ماهان شبکه ایرانیان

کچلی سکه‌ ای چیست و درمان آن چگونه است؟

کچلی سکه‌ای یا آلوپسی آره آتار (alopecia areata) نوعی بیماری خود ایمنی است که فولیکول‌ها‌ی مو از بین نمی‌روند اما بدن موها را اضافی تلقی کرده و آن‌ها را از بین می‌برد

کچلی سکه‌ای یا آلوپسی آره آتار (alopecia areata) نوعی بیماری خود ایمنی است که فولیکول‌ها‌ی مو از بین نمی‌روند اما بدن موها را اضافی تلقی کرده و آن‌ها را از بین می‌برد. این بیماری معمولا در سنین کمتر از 20 سال و در دهه‌ی دوم و چهارم زندگی رخ می‌دهد و بی‌دلیل و بدون توجه به زن یا مرد بودن شما سر و کله‌اش پیدا می‌شود. در قدیم معتقد بودند علت این بیماری نوعی عفونت است اما امروزه این نظریه رد شده است و اگر علت آن به درستی تشخیص داده شود می‌تواند درمان شود. این بیماری فقط روی سر ظاهر نمی‌شود و گاهی اوقات در ابرو، مژه، ریش، سبیل و دیگر نقاط بدن نیز رخ می‌دهد. در ادامه با بنیتا همراه باشید تا در مورد این بیماری بیشتر بخوانید.

کچلی سکه‌ ایCredit: APAX Medical

علت بروز کچلی سکه‌ای چیست؟

کچلی سکه‌ای تنها یک مشکل مربوط به پوست و مو نیست و علت آن در بدن شما نهفته است، بنابراین کاشت مو مشکل را حل نمی‌کند و بعد از گذشت مدتی، موهای کاشته شده نیز می‌ریزند. این بیماری به شکلی است که یک قسمت از موهای سر یا دیگر نقاط بدن به اندازه‌ی یک دایره‌ی کوچک خالی می‌شود و شاید قسمت‌های دیگر نیز درگیر ‌شود. در بعضی موارد، کل موهای سر درگیر این بیماری شده و می‌ریزند. ریزش مو در این بیماری با سوزش یا خارش همراه نیست و ممکن است بیمار تا مدت‌ها متوجه آن نشود. دیدن حجم زیاد موهای ریخته شده روی بالش می‌تواند یکی از نشانه‌های آن باشد. گاهی اوقات این بیماری خود به خود درمان می‌شود و بعد از گذشت 3 تا 6 ماه، موهای از دست رفته دوباره جوانه می‌زنند و شروع به رویش می‌کنند اما در بعضی موارد هم باید صبوری بیشتری به خرج داد زیرا ممکن است با برطرف شدن مشکل ریزش یک قسمت، قسمت دیگری درگیر این موضوع شود.

کچلی سکه‌ ایCredit: Juan Hair Salon

تنها درموارد زیر است که موهای از دست رفته جایگزین نمی‌شوند:

  • سابقه‌ی این بیماری در خانواده‌ی فرد وجود داشته باشد
  •  قبلا به این بیماری دچار شده باشد
  •  به بیماری‌های خود ایمنی مبتلا باشد، حساسیت داشته باشد و یا بخش زیادی از موهایش ریخته باشد.

این بیماری گاهی اوقات با مشکلات ناخن نیز همراه است و از نشانه‌های اولیه‌ی آن تغییر در ظاهر ناخن‌ها است. ناخن‌ها حالت شکننده، آسیب پذیر و بسیار حساسی پیدا می‌کنند و ظاهرشان به گونه‌ای می‌شود که انگار با میخ رویشان ضربه وارد شده است، یا دچار لکه‌های سفید رنگ می‌شوند و در بعضی موارد از گوشت جدا می‌شوند.

کچلی سکه‌ ایCredit: Remedieshome

راه‌های درمان

درمان قطعی‌ای برای این بیماری وجود ندارد و معمولا موها به صورت خود به خود شروع به رویش مجدد می‌کنند. اما راه‌هایی وجود دارد که از طریق آن‌ها می‌توان روند رویش مو را تسریع کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که روش درمان در هر فرد خاص بوده و نباید از روش‌های درمانی تجویز شده برای دوست یا فامیل برای درمان خودتان استفاده کنید. بلکه باید به متخصص مراجعه کنید و شیوه‌ی درمان مناسب با شرایط خودتان را از او بخواهید. برخی از راه‌های درمان که معمولا  توصیه می‌شوند به شرح زیر است:

کورتیکواستروئید (Corticosteroids)

کورتیکواستروئید عملکرد سیستم ایمنی بدن را متوقف می‌کند و می‌تواند به طور موضعی توسط پزشک روی نواحی‌ای که دچار ریزش شده‌اند تزریق شود. همچنین به شکل کرم، لوسیون و پماد نیز موجود بوده و بیمار می‌تواند آن را روی نواحی خالی شده بزند و یا آن را به شکل قرص استفاده کند. در افراد بزرگسال تزریق کورتیکواستروئید بین 3 تا 6 هفته انجام می‌شود و موی از دست رفته 4 هفته بعد از آخرین تزریق شروع به رویش می‌کند. برای درمان کودکان معمولا از روش‌های موضعی که ضعیف‌تر هستند استفاده می‌شود. قرص‌های کورتیکواستروئید دارای عوارض جانبی زیادی هستند و پزشکان آن را به افرادی که دارای کچلی زیاد هستند، تجویز می‌کنند.

ماینوکسیدیل (Minoxidil)

این دارو برای رویش مجدد مو استفاده می‌شود. ماینوکسیدیل 5 درصد می‌تواند باعث رویش مجدد موی افراد شود و استفاده از آن به کودکان و بزرگسالان توصیه می‌شود. بیماران باید روزی 2 بار آن را روی سر، ابرو یا ریش خود بزنند. موهای جدید بعد از گذشت 3 ماه شروع به رویش می‌کنند. معمولا از این روش همراه با روش‌های دیگر استفاده می‌شود.

آنترالین (Anthralin)

آنترالین عملکرد سیستم ایمنی بدن را تغییر می‌دهد. بعد از استفاده‌ی موضعی از این دارو، بیمار باید به مدت 20 تا 60 دقیقه صبر کند و سپس برای جلوگیری از التهاب پوست این نواحی را بشوید.  

دیفن‌سیپرون (Diphencyprone)

این دارو روی نواحی کچل سر اعمال می‌شود و باعث بروز واکنش‌های آلرژیک در بدن می‌شود. همین موضوع باعث خارش و قرمزی پوست بیمار می‌شود. پزشکان معتقدند این آلرژی سیستم ایمنی بدن را گول می‌زند و باعث می‌شود گلبول‌های سفید به سطح پوست فرستاده شوند و با التهاب مبارزه کنند و از خوابیدن فولیکول‌های مو که علت ریزش مو است جلوگیری کنند. معمولا بعد از گذشت 3 ماه رویش مجدد مو آغاز می‌شود.

اغلب بیماران از بیش از 1 روش برای درمان استفاده می‌کنند و با ترکیب چند روش درمان، نتیجه‌ی بهتری می‌گیرند. اگردر صورت استفاده از هریک از روش‌های درمان، بدنتان دچار عوارض جانبی بدی شد، سریعا با پزشکتان موضوع را در میان بگذارید. نتیجه‌ی درمان به پاسخ سیستم ایمنی بدن مربوط بوده و گاهی اوقات با وجود استفاده از روش‌های درمانی، بازهم موهای سر بیمار می‌ریزند.

کچلی سکه‌ ایCredit: Scalp Micropigmentation

علاوه بر شیوه‌های درمانی گفته شده راه‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید به وسیله ‌ی آن ها این مشکل را به طور موقت درمان کنید:

  • از گلاه‌گیس، کلاه یا شال برای پوشاندن موهایتان استفاده کنید و از آن‌ها در برابر تابش خورشید محافظت کنید.
  • از شدت استرستان بکاهید. این بیماری زیاد جدی نیست اما می‌تواند باعث ایجاد اضطراب و ناراحتی در فرد مبتلا به بیماری شود. تاثیر استرس بر کچلی سکه‌ای هنوز ثابت نشده است اما می‌تواند یکی از علت‌های تشدید آن باشد. 
  • به یاد داشته باشید حتی اگر کل موهایتان را از دست بدهید، آن‌ها بازهم می‌توانند رشد کنند و به حالت عادی بازگردند، حتی اگر این اتفاق نیفتد، باز هم راه‌های بسیاری برای پوشاندن موهای سر وجود دارد.
  • هرموقع با ریزش ناگهانی موهایتان روبرو شدید به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است علاوه بر کچلی سکه‌ای، دلایل دیگری نیز در پیدایش آن دخیل باشند.

منبع: بنیتا


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان