فرادید؛ ترامپ فرمان حمله را صادر کرد. دونالد ترامپ با هدف مهار چین و سوق دادن این کشور به سمت دلخواه خود تلاش دارد سطح سرمایهگذاری شرکتها و اشخاص آمریکایی را در چین کاهش دهد. ترامپ که اخیرا وارد یک درگیری فرسایشی با چین بر سر تعرفه واردات کالا از این کشور شده، با واکنش شدید مقامات پکن روبرو گشته است.
به گزارش فرادید، آمریکا عقیده دارد شرکتهای چینی از طریق ترغیب آمریکاییها به حضور در بازار چین، فناوری، ایده و دانش مهندسی این کشور را به یغما میبرد. در عین حال برخی از کارشناسان عقیده دارند ترس آمریکا از برنامه بزرگ کشور رقیب با نام «ساخت چین» است (Made in China 2025) که تا سال 2025 قرار است تحت رهبری شی جین پنگ، چین را به بزرگترین قدرت اقتصادی جهان تبدیل نماید.
این ایده که قرار است چین را به رهبر بازار جهانی در ده بخش مختلف اقتصادی از جمله صنایع الکترونیک یا صنعت خودرو تبدیل نماید، به شدت آمریکا را ترسانده و حالا ترامپ اعلام کرده از سطح سرمایهگذاری صنایع خودرویی آمریکا در چین جلوگیری به عمل میآورد. اتوموتیو نیوز آمریکا خبر داده ترامپ به استیو منوچین وزیر خزانه داری خود ماموریت داده تا روندهای لازم برای اجرای این طرح را پیش برد.
گفته میشود منوچین به غیر از صنعت خودروهای الکتریکی قصد دارد در بخشهای هوافضا و رباتیک هم به شدت با چین مقابله کند و تیمی از مشاوران را با هدف مهار سرمایهگذاری آمریکاییها در چین در این بخشها تدارک دیده است. در عین حال این عضو ارشد دولت آمریکا تلاش دارد مذاکرات خود را با چین در همین راستا پشت درهای بسته پیش برد.
استیو منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا و معمار برنامه اقتصادی دولت ترامپ
منوچین که پس از انتشار این خبر رسانههای آمریکایی نظیر وال استریت ژورنال و فایننشال تایمز را دروغگو خطاب کرده و هدف برنامه تازه آمریکا را نه مهار چین، که هر کشور که بخواهد تکنولوژی آمریکا را سرقت نماید است. این گزاره که رسانههای آمریکا مطرح کردهاند با توجه به ابلاغیه رییس جمهوری آمریکا که در 22 مارس منتشر شد، این ظن را تقویت میکند که هدف منوچین در دورجدید کاری خود، تهیه پیش نویس محدودیتها با تمرکز روی چین است.
جلسه مشترک ترامپ با خودروسازان آمریکایی؛ از راست ایلان ماسک، مری بارا و مارتین مولر روسای شرکتهای تسلا، جنرال موتورز و فولکس واگن دیده میشوند
جالب است که دونالد ترامپ 29 میگفته بود: «برای حفاظت از امنیت ملی، ایالات متحده محدودیتهای جدیدی را در بخش سرمایه گذاری اعمال کرده و روی شرکتها و اشخاص چینی که در زمینه صادرات یا دستیابی به تکنولوژی قابل توجه صنعتی کار میکنند، کنترل بیشتری خواهد داشت.» این مواضع نه چندان جذاب باعث شده تا بیم و امید بسیاری در بنی کارآفرینان آمریکایی که در چین فعال بوده یا به این کشور کالا صادر میکنند پیش آید. خودروسازان و در راس آنها تسلا جزو شرکتهایی است که با اعمال برنامه تازه ترامپ میتواند زمینگیر شود.