بهگزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، محمد محبخدایی معاون گردشگری در ششمین جلسه شورای راهبری رویداد تبریز2018 که امروز دوشنبه 13 آذر 96 با حضور مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی، بیمقدار نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، مرتضی آبدار مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و نمایندگان دستگاههای عضو این شورا برگزار شد، گفت: برنامهریزی حوزه گردشگری به دو بخش افزایش بهرهوری وضع موجود و پس از بحث توسعه متمرکز شده است.
او تصریح کرد: در این دو حوزه ما از روشهای تبلیغاتی گستردهای استفاده خواهیم کرد، متأسفانه بسیاری از دفاتر خدمات مسافرتی که مسئول جذب گردشگران خارجی هستند، خودشان با ظرفیتها و پتانسیلهای گردشگری کشور آشنا نیستند و این موضوع بسیار قابل تأمل است.
معاون گردشگری افزود: ظرفیتهای تمام کشور باید در فرآیند خودمحور شدن فعال شوند، دفاتر خدمات مسافرتی باید در حوزه تورهای ورودی فعال شوند تا بن یا مشوق تورهای خروجی را دریافت کنند، دفاتر خدمات مسافرتی استانها هم وارد این بحث خواهند شد و میتوانند با افزایش تورهای ورودی به کشور، بن یا مشوق برای تورهای خروجی دریافت کنند.
معاون گردشگری گفت: طبق قانون برنامهریزی و سیاستگذاری سفر در کشور به سازمان میراثفرهنگی محول شده است، بر همین اساس دستگاههای عضو این ستاد باید در این حوزه فعال شوند، توزیع سفر در استانها باید متوازن باشد، بیشتر دفاتر خدمات مسافرتی در تهران متمرکز شده است این در حالی است که ظرفیتها و جاذبههای گردشگری در استانهاست.
معاون گردشگری ادامه داد: امیدوارم با همسویی و همراهی همه بخشها این رویداد با موفقیت برگزار شود، انتخاب شعار تبریز2018 برای آغاز برنامههای تبلیغاتی و ورود جدی به این حوزه بسیار ضروری است.
محبخدایی ادامه داد: تبریز با این رویداد به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی شده است، میخواهیم یک الگو بسازیم برای شهری که این عنوان را گرفته است، باید با برنامهریزی و ارائه تقویم برنامههایی که قرار است در تبریز برگزار شود یک موج گردشگری در این شهر ایجاد کنیم، این رویداد فقط مختص به تبریز نیست و باید از ظرفیتهای تمام کشور در این رویداد استفاده کنیم.
او گفت: برنامهریزی یکی از مباحث مهم این حوزه است که باید مورد توجه قرار گیرد، اگر نیاز باشد جلسات هفتهای دو بار برگزار میشود تا هرچه سریعتر به نقشه و عملیات اجرایی دست پیدا کنیم.
معاون گردشگری تصریح کرد: استان آذربایجان شرقی باید در موضوع زیرساختها با سرعت و فوریت اقدامات جدی انجام دهد، ایجاد اقامتگاههای سنتی با استفاده از بناهای تاریخی یکی از مواردی است که استان میتواند از آن استفاده کند، با توجه به برگزاری مراسم افتتاحیه در ایام نوروز حضور مردم و گردشگران داخلی را نیز در تبریز شاهد خواهیم بود و استان باید آمادگی پذیرایی از این تعداد میهمان را داشته باشد.
محبخدایی اضافه کرد: ما به حضور و مشارکت مردم در تبریز برای برگزاری مراسم افتتاحیه نیاز داریم و باید امکانات مورد نظر را برای برنامههایی که با حضور مردم برگزار خواهد شد فراهم کند.
او ادامه داد: برنامهریزی خوب باید با اطلاعرسانی بموقع و درست همراه باشد، اعلام نیازها و مورد مورد تأکید به استان نیز از دیگر موارد مهم است چراکه در نهایت تمام برنامهها در تبریز برگزار خواهد شد.
معاون گردشگری گفت: طبیعت، تاریخ و فرهنگ و سلامت سه محور و ظرفیت گردشگری تبریز است که باید معرفی شود.
مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی در این نشست گفت: برای مراسم افتتاحیه صرفا نباید بر روی کشورهای اسلامی متمرکز شویم بلکه باید دعوت از سران تمام کشورها را در نظر داشته باشیم همچنین دعوت از سران سازمانهای بینالمللی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
او تصریح کرد: برگزاری جشن نوروز همزمان با افتتاحیه رسمی رویداد تبریز2018 میتواند در برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم تاثیر بسزایی داشته باشد، این اقدام در راستای معرفی ظرفیتها و آیینهای کشور و تمرکز بر شهر تبریز در سال 2018 میتواند برنامهریزی و اجرا شود.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: برگزاری همایشها و مراسمهای بینالمللی در تبریز یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه و تأکید قرار گیرد.
بیمقدار نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: ما پیگیر بحث تبریز2018 هستیم، زمانبندی دقیق دعوت از سران کشورها باید مشخص شود تا امکان برنامهریزی برای پذیرایی و استقبال از میهمانان فراهم شود.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی افزود: معرفی ظرفیتهای مذهبی تبریز نیز باید مورد تأکید قرار گیرد، همچنین چادرهای عشایری و بومگردیهای استان آماده پذیرایی از گردشگران خواهند بود.
برنامهریزی مراسم افتتاحیه رویداد تبریز2018 در این جلسه شورای راهبری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.