که تاکنون کرده ام تکرار می کنم و یک ذره از کارهای خود پشیمان نیستم ». البته من نمی دانم جوانیش را چگونه گذرانده ولی عمرش خیلی بابرکت بوده و کتابهای بسیار خوبی نوشته است بجز آن کتاب دو قرن سکوت که مرحوم شهید مطهری راجع به آن اشکالاتی مطرح کرده است ولی بیشتر کتابهای او خوب است.
امیدوارم شما قدر جوانی خود را بدانید و اساتیدی که شما دارید هم دین یاد می دهند و هم علم و این دانشگاه انشاء الله محیط سالمی است که می توانید ایمانتان و سوادتان را در آن تقویت کنید. × بازدید از نمایشگاه بین المللی بازرگانی
به منظور آشنایی دانشجویان با بازرگانی خارجی و نحوه فعالیتهای شرکتهای بازرگانی گروهی از دانشجویان رشته اقتصاد به همراه مدیر روابط عمومی و امور بین الملل در روز جمعه 16/7/78 از نمایشگاه بین المللی بازرگانی تهران دیدن کردند. × نشست علمی
به مناسبت «روز سازمان ملل » در تاریخ 29/7/78 نشست علمی در سالن اجتماعات دانشگاه مفید به این شرح برگزار گردید.
1 - سخنرانی جناب آقای افتخار علی رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل پیرامون نقش سازمان ملل پس از جنگ سرد.
متن کامل سخنرانی آقای دکتر افتخار علی پیرامون «سازمان ملل متحد بعد از دوران جنگ سرد»
سازمان ملل متحد پنجاه و چهارمین سالگرد خود را در 24 اکتبر 1999 یعنی پایان هزاره قرن بیستم را جشن می گیرد. به عنوان اولین مجمع عمومی بین هزاره فعلی و هزاره آتی، آمال و آرزوها و انتظارات مردم جهان از این سازمان همان گونه که پیش بینی می شود زیاد است.
سازمان ملل در حال تحول است. بطور انتقادی عملکرد خود را ارزیابی می نماید و می خواهد نقش خود را در رفع بسیاری از نیازهای جهان در حال تغییر تقویت نماید. برای یک سازمان جهانی واقعی که بسیاری از عقاید و ملاحظات را یکی می کند، چنین تغییر بنیادی مستلزم خلاقیت استثنایی، همکاری و نیت سیاسی از جانب همه 188 کشور عضو سازمان ملل متحد است.
دستیابی به امنیت دسته جمعی، ترویج روابط دوستانه بین ملتها بر اساس ارزشهای مشترک، ترویج حقوق بشر و آزادیهای بنیادی و درگیر شدن در حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و مسائل انسان دوستانه از طریق تعاون، مسائل و اهدافی بودند که مؤسسین سازمان ملل متحد 54 سال قبل به خاطر آنها این سازمان را به وجود آوردند. اینها اهداف امروز نیز هستند.
اما جهان امروز دنیای 54 سال قبل نیست. خطرات جدید و متفاوتی وجود دارند، فرصتهای جدید و متفاوتی هستند. تمام ملتها امروز فشارهای متضاد عظیم را احساس می نمایند. از یک سو تجزیه کشورها موجب افزایش درگیریها و برخوردها گردیده است. از سوی دیگر، جهان در حال یکی شدن از طریق واقعیت فزاینده جهانی شدن است.
در محیط نوین جهان، وجود سازمان ملل متحد بیش از هر موقع دیگر ضروری است و ابزاری استثنایی در خدمت کشورهای عضو خود است.
سازمان ملل متحد سازمانی است که می تواند انواع درگیریها و برخوردها را حل کرده و مشکلات جدیدی را که به واسطه جهانی شدن بوجود آمده اند، حل نماید در حالی که هیچ سازمان دیگری قادر به انجام این کار نیست. اجازه دهید ابتدا نقش استثنایی سازمان ملل متحد را در رابطه با حل و فصل مسائل جدید مربوط به درگیریها و برخوردها را مورد بررسی قرار دهیم.
در زمان تاسیس سازمان ملل متحد در سال 1954، فرض اصلی این بود که جنگ بین کشورها به عنوان عمده ترین تهدید علیه صلح خواهد بود. بیشترین وحشت در دوران جنگ سرد درگیری اتمی بود که می توانست سیاره ما را نابود کند. جنگهای امروزی در مقایسه، عمدتا درون کشورها به وقوع می پیوندند و نه بین کشورها، این جنگ ها چالش های نوینی را در مقابل صلح و امنیت قرار می دهد.
مع هذا کلیه کشورها منافعی در جلوگیری از الگوی خشونت، مقابله با بیماری، درگیری، و جلوگیری از متجاوزین احتمالی دارند. سازمان ملل متحد، علی رغم سایر سازمانها چارچوبی برای مشارکت جهانی برای صلح ارائه می دهد.
در سازمان ملل متحد، کشورهای عضو، یک مجموعه استثنایی برای جلوگیری از درگیری دارند. دیپلماسی بازدارنده که در آغاز اختلافات اجرا می شود می تواند تنش را کاهش دهد و مشکلات را قبل از این که منتهی به جنگ شوند حل نماید. تکنیک آن، که شامل ایجاد اعتماد، تصمیمات برای حقیقت یابی، هشدار اولیه، اعزام نیروهای بازدارنده می باشد. در تحلیلی تحت عنوان «دستور کار برای صلح » که بنا به درخواست شرکت کنندگان در اولین اجلاس کشورهای عضو شورای امنیت که در سطح سران کشورها برگزار گردید تدوین شده است. از آن موقع، دیپلماسی بازدارنده بطور فزاینده بعنوان زمینه تلاش متمایز و اصلی به رسمیت شناخته شده است.
سازمان ملل متحد می تواند مؤثرترین سازمان در زمینه اجرای آرام دیپلماسی بازدارنده باشد. به عنوان یک سازمان بی طرف با داشتن اختیار جهانی و بدون نیاز برای تبلیغ نقش خود، سازمان ملل می تواند به دستآوردهای عظیمی در پشت صحنه برسد. سازمان ملل می تواند قبل از این که طرفها درگیریشان عمومی شود کمک کرده تا اختلافات خود را حل نمایند. حل سریع یک مساله بطور خصوصی می تواند کلیدی برای جلوگیری از خونریزی باشد.
افزایش تعداد سوانح طبیعی در سراسر جهان و افزایش اخیر درگیریهای مسلحانه باعث عکس العمل فوری دبیر کل سازمان ملل آقای «کوفی عنان » گردیده است. ایشان خواستار تقویت توان سازمان ملل - برای ارائه کمک به قربانیان سوانح طبیعی همچنین خط مشی های بازدارنده مؤثر برای جلوگیری از وقوع موارد اضطراری قبل از عارض شدن - شده است. این به معنی انتقال سریع از فرهنگ عکس العمل به فرهنگ بازدارندگی است.
مورد بهتر برای خط مشی بازدارنده مؤثر، موضوع اصلی گزارش دبیر کل سازمان ملل درباره عملکرد این سازمان است که ایشان به اجلاس فعلی مجمع عمومی ارائه دادند. اعضای سازمان ملل که در حال حاضر 188 کشور می باشند، مشغول بحث و گفتگو درباره این گزارش هستند.
کشورهای عضو ملل متحد مکانیزم استثنایی برای حفظ صلح در اختیار دارند، ثابت گردیده است که فعالیت های حفظ صلح سنتی سازمان ملل متحد که طی سالهای 1948 و 1989 توسعه و اجرا گردیده بطور گسترده ای مؤثر بوده اند. حافظان صلح کمک نموده اند تا وضعیت درگیری بین کشورها کاهش یابد و دستیابی به حل و فصل سیاسی امکان پذیر شود. حفظ صلح بر 3 اصل استوار است: رضایت و همکاری طرفین، بی طرفی نیروهای پاسدار صلح و عدم استفاده از زور بغیر از موارد دفاع از خود. امروز در مکانهایی از آسیا گرفته تا خاور میانه و مدیترانه، فعالیت های حفظ صلح سنتی سازمان ملل متحد ادامه دارد.
از زمان پایان جنگ سرد از سازمان ملل در خواست شده است تا «نسل دوم » عملیات حفظ صلح را بوجود آورد. «کلاه آبی های » سازمان ملل متحد به همراه متخصصین غیر نظامی می توانند کمکهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و انسان دوستانه ارائه دهند. هدف از این اقدام کمک به جوامع برای حرکت از درگیری خشونت آمیز به سوی آشتی ملی، بازسازی و اتحاد است.
این برخورد بسیار امیدوار کننده است. تحولات قابل تحسینی همراه با کمکهای سازمان ملل متحد در کوزوو، تی مور شرقی و سایر مناطق در حال وقوع است. این اقدامات دور از دسترس و گرانتر از عملیات حفظ صلح سنتی هستند. اما اگر جامعه بین المللی مایل به متعهد کردن انرژی و منابع خود است، هیچ دلیل نیست که «نسل دوم » از عملیات حفظ صلح نتواند مؤثر بودن خود را در آینده ثابت کند.
ناکامیهایی در جاهایی که عملیات حفظ صلح سنتی برای برخورد با وضعیت جنگی به مورد اجرا گذاشته شده بوقوع پیوسته است، در جاهایی که آتش بس محترم شمرده نشده است، در جاهایی که همکاری طرفین محدود و پراکنده بوده است، در جاهایی که ادامه بی طرفی امکان پذیر نبوده ناگزیر از نیروهای پاسدار صلح درخواست می شد تا بطور محدود برای حمایت از خود و دیگران انجام وظیفه پاسداری از صلح نمایند. در سومالی و بوسنی جهان شاهد خطرات انجام وظیفه پاسداری از صلح این نیروها بود.
آینده عملیات حفظ صلح سازمان ملل متحد و مجموعه نظام امنیت دسته جمعی ما، بستگی به تجدید منطق آن و تجدید بیعت با مفاهیم آن دارد. در هر جا که آتش بس برقرار است و هر جا که همکاری طرفین مورد اعتماد است، حافظان صلح را می توان اعزام نمود. سازمان ملل در وضعیت جنگی برای درخواست اقدام بین المللی نمی تواند مداخله نماید و شورای امنیت نمی تواند اجازه اعزام نیروهای رزمی برای مواجهه با آن وضعیت را صادر نماید. بنابراین اجراء صلح در صورت لزوم می تواند بعدا با حفظ صلح ادامه یابد.
در این مقطع اجازه دهید یادآوری نمایم که دبیر کل سازمان ملل متحد، اقدام نظامی ناتو علیه یوگسلاوی - که بدون اجازه شورای امنیت بود - را «روز غم انگیز دیپلماسی » نام گذارد و در آخرین گزارش خود، گفت: درگیری اخیر در کوزوو باعث برانگیختن سؤالاتی که در باره عواقب اقدام در نبود وحدت یک پارچه از جانب جامعه بین الملل گردید. ایشان این سؤال را مطرح نمود و من به نقل از ایشان می گویم: «آیا خطر یک چنین دخالتهایی، تهدیدی علیه نظام ناقص و رو به عدول که بعد از جنگ جهانی دوم به وجود آمد نیست؟ و آیا این اقدامات خطرناک عاملی برای مداخلات آتی نخواهد بود؟ »
سازمان ملل متحد و کشورهای عضو چارچوبی اساسی برای ایجاد صلح در اختیار دارند. صلح پایدار نیازمند اقدام برای رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، انسان دوستانه و سیاسی است.
ابتکارات سازمان ملل از ایجاد صلح نمایانگر انعطاف پذیری و خلاقیت این سازمان نسبت به جنبه های جدید درگیری است. پاسداران صلح سازمان ملل امروز کمکهایی در زمینه غیر نظامی شدن ارائه می دهند. سازمان ملل، پیشتاز آنچه که دبیر کل به آن «خلع سلاح خرد» می گوید است. یعنی اقداماتی در راستای کنترل و نابودی سلاحهای کوچک، که امروزه باعث بیشترین مرگ و میر در درگیریها می شوند. پرسنل سازمان ملل متحد امروزه درگیر فعالیتهای خطرناک خنثی سازی مین های زمینی هستند که از اقدامات اساسی برای ایجاد صلح است. مین های زمینی مردم را نابود می کنند و باعث می شوند که نواحی وسیعی نتوانند برای زراعت و توسعه مهیا شوند. علایمی موجود است که نشان می دهد ابتکارات سازمان ملل برای تحریم این سلاحهای وحشتناک مورد حمایت قرار می گیرد.
در سراسر جهان، سازمان ملل کمک می نماید تا پناهندگان به خانه و کاشانه خود مراجعت نمایند، نظام های پلیسی و قضایی اصلاح شوند، از اصلاحات بنیادی حمایت کرده و نسبت به بازسازی اجتماعی و اقتصادی کمک می نماید.
پایان جنگ سرد و فعالیتهای فزاینده اقتصادی و ارتباطی بطور مهیجی صحنه جهانی را تغییر داده است. امکان جدیدی برای توافق جهانی و مشارکت در زمینه پیشرفت وجود دارد. مناطق بیشتر و بیشتری، جنوب و شمال و نهایتا هر نقطه از جهان مواجه با مشکلاتی هستند که فقط از طریق مفهوم توسعه قابل حل می باشند.
کشورهای شمال، حال درک نموده اند که به همکاری کشورهای جنوب نیاز دارند، به همان گونه که خلاف این امر واقعیت دارد. مشکلات قدیمی فقر، بیکاری و جابجایی جوامع که در برهه ای از زمان فقط مختص سیاستهای ملی بود حال تبدیل به مشکلات جهانی که نیازمند توجه جهانی است شده اند.
مسایل جدیدی که ماهیت جهانی دارند نیز بوجود آمده اند. رخدادهای زیست محیطی هشدار دهنده خطر دائمی برای کره زمین هستند که باعث مهاجرت انسانها در مقیاس زیاد می شوند. نیروهای جهانی شده برای رشد سریع جنایات فراملیتی مورد استفاده قرار می گیرند. حتی گسترش فن آوری که مولد بسیاری از چیزهای خوب بوده است، موجب تاسیس مؤسساتی شده است که خود قادر به اداره آنها نیستند.
در سازمان ملل، کشورهای عضو دارای مجمع استثنایی هستند که باز، قابل قبول و پاسخگو به تمام افراد علاقه مند به سازمان ملل است که می تواند توافق همگان را برای حل مسائل جهانی به پیش ببرد. به جای تکرار اتکاء بر کمک های اضطراری، منافع تمامی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را می توان از طریق چارچوب همکاری بین دولتهای عضو ملل متحد حفظ نمود. ملل متحد سازمان جهانی کشور هاست، ولی چارچوب انعطاف پذیر آن راه همکاری برای نقش آفرینان غیر دولتی که همکاری آنها بطور فزاینده ای برای رسیدن به راه حلهای جهانی مورد نیاز است را نیز فراهم می نماید. مقصود من از این نقش آفرینان سازمانهای منطقه ای، مجالس، سازمانهای غیر دولتی، سازمانهای مدنی، رسانه ها و دانشگاههاست.
در این رابطه، کنفرانس ها و اجلاس های سازمان ملل بصورت مکانیزم اساسی برای به هم نزدیک کردن کلیه کشورها و سازمانهای غیر دولتی به منظور توجه به مسائل فراملیتی ویژه درآمده اند.
ایران بعنوان یکی از مؤسسین سازمان ملل از موقعیت ویژه ای برخوردار است و به عنوان یک قدرت منطقه ای نقش مهم و مثبتی در زمینه مذاکرات در بخشهای مختلف سازمان ملل و کنفرانس های بین المللی سازمان ملل ایفا می نماید.
در خاتمه، اجازه دهید تا بگویم سازمان ملل متحد که ابزار استثنایی برای قادر ساختن مردم جهت همکاری با یکدیگر و ایجاد جهانی بهتر است، دچار کمبود منابع است و در وضعیت مشکل مالی بسر می برد و شما بخوبی از این امر آگاهی دارید.
اجازه دهید تا همگی ما با همکاری هم سازمان ملل مجهزتری برای نسل بعد باقی گذاریم تا بتواند نقش خود را در چارچوب ادامه روابط و همکاری صلح آمیز میان تمام کشورها و ملل جهان حفظ نماید.
2 - میزگرد علمی تحت عنوان نقش سازمان ملل پس از جنگ سرد با حضور آقایان افتخار علی و دکتر شاهی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و قربان نیا مدیر گروه حقوق دانشگاه.
ضمنا نمایشگاه کتاب از انتشارات سازمان ملل به مدت یک هفته از 29/7/78 الی 5/8/78 در دانشگاه مفید برگزار شد که مورد استقبال اساتید و محققین حوزه و دانشگاه قرار گرفت. × دیدار با حضرت آیة الله العظمی موسوی اردبیلی
جناب آقای افتخار علی رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل به همراه مدیر روابط عمومی دانشگاه به حضور حضرت آیة الله العظمی موسوی اردبیلی رسید. در این دیدار آقای افتخار علی ضمن تشکر از حضرت آیة الله و مسئولین دانشگاه مفید اظهار داشتند که توجه و عنایت دانشگاه به مسایل بین المللی و حقوق بشر باعث غنا بخشیدن به بحثهای علمی در این مورد می شود و مرکز اطلاعات سازمان ملل از همکاری با دانشگاه استقبال می کند.
حضرت آیة الله العظمی موسوی اردبیلی ضمن مفید خواندن دیدار ایشان از دانشگاه مفید، خواستار همکاری بیشتر علمی، فرهنگی دو مرکز شدند. × اردوی توجیهی
به منظور آشنایی و ایجاد ارتباط صمیمانه بین مسئولین دانشگاه و دانشجویان ورودی سال تحصیلی 79-78 دفتر روابط عمومی و امور بین الملل در تاریخهای 15 الی 20 شهریور ماه برای هر کدام از رشته های حقوق و علوم سیاسی در 2 گروه جداگانه اردوهای دانشجویی به مقصد اصفهان برگزار کرد. در این اردوها گروهی از مسئولین و اعضاء هیئت علمی دانشگاه مفید پیرامون مسایل آموزشی و پژوهشی سخنرانی کرده و به سؤالات دانشجویان پاسخ دادند. ضمنا اردوی گروه فلسفه و اقتصاد به دلیل مصادف شدن با امتحانات حوزه علمیه لغو شد. × دیدار از دانشگاه مفید
الف) گروهی از مسئولین و اساتید دانشگاه تربیت مدرس روز پنج شنبه 25/6/78 از دانشگاه مفید دیدار کردند و در جلسه معارفه ای با حضور گروهی از اعضاء هیات علمی دانشگاه مفید شرکت نمودند.
ب) گروهی از خبرنگاران شبکه تلویزیونی CBS به سرپرستی آقای دورگان میها یلویچ در تاریخ 18/7/78 از دانشگاه مفید دیدار و فیلم و عکس و گزارش تهیه نمودند. × دیدار پرفسور جان کین (1) از دانشگاه مفید
پروفسور کین به دعوت مدیر گروه فلسفه دانشگاه حجة الاسلام و المسلمین احمد ایروانی در تاریخ 27/7/78 از امکانات آموزشی، پژوهشی دانشگاه دیدار نمود و در جلسه ای با حضور قائم مقام ریاست دانشگاه آقای مهندس موسوی، معاون پژوهشی حجة الاسلام و المسلمین ناصر الهی و اعضاء هیات علمی گروه فلسفه، زمینه های همکاریهای علمی بین دانشگاه مفید و مرکز مطالعات دموکراسی لندن را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.
× دیدار پروفسور جان کین با حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی
آقای جان کین در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از سفر به شهر مقدس قم و دیدار با ایشان علاقمندی خود نسبت به همکاریهای علمی بین دانشگاه مفید و دانشگاه پست منچستر لندن را بیان داشت. حضرت آیت الله العظمی موسوی ضمن خوشامد گویی به ایشان از همکاریهای علمی استقبال کردند.
پی نوشت:
1) پروفسور کین رئیس مرکز مطالعات دموکراسی لندن از دانشگاه پست منستر انگلستان می باشند و در زمینه فلسفه سیاسی - دموکراسی در غرب (جامعه مدنی) آثاری منتشر نموده اند و در حال حاضر مطالعاتی در زمینه محدودیتهای جامه سکولار انجام می دهند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان