ماهان شبکه ایرانیان

گزارش / ششمین همایش سراسری مسئولان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و ستادهای تابعه

در این همایش برخی شخصیتهای سیاسی وعلمی کشور همچون مهندس ضرغامی رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مهندس محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و منتخب مجلس هفتم، دکتر احمدی نژاد شهردار تهران، دکتر خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی و دکتر آشنا از اساتید دانشگاه به عنوان مدعو حضور داشتند

مشهد مقدس(1)

در این همایش برخی شخصیتهای سیاسی وعلمی کشور همچون مهندس ضرغامی رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مهندس محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و منتخب مجلس هفتم، دکتر احمدی نژاد شهردار تهران، دکتر خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی و دکتر آشنا از اساتید دانشگاه به عنوان مدعو حضور داشتند. گفتمان خدمت و پاسخگویی، تحلیل وضعیت سیاسی کشور، فرصتها و ظرفیتهای نظام فرهنگی تبلیغی کشور و پاسخگویی مسئولان از دیدگاه نهج البلاغه از جمله موضوعات مهمی بود که در همایش امسال به بحث گذاشته شد.

حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خراسان:

شورا از انجام برنامه های کلیشه ای اجتناب کند.

حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خراسان، اولین سخنران روز افتتاحیه همایش بود.

وی ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: در مدت ربع قرن، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، وظیفه خطیر و سنگین احیای مناسبتهای انقلابی، مذهبی و ملی از جمله جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی برعهده داشته است اما مردم توقعات و خواسته هایی در این زمینه دارند که باید مورد نظر قرار گرفته شود.

وی افزود: اول اینکه انتظار می رود از انجام و برگزاری برنامه های کلیشه ای و تکراری اجتناب شود.

دوم اینکه با ایجاد ساختاری ارزنده و برنامه ریزی دقیق، مشارکت جدی تر نهادهای فرهنگی و تاکید بر حضور آنان در صحنه های مختلف تحقق یابد.

وی سومین انتظار مردم را، ضرورت مشارکت نیروها و تشکل های مردمی دانست و گفت: پیرامون این مساله باید ریشه یابی شود که چرا در برخی مناسبتها حضور مردم نسبت به گذشته کمرنگ شده است؟ و سپس می بایست تدابیری اندیشیده شود که چگونه باید نیروهای مردمی را به عرصه حضور بیشتر دعوت کرد.

امام جمعه مشهد:

مبلّغ باید تزکیه داشته باشد.

در ادامه مراسم افتتاحیه همایش آیت الله عبادی امام جمعه مشهد در سخنان خود به اهمیت مسئله تبلیغ در اسلام اشاره کرد و با قرائت آیاتی از قرآن مجید به ارائه نقش تبلیغات و اینکه خداوند انبیاء الهی اش را با سمت مبلّغ معرفی می کند، پرداخت.

وی مساجد را به عنوان سرمایه های عظیم معرفی کرد و گفت: مساجد سنگرهای اسلام هستند و جنگ تحمیلی را مساجد اداره نموده اند. لذا اگر تبلیغات مساجد هماهنگ شوند و ائمه جماعات و گویندگان خطبه با برنامه ریزی در همین سرمایه به دنبال تبلیغات رسالات خداوند باشند؛ و از جهات علمی احاطه کامل بر حقایق و مبانی دینی داشته باشند مطمئنا اثرات خوبی را شاهد خواهیم بود... وی افزود: شرایط خود مبلّغ یک اصل از اصول تبلیغات صحیح و مؤثر است. یعنی بینش، اطلاعات، شخصیت، گفتار و تمام شئونات مبلّغ در امر تبلیغ تاثیرگذار است و باید بوی رسول الله (ص) و امیرالمؤمنین (ع) از او استشمام شود. امام خمینی (ره) نمونه بارز معلم حقیقی و تأثیر گذار بود چرا که با خواندن چند آیه از کلام الهی و مردم را برای قیام دعوت و حتی تا جایی که خون 230 هزار نفر از همین مردم در این راه ریخته شد.

مهندس باهنر؛ نماینده مجلس هفتم:

خدمت رسانی به مردم، گفتمان امروز جامعه است

مهندس باهنر؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس هفتم، یکی دیگر از سخنرانان همایش ششم بود که ضمن سخنانی به تحلیل چالشها و فرصتهای پیش روی نمایندگان مجلس هفتم پرداخت.

وی گفت: در هر دوره از انقلاب، نقاط ضعف و قوتی دیده می شود که امری طبیعی است اما مهم آن است که چگونه می توان از این تجربیات که با هزینه های سنگینی کسب شده اند برای آینده استفاده کرد.

مهندس باهنر با اشاره به دوره های انقلاب و تقسیم بندی گفتمانی آن به سه دوره گفتمان تبیین و تثبیت نظام، گفتمان سازندگی و گفتمان دوم خرداد و بیان مشخصات هر دوره افزود: بالاخره این رویدادها اتفاق افتاد و سرانجام مقام معظم رهبری عنوان کرد که امروز بهترین امری که باید مطرح شود گفتمان خدمت رسانی به عنوان یک وظیفه شرعی، ملی و انسانی است. همه باید بدانند چه آنهایی که بر مسند قدرتند و چه آنهایی که جویای آن، حفظ و کسب قدرت هیچ راهی به جز صرف تمام هم و غم برای خدمت رسانی به مردم ندارد.

اگر نهضت خدمت رسانی پایدار شود و بتواند سطح رضایتمندی آحاد جامعه را بالا ببرد و تشکیل قدرت خود به خود صورت می گیرد.

باهنر گفت: ما امروز در مجلس هفتم چراغ راه خودمان را چشم انداز بیست ساله مقام معظم رهبری قرار داده ایم. این چشم انداز که با هم اندیشی و هم نظری نمایندگان، و وزرا و صاحب نظران مختلف تدوین گردیده است، به نظر ما قبل از حصول و دسترسی است اما به شرط تجمیع تمامی پتانسیل ها و امکانات و هزینه نکردن آنها برای دعواهای سیاسی و غیر ضروری و نیز کنار گذاشتن اختلافات حزبی و باندی.

بالاخره مسئولان باید اراده کنند تا با همت و وحدت بتوانیم بعد از بیست سال یک کارنامه بسیار خوب و قابل افتخاری را به دنیای معاصر تقدیم کنیم.

مهندس ضرغامی؛ رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی:

اقدامات شورا در تداوم انقلاب بسیار مؤثر بوده است

مهندس عزت الله ضرغامی رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی با تأکید بر نقش مؤثر و سازنده شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در تداوم انقلاب اسلامی گفت: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در موقعیت های مختلف سیاسی، اقدامات مهم و کارسازی را انجام داده که باعث تداوم انقلاب شده است و این تصمیمات همواره بدون هیاهو و با امکانات محدود بوده است.

وی تصمیم گیری به موقع و دقیق را بسیار حساس دانست و گفت: اتخاذ یک تصمیم اشتباه، می تواند نظام و انقلاب را دچار آسیب و چالش کند و از این نظر فعالیتهای شورا بسیار با ارزش و تأثیرگذار است و بنابراین صدا و سیما از هرگونه پیشنهاد، طرح یا نقطه نظری که در راستای تبیین و تبلیغ انقلاب به ویژه برای نسل جوان از سوی دست اندرکاران نهادهای فرهنگی به ویژه شورا، ارائه شود استقبال می کند.

رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی فعالیتهای صورت گرفته در خصوص تبیین انقلاب از سوی نهادهای فرهنگی و تبلیغی کشور را در برابر عظمت انقلاب اسلامی ناچیز دانست و خواستار اجرای کارهای اساسی تر در این زمینه شد.

وی در ادامه با بیان اینکه از مواهب و آثار مهم انقلاب اسلامی، آزادی است، به رابطه آن با پاسخگویی پرداخت و گفت: آزادی و پاسخگویی لازم و ملزوم یکدیگرند و علیرغم جوسازی معاندین، هیچ مقطعی در کشور ما وجود ندارد که بدون آزادی باشد یا فردی، خود را متولی تقویت آزادی در ابعاد خاص ببیند. همواره در همه عرصه ها آزادی و فضای نقد وجود داشته و هرکس نظر خود را ارائه کرده است.

وی افزود: اما پاسخگویی که از لوازم آزادی است در مقاطع مختلف از فراز و نشیب هایی برخوردار بوده است که باید تقویت شود و هر کس در هر وظیفه و مسئولیتی که بر عهده دارد، باید این احساس را داشته باشد که در جای جای مختلف درباره عملکرد خود پاسخ بدهد.

دکتر احمدی نژاد؛ شهردار تهران:

مهمترین کار ما تحقق یک جامعه نمونه است.

دکتر احمدی نژاد، شهردار محبوب تهران یکی دیگر از سخنرانان همایش بود که در بخش دوم مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت. وی ضمن ابراز خوشحالی از توفیق زیارت حضرت رضا(ع) و دیدار با دست اندرکاران شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، به اعلام انزجار علیه استکبار جهانی به جهت هتک حرمت عتبات عالیات اشاره کرد و دشمنی و کینه استکبار از ایران و اسلام را مسأله کهن و قدیمی دانست.

وی در بخشی از سخنان خود گفت: اکنون مسؤلیت و مهمترین کار ما تحقق یک جامعه نمونه است و اینکه این سرزمین را بعنوان یک الگو و پایگاه به همگان معرفی کنیم. این یک وظیفه عمومی است و در عرصه های مختلف نظری و عملی باید کار شود و مفاهیمی همچون ولایت، نظام امامت، عدالت، جمهوری اسلامی، جبهه جهانی اسلام و حیات طیبه طرح ریزی و تئوریزه شده و به جهان معرفی گردد.

وی با اشاره به اینکه مدیریت در جمهوری اسلامی هیچ شأن و مفهومی بجز خدمتگزاری و پاسخگویی ندارد، گفت: اکنون ما باید به فرهنگ اصلی انقلاب که فرهنگ خدمتگزاری است بازگردیم. که در این راستا هم کار فرهنگی و تبلیغی لازم است و هم کار اجرایی و عملی. البته این کار سخت اما شدنی است و نیز باید اذعان داشت که لازمه پاسخگویی و خدمت رسانی ارتباط با مردم است.

وی در خصوص منافع ارتباط با مردم به عنوان یکی از اصول نهضت خدمتگزاری گفت: اولاً جلوی خیلی از مفاسد را می گیرد ثانیا مردم در ارتباطشان اطلاعات روز را به مسؤلان می رسانند ثالثا تصمیماتی که مدیران در پشت درهای بسته می گیرند نمی تواند در زندگی مردم تاثیرگذار باشد. به هر حال رمز پیشرفت و ساختن یک جامعه نمونه این است که ما فضای شهر را یک فضای ایمانی و آرمانی و با عاطفه نماییم.

در این راستا برگزاری مناسبتها و بویژه بزرگداشت ایام الله می تواند محور اصلی امر قرار گیرد. بخش دیگر کار هم به مدیران برمی گردد تا بطور عملی و اجرایی به ترویج عدالت، امنیت و فرهنگسازی بپردازند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد:

موقعیت ایران در افق چشم انداز 20 ساله

حجت الاسلام و المسلمین دکتر خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور هم در این همایش در سخنان خود به فرصتها، چالشها و ظرفیتهای نظام فرهنگی، تبلیغی و اطلاع رسانی کشور با تکیه بر نقش آفرینی نهادهای انقلابی در افق چشم انداز 20 ساله کشور پرداخت.

وی افزود: جامعه اسلامی ما در چشم انداز 20ساله یک جامعه توسعه یافته، از نظر فرهنگی تاریخی، جغرافیایی و بومی است. دیگر اینکه متکی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی، احیای ارزشهای ملی و انقلابی است. سوم اینکه با تکیه بر مردم سالاری دینی خواهد بود. چهارم جامعه ای برخوردار از آزادی مشروع نه آزادی لیبرال و یا حکومت سکولار است.

خاموشی خاطرنشان کرد: برخورداری از دانش پیشرفته و تولید علم و فناوری، متکی بر منابع انسانی خود،استحکام بخشیدن به مهمترین مفاد اجتماعی این جامعه به نام خانواده و بهره مند شدن از محیط زیست مطلوب نیز از موارد و ویژگی های جامعه ما در چشم انداز 20 ساله آینده خواهد بود.

همچنین این جامعه را مردمی فعال، مسئولیت پذیر، ایثارگر، مؤمن، رضایتمند، برخوردار از وجدان کاری و انضباط، دارای روحیه تعامل و سازگاری اجتماعی، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی، مفتخر به ایرانی بودن، تشکیل خواهند داد.

وی همچنین افزود: مطالعه پیشینه 25 ساله فرهنگی اولاً: ما را به شناسایی آنچه که به عنوان یک گوهر داریم نزدیک می کند. دوماً: در شناسایی فرصتها به ما کمک می کند، سوماً: در مقابل آن ما را با تهدیدات فرهنگی آشنا می کند و چهارم باید با استفاده از ظرفیتها به حرکت فرهنگی خود شتاب ببخشد.

وی در پایان افزود: ما سعی کردیم که این رویکرد را داشته باشیم که بتوانیم سیاستها، فرصتها، چالشها و ظرفیتها را در کنار یکدیگر به یک برنامه جامع برسانیم و پیشنهاد بنده به دستگاههای فرهنگی کشور این است: 1 بازنگری ساختاری تشکیلاتی 2 ارتقاء دانش نیروی انسانی 3 فعال کردن بخش طراحی و برنامه ریزی 4 دست برداشتن از کارهای متراکم حجمی 5 شناسایی برنامه های اولویت دار و تأثیرگذار و اجرای آن در کمترین زمان ممکن.

دکتر آشنا استاد دانشگاه:

با مراسم می توان امور مغفول را به گفتمان عمومی تبدیل کرد

دکتر آشنا نیز طی سخنان مشروحی گفت: از دیدگاه جامعه شناختی مسئله مراسم و مناسک یکی از نمودارهای مهم قدرت یک جامعه است. برگزاری مراسم و یا مناسک در واقع بیان تکراری وحدت و کارکردهایی است که موجب اشتراک اجتماعی می شود و جوامع از طریق همین مراسم ارزشها، اولویتها، خاطرات و احساسات مشترکشان را به نمایش درمی آورند و بدین ترتیب می توان گفت مراسم در جامعه همان نقشی را ایفا می کنند که مسئله تغذیه برای فرد.

وی آثار و نتایج بزرگداشت مراسم را بدین شرح برشمرد:

1 ایجاد همبستگی گروه.

2 ترغیب افراد برای انجام فعالیتهای گروهی.

3 آموزش به نسل بعد.

4 نمایش قدرت و ظرفیتهای موجود در یک گروه.

5 تأکید بر نهادها و سمبلهای مورد نظر گروه برای نشان دادن ارزشهای آن.

وی افزود: مراسم به دوگونه درون زا و برون زا موجب هویت بخشی نیز می شود. یعنی اگر گروه، خودش مراسم ناشی از خودش را تولید نکند ناچار به واردات مراسم از بیرون به داخل می باشد.

دکتر آشنا در پایان اضافه کرد: باید به وسیله مراسم، یک امر در معرض خطر فراموشی را به سطح گفتمان عمومی کشیده و مطرح کنیم و آن را موضوع گفتگوی عمومی قرار دهیم.

دکتر تبرائیان:

رهنمودهای نهج البلاغه می تواند مبنای پرسشگری قرار گیرد.

در ادامه برنامه همایش، آقای دکتر تبرائیان استاد دانشگاه و سردبیر فصلنامه اندیشه انقلاب اسلامی، با بیاناتی به جایگاه پاسخگویی مسئولان در نهج البلاغه و سیره امیرمؤمنان(ع) پرداخت.

وی در این باره گفت: در خطبه های حضرت ویژگی هایی وجود دارد که ایشان برای مدیران و مسئولان برشمرده اند و می تواند مبانی و اصولی برای پرسشگری و پاسخگویی قرار گیرد که در مجموع، در زمینه پرسشگری 63 و در زمینه پاسخگویی 57 خطبه و کلام موجود است.

دکتر تبرائیان ادامه داد: در باب مسئولیت پذیری، حضرت در نامه ای به کارگزارشان در مکه می فرمایند: «که جز نیکوکار، کسی به خیر و نیکی نرسد و جز بدکار، کسی کیفر نبیند. با آنچه در اختیار داری همچون مسئولی قاطع و استوار، خیرخواه و خردمند که تابع و پیرو قدرت مافوق و مطیع و فرمانبردار امام خویش است، عمل کن».

سپس می فرمایند: «به هنگام نعمت و کامروایی مغرور مشو و در هنگام رنج و سختی به سستی و شکست تن مسپار».

وی گفت: امیرالمؤمنین مدیران را از دادن وعده های نابجا برحذر می دارد و آنها را آفت مسئولیت و مدیریت می داند و می فرماید: هر کس که مسئول است؛ آزاد است اما وقتی وعده داد باید به وعده اش وفا کند و آن را انجام دهد.

سردبیر فصلنامه اندیشه انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود گفت: اگر روزی دو ساعت در مورد مدیریت و وظایف مدیران از نهج البلاغه صحبت شود، باز هم کم است.

ولی الحمدالله در سالهای اخیر توجه خوبی به نهضت قرآن خوانی و نهج البلاغه از سوی همگان صورت گرفته است.

قائم مقام شورا:

ما می توانیم آغازگر عملی گفتمان پاسخگویی باشیم

قائم مقام شورا نیز با اشاره به تأثیرزلزله بم بر رویکرد شورا نسبت به برنامه های دهه فجر گفت: علیرغم این موضوع در کمیت و کیفیت برگزاری برنامه های سال گذشته شورا اثر نامطلوبی مشاهد نشد در کل از رشد مناسبی برخوردار بود.

آبخضر، مهمترین محورهای رشد برنامه ها را شامل افزایش 2 درصدی شرکت کنندگان در راهپیمایی تهران و 5 درصدی در کل کشور، افزایش گسترده جغرافیایی و زمانی نورافشانی، افزایش 1000درصدی چاپ و توزیع، برگزاری 40 هزار برنامه در سراسر کشور و حضور 300 خبرنگار داخلی و خارجی دانست.

وی خاطر نشان کرد: در کنار فعالیتهای مربوط به دهه فجر اقدامات مهمی نیز از قبیل متمرکز کردن فعالیت های فرهنگی هنری و انتشاراتی شورا، افتتاح سایت اینترنتی، برگزاری باشکوه مراسم 14 و 15 خرداد، 7 تیر و روز قدس، برگزاری 2 همایش منطقه ای، 12 نشست علمی کاربردی و انتشار کتب مختلف از جمله 25 گفتار پیرامون انقلاب اسلامی انجام شد.

قائم مقام شورا مهمترین راهبرد شورا در سال جاری را«ایجاد گسترش فرهنگ و گفتمان پاسخگویی» اعلام کرد و گفت: ما می توانیم آغازگر عملی گفتمان پاسخگویی در بین دستگاهها و نهادها باشیم و سپس با تبلیغ آن نسبت به گسترش و نهادینه کردن این فرهنگ در دیگر دستگاهها نیز اقدام کنیم.

وی همچنین سال جاری را سال«آموزش» برای شورا خواند و در خصوص اولویتهای برنامه های ستاد دهه فجر گفت: در 5 سال آینده به دلیل تقارن ایام محرم و صفر با ایام دهه فجر، به برنامه ریزی ها و اجرای مراسم توجه کافی خواهد شد و بازنگری در ساختار دهه فجر نیز ما را بر آن می دارد تا طرح جامع برگزاری مراسم ملی و مذهبی سالگرد پیروزی انقلاب را تدوین کنیم و برای افزایش مشارکتهای مردمی نیز حوزه مطالعات علمی و پژوهشی ماموریت گرا را توسعه دهیم.

معاون پژوهش و برنامه ریزی شورا:

تأکید بر نقش شورای هماهنگی در سال پاسخگویی

علی دارابی معاون پژوهش و برنامه ریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از جمله سخنرانان دیگر این همایش بود که به بیان اهداف ضرورتها، اصول حاکم و آفات پاسخ گویی با نگاهی به نقش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی پرداخت.

وی با اشاره به اقدام مقام معظم رهبری در نامگذاری سالها گفت: از نگاه رهبری سال پاسخگویی باید بر مؤلفه هایی مبتنی باشد از جمله آنکه: مرکز ثقل پاسخگویی، قوای سه گانه است، ارائه گزارش به مردم یک اصل است پاسخگویی نسبت به مطالبات رهبری و شعارهای ارائه شده الزامی است، اولویت های پاسخگویی باید در نظر باشد و هدف از سال پاسخگویی شفاف سازی است.

وی افزود: اهداف اصلی از نامگذاری سال 83 به سال پاسخگویی: اطلاع رسانی، روشنگری و تنویر افکار عمومی، برقراری ارتباط دو سویه و متقابل حاکمیت و مردم، ارتقای فرهنگ حاکمیت و مردم، ارتقای فرهنگ مشارکت پذیری همگانی، گسترش فرهنگ نقد و پرسشگری و تعمیم نظارت عمومی است و مهمترین اصول حاکم بر آن نیز شامل: مصونیت به جای تهدید، نقد به جای تخریب، شرح صدر و پرهیز از سیاه نمایی و شفاف سازی و وجود ساز و کار قانونی است.

دارابی سپس با اشاره به اینکه ساز و کار نظارت و پاسخگویی در قانون اساسی تبیین شده است، خواستار تفکیک سطوح پاسخگویی شد و در خصوص آفات پاسخگویی گفت: حمایت کلیشه ای، نشانی غلط، ابهام در هدف، مشخص نبودن قلمرو کار، فقدان ساز و کار اجرایی، مچ گیری به جای نقد، کلی گویی به جای شفاف سازی و فقدان فرهنگ نقدپذیری از جمله آفاتی است که این مهم را می تواند تحت تأثیر قرار دهد.

معاون پژوهش و برنامه ریزی شورا مناسبتهای طول سال را فرصت مغتنمی برای بازیابی راه طی شده و چشم انداز آینده دانست و مهمترین نقش شورا در راستای پاسخگویی را مشارکت موثر در جهت نهادینه شدن چرخه پرسشگری مردم و پاسخگویی مسؤلان، بازتاب مطالبات مردم در بیانه، قطعنامه، اطلاعیه ها، تلاش در جهت افزایش اعتماد عمومی و در نتیجه ارتقای مشارکت جویی مردم افزایش همبستگی وحدت و انسجام ملی، تعمیم و گسترش فرهنگ پرسشگری و نظارت عمومی، برجسته سازی و عمومیت بخشیدن به نمادهای خدمت و پاسخگویی چون شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر در مراسم و مناسبتهای خاص آن و مطالبه مستمر از مسؤلان در جهت انجام وظایف محوله و در نتیجه سالم سازی و کارآمدسازی نهادها و دستگاههای ذیربط است.

معاون اجرایی مراسم:

نیاز به ساختار شکنی در مراسم

معاون اجرایی مراسم شورای هماهنگی، سخنران دیگر همایش بود که با عنوان شیوه های بهینه سازی و تدبیر فرم مناسب در برگزاری مراسم به سخنرانی پرداخت.

صباغ با بیان دیدگاه معنوی و جامعه شناسی درباره مراسم با اشاره به توسعه نقش خنثی و یکنواختی در مراسم، آشنایی زدایی و ساختارشکنی را مهمترین پیشنهادی دانست که اولین بار در یک قرن پیش مطرح شد.

وی گفت: با استفاده از این شیوه می توان مراسم را از قید و بند معنای مستعمل و خودکار، خارج و راههای گسترش معنای آن را فراهم کرد و همچنین فرم و محتوای آن را از فرمول های همیشگی رها ساخت.

وی با طرح این سوال که چگونه می توان در دنیای رسانه ای امروز، مراسم و آئینی اثر گذار را فراهم نمود، گفت: ایجاد شخصیت مستقل و اثرآفرین برای افراد مراسم و با توجه به دو عنصر جذابیت پنهان مراسم یعنی بعد معنوی و شکلی آن می توان اثرات مثبتی را شاهد بود.

صباغ تدابیر آفت زدایی از ساختار مرسوم را شامل تحلیل جغرافیا و مخاطب، تنوع، آشنایی زدایی، آشنایی سازی، تدبیر فرم و تحلیل محتوای مراسم دانست.

رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی:

تأکید بر لزوم تدوین نظام جامع برای ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی

رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی هم در سخنرانی خود با عنوان «ارزیابی مراسم بیست و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی»، این مقطع را عصاره و چکیده کارنامه 25 سال گذشته دانست و گفت: ایام الله دهه فجر، ایام صفای اهل دل و نیروهای دلداده به ارزشهای انقلاب اسلامی است و دلدادگی ما هم به عنوان خدمتگزاران عرصه مراسم این انقلاب، در این ایام محک می خورد و شما دست اندرکاران مراسم، در بیست و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب با خلوص و تلاش نشان دادید که به دهه فجر تعلق دارید.

محمدحسین زارع در بخشی از سخنان خود، بر ضرورت حاکمیت مدیریت تفکر استراتژیک در فعالیتهای شورا اشاره کرد و افزود: مدیریت تفکر استراتژیک بر دانایی، منطق، نظم و هماهنگی، استمرار و پایداری استوار است و دانایی باعث می شود تا مبداء مسیر و مقصد به درستی تشخیص داده شود و بیداری و تیزبینی در کارها مد نظر قرار گیرد.

وی تأکید کرد: وقتی دانایی و نظم کنار هم می آیند تشخیص فعالیتها و تشریح اولویتها مسیر و آثار آن غیر قابل انتظار می شود.

زارع گفت: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و ستاد دهه فجر از وجوه علاقه مردم به انقلاب تغذیه می کند. لازم است برای رفع نیازها و خواسته ها به تدوین یک نظام جامع،سند راهبردی یا منشور ملی بیندیشیم تا هم قدرت اجرایی ستاد افزایش یابد و هم رابطه ستاد با منافع گروهها و نیروهای اجتماعی و کانونهای مردمی تعریف شود.

مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مازندران:

تأکید بر برنامه های هدفمند و سازنده برای جوانان

مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مازندران یکی دیگر از سخنرانانی بود که به ارائه مقاله خود با عنوان راهکارهای مشارکت جویی نسل جوان در بزرگداشت ایام الله پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین یوسف یوسف پور گفت: فقدان برنامه جامع که نسل جدید را از خانه، مدرسه و جامعه به طور اصولی برابر اهداف انقلاب اسلامی پرورش و آموزش دهد و عدم وجود انسجام و سازماندهی تربیتی، آموزشی و فرهنگی که بتواند ارزشها و آرمانهای اسلام عزیز را به فرهنگ و باور تبدیل کند موجب شد دشمن بتواند در حد قابل توجهی از جوانان را به ناهنجاری ها سوق دهد و به یک چالش علیه انقلاب اسلامی مبدل سازد.

وی با تأکید بر برنامه ریزی جامع فرهنگی و آموزشی افزود: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با توجه به موقعیت خود در میان سایر نهادها می تواند در این راستا پیشگام و حرکت آفرین باشد.

مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کرمان:

سیاست های حاکم بر برگزاری مراسم دهه فجر

حجت الاسلام و المسلمین مهدی عرب پور مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان دیگر سخنران مراسم بود که با عنوان اصول و سیاستهای حاکم بر برگزاری مراسم دهه فجر با توجه به تقارن محرم و صفر به ایراد سخن پرداخت.

وی با اعلام اینکه برنامه ها باید از دو بخش سیاست های کلی حاکم بر برگزاری مراسم در همه سالها و نیز سیاست های مورد نظر در 5 سال آتی برخوردار باشد، گفت: شناساندن انقلاب اسلامی به نسل سوم، تبیین آرمانها و دیدگاههای امام در برپایی حکومت اسلامی، تبیین نقش ولایت فقیه در حکومت اسلامی و تقویت امید نسبت به آینده از جمله مهمترین سیاست های کلی مراسم به شمار می روند.

وی مهمترین سیاستهایی که باید طی چند سال آتی به دلیل تقارن محرم و صفر با ایام پیروزی انقلاب اسلامی در نظر گرفته شوند را شامل تعیین نقش محرم و صفر در پیروزی انقلاب، تأکید بر فرهنگ ایثار و شهادت، تاکید بر اصلاحات حسینی و خمینی در برپایی نهضت، تعمیق رابطه عاشورا با نهضت امام خمینی و استفاده بهینه از مجالس حسینی جهت تبیین مسائل انقلاب اسلامی دانست.

عسگری جانشین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان:

اطلاع رسانی سریع و دقیق، شرط توسعه جامعه

عسگری قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در مقاله خود به معرفی مختصات جامعه ارتباطی پرداخت.

وی با طرح این مسئله که به اعتقاد برخی ما اکنون در حال طی عصر اول رسانه ها و شاهد ظهور عصر دوم رسانه هستیم، گفت: اطلاع رسانی سریع و دقیق، اساسی ترین شرط برای توسعه جامعه در زمینه های علمی، فنی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است که این امر از طریق یادگیری الکترونیکی یا آموزش از طریق اینترنت میسر می شود.

وی، بازشناسی انتقادی ماهیت، تاریخچه تحولات و روندهای جهان جاری و آتی اینترنت و بازنگری ادبیات متحول امنیت پژوهی و ارائه رویکردی متناسب با شرایط خاص ایران اسلامی را از جمله مواردی دانست که پژوهشگران فرهنگ و ارتباطات باید مورد توجه قرار دهند.

بیانیه پایانی

در پایان همایش بیانیه ای به شرح زیر صادر شد:

1) ما بار دیگر میثاق و بیعت ناگسستنی خود را با آرمان و راه رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) اعلام و تحقق خط امام(ره) را در تبعیت و اطاعت از خلف صالح آن عزیز سفر کرده، رهبر فرزانه و گرانقدر انقلاب اسلامی، حضرت آیت العظمی خامنه ای «مدظله العالی» می دانیم.

2) ما شرکت کنندگان در همایش، هم صدا با مردم آزادیخواه و وجدان بیدار جهان و نیز میلیون ها مسلمان در اقصی نقاط جهان، هتک حرمت به عتبات عالیات و تعرض اشغالگران به نجف اشرف و کربلای معلی را محکوم، و خواهان خروج سریع و بدون قید و شرط اشغالگران امریکایی و متحدان متجاوز از آن ها از کشور مسلمان و مظلوم عراق می باشیم.

3) ما به جهانیان اعلام می کنیم که استکبار جهانی، مرزهای عقیدتی اسلام و کشورهای اسلامی را نشانه رفته است. امریکا و انگلیس بهمراه صهیونیسم بین الملل در سرزمین های اشغالی، همچون فلسطین، عراق و افغانستان جنایت می کنند و حقوق بشر را پایمال نموده و با کمال افسوس شاهد نظاره و تماشاگری مجامع بین المللی، چون سازمان ملل می باشیم.

ما از سازمان ملل متحد، سازمان کنفرانس اسلامی و همه مجامع جهانی طرفدار حقوق بشر صریحا می خواهیم که به وظایف انسانی خود همت گمارند.

4) ما گفتمان خدمت و پاسخگویی را دو مؤلفه بنیادی و تأثیرگذار در افزایش مشارکت مردم و کارآمدی نظام دانسته، از همه دستگاههای دولتی، نهادهای انقلابی و بویژه قوای سه گانه می خواهیم برنامه های عملی خود را جهت عملی شدن رهنمودهای مقام معظم رهبری ارائه نمایند.

5) ما مراتب سپاس و قدردانی خود را از ملت بزرگ ایران در مشارکت و حضور آگاهانه و متعهدانه در هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که به رغم تبلیغات استکبار که خواهان تحریم انتخابات بودند اعلام و از نمایندگان اصولگرا و ارزشی مجلس هفتم می خواهیم، گفتمان خدمت صادقانه به مردم را سرلوحه برنامه خود قرار داده و الگوی مطلوب و شایسته از مجلسی مردمی، کارآمد و اصولگرا را ارائه نمایند.

6) ما مراتب تقدیر و تشکر خود را از میهمانان عالیقدر همایش، بویژه حضرت آیت الله عبادی، امام جمعه محترم مشهد، دکتر احمدی نژاد شهردار محترم تهران، مهندس ضرغامی رییس محترم سازمان صدا و سیما، مهندس باهنر عضو محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و منتخب مردم در مجلس هفتم و حجت الاسلام والمسلمین دکتر خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، اعلام و از دست اندرکاران برگزاری همایش می خواهیم که دیدگاه های میهمانان را در برنامه های شورا عملی نمایند.



1. به نقل از نشریه داخلی «پیام شورای هماهنگی»، شماره 33، صص 7-2.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان