به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، وزیر خارجه یونان در مصاحبه با روزنامه 'اتنوس' چاپ یونان گفت: یک سفر 'رجب طیب اردوغان' هر چقدر که هم مهم باشد نمی تواند مشکلات عدیده بین دو کشور یونان و ترکیه راه حل کند.
«نیکوس کوچیاس' وزیر امور خارجه یونان با اشاره به سفر آتی 'رجب طیب اردوغان' به یونان گفت: گرچه همه مشکلات در این سفر حل نخواهد شد، اما امکان دارد در تقویت روابط دو کشور موثر باشد.
وی افزود: حداقل در این سفر مشکلات مشخص خواهند شد و راهی برای مقابله با آنها یافت خواهد شد البته نباید انتظار داشت که مشکلات بین دو کشور در این سفر حل گردند ولی حداقل ، تلاش ها برای نزدیک کردن دو کشور و توسعه روابط ادامه می یابند.
کوچیاس افزود: ما تمام تلاش خود را برای توسعه همکاری ها و بهبود روابط دو کشور بکار خواهیم گرفت.
گفتنی است که یونان و ترکیه دارای مشکلات دیرینه ای هستند که بخشی از آنها به دوران خلافت عثمانی برمی گردد ولی دو کشور درحال حاضر بر سر مساله قبرس، اکتشاف نفت و گاز در سواحل دو کشور و سواحل قبرس و مساله حاکمیت بر چند جزیره سنگی اختلاف دارند که به تناسب روند اوضاع سیاسی با تنش و یا کاهش تنش مواجه می گردند و تمام تلاش های دو کشور برای حل این اختلافات نتیجه مثبتی در پی نداشته است.
وزیر امور خارجه یونان درباره حل اختلافات دوجانبه با کشور آلبانی نیز گفت: تلاش های خوبی تاکنون صورت گرفته است و میسر خوبی طی گردیده ولی غیر عقلانی می باشد که در مورد مسایل موردنظر قبل از آغاز مذاکرات سخنی بیان گردد.
آتن و تیرانان نیز دارای اختلافاتی بر سر فعالیت اقلیت یونانی مقیم آلبانی و همچنین مساله اکتشاف نفت و گاز در نزدیک سواحل و مرزهای دو کشور دارند.
یونان درحال حاضر دارای اسقف گری اعظم تحت عنوان اسقف 'گری تیراناو سراسر آلبانی' می باشد.
این کشور دارای جمعیتی بیش از 250 هزار نفر و یک حزب سیاسی می باشد.
تعدادی از شهروندان این کشور نیز دارای پست های سیاسی هستند.
در این اواخر آلبانی با ترس از افزایش نفوذ یونانیان مقیم این کشور، تعدادی از منازل مسکونی و محل کسب و کار آنان را به بهانه بهینه سازی استفاده از مناطق تخریب کرد که با عکس العمل شدید دولت یونان مواجه شد.
وی افزود: به مثبت بودن نتایج مذاکرات خوشبین هستم و دو طرف در راستای حل اختلافات دوجانبه گام برمی دارند.
وزیر امور خارجه یونان در مورد نام مقدونیه نیز گفت: همه به این نتیجه رسیده اند که باید سازشی در مورد نام این کشور انجام گیرد و تلاش ها برای حل این اختلاف ادامه دارد.
وی با هشدار به ترکیه و مقدونیه گفت: حتی بعضی از کشورهای اروپایی چنین تصور می کردند که این دو کشور بدون حل اختلافات دوجانبه خود با یونان می توانند به عضویت اتحادیه اروپا درآیند. این یک تصور غلطی بوده زیرا بدون حل اختلافات همسایگان با ما امیدی برای پیوستن آنها به عضویت اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت.
آتن و اسکوپیا نیز بر سر نام این کشور حدود 15 سال است یعنی از زمان استقلال این کشور از یوگسلاوی سابق، دارای اختلافاتی می باشند و یونان با اسم مقدونیه بشدت مخالفت می کند.
وزیر امور خارجه یونان افزود: یونان با خروج از بحران مالی خواهد توانست نقش موثر و مهم تری در صحنه بین المللی ایفا کند.