محمود صادقی با هشدار نسبت به بروز علائم یک جامعه آنومیک در سال گذشته، نسبت به عقب ماندن جریان اصلاحات از مطالبات مردمی ابراز نگرانی کرد و با طرح انتقادهایی نسبت به عدم ارائه طرحی اصلاحطلبانه در یکی، دو سال اخیر، خواستار تحول جدی در دبیرخانه و سیستم اداری فراکسیون امید شد.
اهم این گفتگو را در ادامه بخوانید:
*جامعه ما در سال گذشته علائمی از یک جامعه آنومیک از خود بروز داد. در چنین جوامعی اعتماد به حداقل رسیده و شاهد ناامیدی به ساختارها و آیندهها خواهیم بود و بخش قابلتوجهی از جامعه دچار نوعی هرج و مرج و آشفتگی میشود که در چنین جامعهای عمدتاً دیالوگ و گفتوگو شکل نمیگیرد.
*در مورد هجمهها به آقایان خاتمی یا نبوی نیز به نظر میرسد، این بزرگان بیشتر نگران دامنهدار شدن ازهمگسیختگی در جامعه شده و عملاً بهجای آنکه درگیر پروپاگاندا برای تطهیر خود شوند، نگران انسجام ملی بودند و بیتوجه به وضعیتی که علیهشان در جامعه ایجاد شد، از حفظ خود گذشتند.
*عقب ماندن از مطالبات عمومی عواقب آسیبهایی به همراه دارد و اتفاقاً در مباحث درونجریانی اصلاحات نیز شخصاً اندکی نگرانم که دوستان دچار چنین تاخری در فهم مطالبات جامعه شوند.
*اخیراً شاهد بودیم دکتر سیدجواد طباطبایی نقدی اساسی درباره اصلاحطلبان مطرح کرده که رسیدن به قدرت به هدف اصلی این جریان سیاسی تبدیل شده است. درواقع ایشان میگویند اصلاحطلبان برای دستیابی به قدرت تلاش میکنند اما وقتی به موفقیت میرسند، برنامه مشخصی نداشته و مشخصاً حرکت اصلاحطلبانهای ندارند.
*معتقدم مدیریت فراکسیون امید به شکل اصولی نتوانست نظم تشکیلاتی را ایجاد کند. شخصاً یکی از متقاضیان استیضاح یکی از 3 وزیر بودم که در آخرین فرصتها بهخاطر التزام تشکیلاتی از نطق در جایگاه استیضاحکننده صرفنظر کردم. با این حال به آقای دکترعارف هم گفتم که فراکسیون حتی یک بار هم از بنده بهعنوان متقاضی استیضاح نپرسید، درد و مشکلت با این وزارتخانه چیست.
*ما شاهد بودیم حتی کمیتههای سهگانه برای بررسی عملکرد این 3 وزیر در فراکسیون تشکیل شد و از وزرا نیز برای حضور در جلسات دعوت شد اما دوستان حتی یک بار از ما بهعنوان اعضای فراکسیون نپرسیدند، علت امضای استیضاح از جانب ما چه بوده است.
*درمجموع معتقدم دبیرخانه فراکسیون امید نیاز به یک تغییر و تحول ساختاری و اساسی دارد و بهعنوان مثال لازم است دبیر فراکسیون از میان نمایندگان انتخاب شود.
*آقای دکتر عارف بهواسطهشان و جایگاهی که دارند، به اصطلاح چندان «پاشنه ورکشیده» نیست.
*آقای دکتر عارف تاحدودی از جمع نمایندگان جدا هستند و مثلاً در گروه فراکسیون در فضای مجازی نیز حضور ندارند و در این شرایط، طبیعتاً دبیر فراکسیون باید فردی پاشنهورکشیده باشد. به طور کلی معتقدم مدیریت فراکسیون پویاتر و فعالتر عمل کند.
27215