آیتالله علمالهدی در مراسم گرامیداشت 19 تیرماه، سالروز فرمان رهبری مبنی بر آبادانی طوس در آرامگاه فردوسی، با اشاره به اینکه شخصیت فردوسی مظلوم واقع شده است، گفت: ما نباید به شخصیت هنری فردوسی توجه کنیم، قبل از اینکه او شاعر و مورخ باشد حکیم است. رویکرد تاریخی او در داستانها و افسانهها و او را شاعر و هنرمندی در ردیف سایر هنرمندان و هنرمندان معرفی کردن، ظلم به اوست، زیرا او یک انقلابساز بوده و اندیشههایش آمیخته با آزادی، اقتدار و ایثار در میان مردم بوده است.
علمالهدی تصریح کرد: برخی عناصر مغرض عرایض بنده را تقطیع میکنند، اصل کلام مطرح نمیشود و یک جمله تند و تیز از وسط کلام من میگیرند و منتشر میکنند. مدتی قبل صحبتی درباره تفاوت فرهنگی صنعت گردشگری و زیارت داشتم اما قضیه را طوری منعکس کردند که بنده مخالف گردشگری هستم، این برخورد ظالمانهترین و خائنانهترین برخورد با بنده است، زیرا من گفتم فرهنگ زیارت با گردشگری متفاوت است و این دو دو ادبیات مختلف هستند.
وی ادامه داد: کدام انسان عاقل میگوید که با این منبع اقتصادی که در توسعه اقتصادی نقش عمده ایفا میکند مخالف است. مشهد شهر زیارتی است و اگر بنا است صنعت گردشگری در این شهر توسعه یابد باید تحت شعاع فرهنگ زیارت باشد اگر اقداماتی که در این شهر انجام میشود مبتنی بر فرهنگ زیارت باشد میتواند اثر اقتصادی داشته باشد.
امام جمعه مشهد عنوان کرد: سالانه سه تا چهار میلیون گردشگر و زائر خارجی به این شهر سفر میکنند، اگر انگیزه گردشگران، آثار باستانی و تفریحات شادمان ساز باشد به مشهد نمیآید هرچه قدر مساله تفریح و مسایل مختلف در این شهر توسعه یابد به کوچکترین شهر اروپایی نمیرسد.
وی با بیان اینکه چهار میلیون گردشگر و زائر خارجی یک رقم بزرگ برای توسعه اقتصادی است گفت: تعداد گردشگران برخی کشورهای افریقایی از دو میلیون تجاوز نمیکند، اگر برای زائرانی که به مشهد میآیند توسعه معنویت، زیارت و معارف اهل بیت در سایه ادب و هنر مورد توجه قرار بگیرند شاید جزو موفقترین کشورها در دنیا باشیم.
علمالهدی گفت: برخی این سخنانم را به گونهای عنوان میکنند که من با اشتغال جوانان و توسعه صنعت گردشگری مخالفم، ظرفیتهای مشهد برای توسعه گردشگری زیارت آنقدر بالاست که بعد حرمین شریفین، بالاترین ظرفیت را بین شهرهای مذهبی دارد.
29219